icon

Na koho sa obrátiť pri psychických problémoch po pôrode?

adri_24
26. apr 2025

Na koho sa mám obrátiť ak mám psychické ťažkosti, som často nervózna, výbušna, som utiahnutá do seba, najradšej som sama. Od pôrodu to ide dole vodou, necítim sa dobre. Objedna som sa ku psychologičke, na termín som čakala 3 mesiace a teraz mám ďalší o 3 mesiace😔s manželom sa často hádame, mám pocit, ze som prenho len vzduch.
Pomohol by aj všeobecný? Nejakými liekmi možno aj...veľmi zle sa citim
Ďakujem

rora26
26. apr 2025

Skus vymenit manzela…

loliki
26. apr 2025

@adri_24 Daj si vitamíny, Magnézium, obvodný lekár, psychológ.

gribka1
26. apr 2025

Vysťažuj sa na papier a potom čítaj a čítaj...

domkakvet
26. apr 2025

@adri_24 to moze byt sposobene aj nezhodami, ktore mas s manzelom.

aurelia2000
Autor odpoveď zmazal
marianarem
26. apr 2025

@adri_24 K psychiatrovi chod, moze to byt poporodna depresia. Nepotrebujes ani vymenny listok a ak je to poporodna, tak nebudes mat lieky navzdy.

mimi2018
26. apr 2025

@adri_24 jedz veľa vitamínov, hlavne magnezium a bekomplex..muži sa časom menia, bud si zvykneš alebo ho opustis..ja by som ostala a starala sa o seba a dieťa.

bolarazjedna
26. apr 2025

Príchod dieťaťa je normatívne kríza vo vztahu, niektoré vzťahy to ovplyvní viac, niektoré menej. Neviem, prečo ma autorka hneď vymeniť manžela, o ktorom nič nevieme, iba to, že autorka ma subjektivny pocit, že je pre neho vzduch. Napr aj ja som mala podobne pocity po pôrode a neskôr, keď som sa na to dokázala pozerať s nadhľadom, tak som videla, že manžel nie ze nechcel nadviazať kontakt, len nevedel ako (keď ja som stále kojila a kojila, z jeho pohľadu).
Autorka, určite sa dá vylepšiť komunikácia medzi vami, to ze si výbušná, nervózna je tým, že máš spankovy deficit, malo času pre seba, si unavená, zmena hormónov, starať sa o bábätko je častokrát veľmi náročné (aj keď ide o zdravé a spokojné dieťa). Je dobre, že si vyhľadala psychologickú pomoc, avšak čakať na termín 3 mesiace a potom zase 3 mesiace je hrozne a neefektívne. Ja ti môžem vrelo odporučiť online psychologickú pomoc, skus pozrieť stránky mojra.sk akebo hedepy. Más tam cca 100 psychologov, môžeš si vybrať podľa zamerania, sympatie, recenzií, kazdy ma svoj profil. Termíny máš dostupné v priebehu niekoľkých dní, žiadne čakanie dlhé týždne ci mesiace. Dajú sa kúpiť aj výhodné balíčky, potom je cena lepšia. A je veľmi pohodlné pri malom bábätku nestrácat čas cestovaním, čakanim v čakárni, ale 5 minút pred konzultáciou dovariť obed, či vypnúť vysávač a potom po konzultácii pokračovať tam, kde si prestala. Držím palce, nech sa všetko čo najskôr na dobré obráti!