icon

Na testoch sme vyšli ako negatívni, ale máme príznaky

1. nov 2020

Ahojte, predminulý tyzden v utorok som bola na cvičení s dcerou, v piatok som skočila do DM kúpiť dcere cestoviny, lebo mal byt od soboty lockdown. Vecer má začala boliet hlava a začala som kašlať. Myslela som si, že som len prechladla, ale v utorok som varila, išla korenit jedlo a keďže na korenicke chýbala nálepka, tak ho cucham, či to je hribove korenie a nič, tak cucham druhé korenie(cierne a tiež nič, len má pichalo v nose), zamerala som sa na to, tak som prišla o cuch. Pre istotu sme s mužom nevychádzali z domu, že pôjdeme sa dat otestovať na to celoplošne. Išiel vecer muž ako prvý, keď už neboli rady, on žiadne priznaky nejavil a bol negativny. Keď prišiel domov, išla som sa otestovať aj ja, vyslo mi, že som negatívna. Avsak dcéra mala včera 38,3 teplotu, dnes vôbec, ani nekasle, vonku neochorela, lebo od minulého piatku sme kvôli lockdownu doma. Ja viem, že tu nie ste lekari, ale možno zo skusenosti, čo mám robit? Mám sa ist dat ešte raz pretestoval, ale na PCR testy? Alebo koľko mám/e byt ešte doma, keď furt pokasliavam a nemam cuch. V podstate dnes bol 9den od nastupu kaslu(priznakov). A mám aj nervy, lebo muž okrem toho, že bol sám na hríboch, nikde ten tyzden pred lockdownom nebol a ja tiež len na tom cvičení, kde dcéra rúšku nemala a nakazila by som sa len ja a ona by mala priznaky až po 10 dňoch, lebo v tej DM, keď som bola, už som musela mat prepuknutu chorobu.

Strana
z2
mogaa
1. nov 2020

Zavolaj doktorke, ono ten antigénový test zachytí z 10pozitívnych len cca 3-7ľudí tých čo majú vysokú nálož vírusu - preto sa bude robiť 2x aby sa zachytilo čo najviac....nezachytí všetkých a to nie je ani účelom.....účelom je znížiť pozitívnych na najnižšiu možnú mieru.....ja som sa na tých testoch rozprávala s jednou doktorkou ktorá testovala - ono každý sa s vírusom stretne skôr či neskôr, ide o to ako telo zareaguje - a to nevie nikto......celé sa to robí aby sa to natiahlo v čase, aby stíhalo zdravotníctvo.....nasaďte doma betaglukány, D-čko a zinok a light režim....a hlavne nestresuj, u vás doma to má lahký priebeh, ja na tvojom mieste nejdem ani na PCR testy - na čo? liek neexistuje a kým sa dostaneš na testy tak aj PCR už nemusí zachytiť vírus - pri bezpríznakých to prejde za cca 10dní, ten kto má mierne príznaky cca 2-3týždne....a ťažký stav sa dostane do nemocnice určite - lebo človek má problém s dýchaním.....

iriska13
1. nov 2020

@nix89 zrejme ti nedochádza, že mnohí boli donutení!!! tam ísť, kvôli zamestnaniu....ale to zjavne nechápeš....

lienocka2808
1. nov 2020

@veronikaszabova presne, nech je pani doma, ked nepotrebuje chodit do prace. Ale hejtovat tu ludi, ktori boli na testovani, aby mohli ist v pondelok do prace je strop neepatie. Pretoze velmi mala cast obyvatelstva moze naozaj zostat doma.

lienocka2808
1. nov 2020

@mogaa konecne pekny rozumny prispevok, len neviem, ci ho niektore individuality pochopia. Ze sa to robi preto, aby neboli v jednom case nakazeni vsetci naraz, aby sme tu nemuseli stavat polne nemocnice ako v cechach a aby bol pripadny dostatok plucnych ventilatorov pre vsetkych...

mogaa
1. nov 2020

@anjelaa aj PCR testy sú nanič? lebo tie ti tiež zistia pozitivitu až na 4-5deň od nakazenia....s PCR testami my celoplošne testovať nemôžeme , dennú kapacitu máme akú máme a tá sa aj využíva pri príznakových pacientoch a ich kontaktoch.....

grilazka
1. nov 2020

@marca12 Tak u nas je jedna co ma priznaky a DOKTORKA jej povedala,ze ma ist na plosne testovanie 🤷

majamat
1. nov 2020

niekedy je to rychlejsiedat sa plosne otestovat a az v pripadne negativity pripadne skusit PCR. kamoska vysla v praci pozitivne, dnes je to 10dni. a teda zostala doma aj s detmi. po par dnoch sa jej ozvali z hygieny a starsiu dceru a ejj mamu objednali na PCR na 5.11., pricom kamsoka uz bude po karantene a v robote ju nahlasili vtedy, ked jej vysla pozitivita. jej mama mala prejavy prakticky o den neskor, cize dovtedy moze byt aj negativna.

nevestamary
1. nov 2020

U nás to bolo tak, že manžel bol s kolegyňou, kt. manžel mal horúčku, v utorok, keďže deti nám chodia do školy a škôlky, prihlásil sa na testy aby sme si boli istí, že nikoho neohrozime, v sobotu bol na testovaní, v pondelok mu prišiel negatívny výsledok, syna som dala do školy, cez deň stratil čuch, hneď som šla pre syna, doktorka mu odporučila zopakovať test, strata cuchu pri čo ide je iná ako pri nádche, aj on pri nádche stráca čuch, ale toto bolo, že si voňavky vedel nastrieľať na nos a necítil ani trošku... V stredu bol znova na test a ten vyšiel pozitívny, čuch nemal od pondelka do piatka, ja idem na test v pondelok, zatiaľ žiadne priznaky, dúfam, že ani nebudú :( deti tiež nič, ale manžel spí v inej izbe, má svoju kúpeľňu a nosí rusko, ale v obývačke sa občas stretneme, lebo tá izolácia je náročná na psychiku a na záhrade samozrejme... Manzel bol s 3 ľuďmi dokopy, kolegyňa vyšla negatívna a s ďalšími dvoma bol s rúskom, tiež je záhada kde sa nakazil... Každopádne možno aj doktorka vám povie, že už nemá zmysel chodiť na testy a možno stačí dodržať nejakú karanténu, určite sa jej ozvite a teda snáď to už máte za sebou s ľahkým priebehom 🙂 čo chceme asi všetci :D

majkeel
Autor odpoveď zmazal
asia83
1. nov 2020

@elian Presne. V auguste sme mali nádchu, čuch a chuť mestami ešte aj teraz nemám (som negatívna), hlavne v noci.

asia83
1. nov 2020

@nevestamary Pri každej nádche mám totálnu stratu čuchu, necítim voňavku nastriekanú priamo do nosa. Bože, ľudia, čo ste práve z hrušky spadli?

ivka21
1. nov 2020

Tie testy sú nepresne, a strata cuchu je príznak covid určite by som zavolala lekárke

kataka10
1. nov 2020

@nix89 🖖

via88
1. nov 2020

Ja vzdy pri nadche stratim cuch aj chut. Uplne.

nikol873
1. nov 2020

@asia83 nie kazdy ma take prejavy aj pri beznej nadche, ja teda som stratu cuchu nemala doposial vobec takze tiez by som asi zbystrila ;)

nevestamary
1. nov 2020

@asia83 áno manžel bol nakoniec pozitívny a keby sa na to vykasleme, nakazil mňa a deti a deti pani učiteľky pred dôchodkom a spolužiakov ktorí možno bývajú so starými rodičmi, alebo s rodičmi s vážnymi chorobami, prepáčte, ale ja by som mala pocit že môžem za smrť tých ľudí... Preto teraz netreba stratu čuchu podceniť a ísť sa radšej pretestivat, trvá to chvíľku.... Je pandémia haloooo ľudia umierajú v nemocniciach...

marca12
1. nov 2020

@asia83 ale pri covide nemas nadchu-sople,len nemas cuch.

miriam11
1. nov 2020

Išla by som na klasické PCR testy.

miriam11
1. nov 2020

@marca12 nieje to pravda, dcéra mala aj nádchu pri korone.

lucia147852
1. nov 2020

Registrujte sa na Corona.go na pcr testy. Máte príznaky. Príde Vám číslo covid pasu a najbližšie odberné miesto aj s presným časom. Cez dr to nerieš. Zbytočne sa Vám to bude naťahovať.

lucia147852
1. nov 2020

@marca12 viac ľudí poznám čo mali aj nádchu

mmoonna
1. nov 2020

Asi pred týždňom som počula prejav prezidentky, ktorá hovorila o tom,aby sa išli dať otestovať ľudia, ktorí majú príznaky alebo sa necítia dobre

nevestamary
1. nov 2020

@lucia147852 ja toto nechápem, prosím vás čo vás vedie k tomu radiť niekomu aby nevolal doktorovi keď ma prejavy? Prepáčte ale aké máte k tomu vzdelanie a kvalifikáciu aby ste dávali takéto vyjadrenia.

lucia147852
1. nov 2020

@nevestamary to že dr nestíhajú. Preto ministerstvo zriadilo stránku a online formulár kde sa s príznakmi treba registrovať. Ten dr ju pošle tak či tak má testy, akurát si ušetrí dni ktoré bude cez dr čakať. Je to normálny pokyn v týchto časoch. Pre mna za mna volajte ak 10x svojmu dr ak Vám to urobí radosť. Ja jej radim akurát to, ako to najrýchlejšie a efektívne vybavi

dahra
1. nov 2020

- kamoska byvajuca blizko Milana este na jar zaciatkom aprila pred Velkou nocou dostala teploty okolo 38. Mala nadchu a stratila cuch a aj chut. Bolelo ju hrdlo, ale najviac ju bolela hlava. A to tak, ze nedokazala ani 5 min. sediet pri TV alebo PC alebo dokonca citat knihu. Toto trvalo u nej tak 3-5 dni.Aj pokaslievala, ale bolest hlavy a pocit, ze nevladze nic, musela lezat - tieto dve veci boli naj. Hned sa objednala na testy. No do toho VN, Taliani mali fofry, tak sa dostala na testy cca 15 dni po prepuknuti choroby. To sa uz aj citila lepsie a bola negativna. Robili jej ster aj z nosa aj z hrdla.

nevestamary
1. nov 2020

@lucia147852 na covid.gov je napísané, že najprv zavolať doktorovi a potom sa registrovať cez formulár, ja keď som volala doktorke, zapísala si údaje a poradila vitamíny, keďže mala príznaky aj doktor jej mohol poradiť vhodné lieky alebo vie veci, ktoré si sám laik nevie vyhodnotiť...

natuska87
2. nov 2020

@nix89 Komora lekárov? Kolár a pod.? Každý človek môže mať iný názor...Kolár sklamal pri štrajku zdravotníkov, urobil tak aj teraz...Vo´´ čase, keď sa Jankovská a spol .rozhodli vypovedať.Odpútavanie pozornosti a štvanie proti dnešným politikom?

ajka0207
2. nov 2020

@marca12 aj doktorka by ju pravdepodobne poslala na celoplošné, poznám aspoň päť ludi s príznakmi či sli na celoplošné a sú pozitivni

Strana
z2