icon

Nadmerné padanie vlasov

12. mar 2025

Caute. Prišla som ku kožnej, že mi akosi moc padajú vlasy a namiesto toho aby mi niečo dala tak mi povedala nech zbieram vlasy za týždeň a donesiem jej to.. ako neviem čo sú toto za liečebne metódy ale dobre.. doniesla som jej to a povedala ze si mám kúpiť nejaké voľnopredajne vitamíny že na toto mi nebude nastavovať liečbu. Prikladám foto v komentári je to podľa vás malo??
Ja som nosila celý týždeň cop čiže všetky vlasy ( takmer) som odložila

Strana
z2
autor
12. mar 2025
martul
12. mar 2025

má pravdu, akože toto sú vlasy za týždeň?! Veď to nič nie je. Nehanbila si sa tam prísť s týmto chumáčikom?

autor
12. mar 2025

@martul mne toľkoto nepadali fakt…

ina2405
12. mar 2025

Taký chumáč mám pri česaní po umytí vlasov😳

mandzula
12. mar 2025

Uplne normalny postup, ved ako inak ma zhodnotit, ci vlasy padaju bezne alebo nadmerne. Ked som s padanim vlasov lezala na koznom v Martine, vlasy sme pocitali. Toto, co vypadlo tebe, dokonca za tyzden, je naozaj nic.

vanilkovazmrzka
12. mar 2025

Lol. Toto mam kazdy den, ked sa ucesem. A vies co? Mam stale huste vlasy. Takze sa upokoj, padanie vlasov je normalne. Daj sa ostrihat, s kratsimi vlasmi ten chumac bude mensi a mozno nebudes mat z toho taku uzkost.

mandzula
12. mar 2025

Autorka, cloveku vypadne cca 50 - 100 vlasov denne, pri umyvani este viac, skus si ich spocitat, aby si sa upokojila.

laskonka_lasky
12. mar 2025

:D :D :D keby si videla moju kefu na vlasy po jednom česaní , ja by som sa hanbila na tvojom mieste,a nemyslím to zle naozaj

galganka
12. mar 2025

Keď mi po chorobe padali vlasy, tak toľkoto som si vytiahla z hlavy len prehrabnutím prstami. Ak je toto za týždeň, tak sa máš.

zuzinka888
12. mar 2025

🤣🤣🤣. Som sa pobavila- toto mam po jednom cesani. Fakt ludia trochu rozumu- zbytocne zatazujete zdravotnictvo ktire je aj tak v 💩.

isis234
12. mar 2025

Kúp si šampon s keratínom, alebo žihľavový. Na jar a v jeseni viac padajú vlasy.
Čo máš na foto, za týždeň je to v pohode. Ak by to bolo viac krát za deň, vtedy by si to mohla riešiť u lekárky.

lesiiaoldi
12. mar 2025

Ja som toto vyčesala po jednom umytí, keď mi po pôrode padali vlasy 😂😂🤣

lesiiaoldi
12. mar 2025

Ale ak by si chcela nejaký šampón, tak známej padali vlasy brutálne a chválila od Milva chininovy šampón.

senta_sofia
12. mar 2025

To si len pustila zimnu srst… 🤣 Teraz vazne, toto naozaj nie je vela, to mam aj ja za den

stanulienkat
12. mar 2025

Toto keby si mala za 1 den, tak este poviem ok-trochu viac. Ale za 1 tyzden?????? A s tymto zatazujes lekara? A este sa stazujes na jeho metody?? Aspon vies, preco ti to kazal zbierat. Aby videl, ze ti nic vo zvysenej miere nepada. Toto mam ja za 1 den.
Inak je tu takyto vlasovy fantom, 😁ktory sem raz za cas prida fotku takehoto chumaca a jojka, ze kolko vela vlasov vypadanych. Ale to uz je asi diagnoza.

autor
12. mar 2025

Neviem baby mne toľko nepadali preto som z toho nervózna ostala. Alee keď hovoríte že máte toľko za jeden deň?? Nepadajú vám moc potom?

lesiiaoldi
12. mar 2025

Padajú im moc. Ale za týždeň je to dobrý výkon🙂Ale keď si nervózna z toho skús ten šampón s chininom od Milva. Alebo ja som po pôrode kupovala plantur 39. Majú ho v dm

janiely
12. mar 2025

Trochu som sklamana z nazorov ostatnych zien, ktore ti tu napisali, ze tvoj rozsah padania vlasov je bezpredmetny v porovnani s nimi. Ja sa pridam na tvoju stranu, nakolko aj taketo padanie zvycajne ma pricinu a rozhodne by som to neprehliadala! Ja som asi pripad ako ty, ked som bola zdrava, vypadlo mi za tyzden mozno max.100 vlasov. Jednoducho mame to v rodine, ze mame silne korienky a nepadali nam vlasy. No ked som sa dostala do zdravotnych problemov, vypadlo mi denne 100 vlasov a tiez to najskor lekarka zlahcovala, ze je to stale v norme, no po 2 rokoch kedy som to stale riesila, a skusala hocijake vodicky aj od lekara aj volnopredajne, mi nasadila hormon.liecbu (ako posl.alternativu) a cuduj sa svete, uz po 2 tyzdn.som zaznamenala postupne ubudanie vypadavania, po 3 mes.sa padanie zastavilo. Odvtedy som mala 15rokov pokoj (neskor aj bez liecby). Teraz pred rokom sa mi opat spustilo masivne vypadavanie tiez vyse 100 vlasov denne, mam novu koznu, ale jej pristup je este horsi nez u tej prvej lekarky, hoci som jej dala indicie co moze byt, ci opat nie nieco s hormonmi (lebo presne od toho casu mi zacala aj meskat ms a celkovo cyklus sa rozhodil, nasli mi aj cystu), tak sa toho vobec nechytala, dala mi len sampon volnopredajny, vodicky tie co stara doktorka, ktore samozrejme nezaberaju. Najlepsie ked mi povie, ze jooj vela zenam padaju vlasy a po pol roku to samo prestane. Nuz opakovane jej pripominam, ze ja ten pripad niesom aby mi napisala do spravy zo stresu a vybavene. Ja som aj pocaz tych 15r mala extrem.stresy trvajuce 4r a ani naznak vplyvu na vlasy. Proste opat to bude nieco hormonalne. Tym chcem povedat to, ze sa neriad tym, aka je "norma", kazde telo ma vlastnu "normu" a ked z nej vybocí, znamena to, ze sa nieco deje - urcite to neuzatvaraj tym, ze je to normalne. Akurat pricina sa tazko hlada...a dnesni lekari su v tomto velmi ale velmi lahostajni...

janiely
12. mar 2025

Teda este by som dodala, ze to moze byt aj prechodne/sezonne vypadavanie vlasov, ale to zvycajne netrva dlho 3-6mes. Ja napr.s takym ani skusenosti nemam, mne na jar a na jesen nikdy nepadali vlasy, ani zo stresu, mne padali len 2x za zivot a vacsinou to vzdy malo zdravot.pricinu vnutri tela! A to bolo pri dennom vypadnuti 100 vlasov-co je podla vseobecneho usudku norma. No ja som prave touto normou prisla o svoj objem, a uz nikdy sa mi nevratil povodny stav vlasov. 2rocne padanie zanechalo stopy. Teraz mi padaju uz rok a opat vidim preriedenie vlasov. V rodine inak mame vlasy ako levice-huste tvrde silne. No mna tie zdrav.problemy bohuzial dorazili aj v ramci stavu vlasov. Takze nic netreba brat na lahku vahu.

lesiiaoldi
13. mar 2025

@janiely Akože áno, každý si pozná svoje telo, ona musí vedieť sama, koľko jej padalo predtým, može to byť aj sezónne alebo si to predtým možno nevšimla. Ja si tiež niekedy nevyčešem nič a inokedy mám toho trocha viac... Ale to čo poslala nadmerné určite nie je, keby za deň, dva, tak áno, ale za týždeň nie. Sa nečudujem kožnej, že ju nelieči, veď by jej akurát uškodiť mohla. Dobre jej povedala za voľnopredajné vitamíny, možno jej len chýba nejaký vitamín. Dobrý je selezin alebo zinkosel napriklad...

petracandle
13. mar 2025

@lesiiaoldi nemusia "padať moc" s takýmto chumáčom! Stačí keď máš dlhé vlasy po pás a už aj keby vypadnú len 4 vlasy tak to vyzerá presne takto, keďže sú tak dlhé 😃

lesiiaoldi
13. mar 2025

@petracandle to áno, ale ja mám tak 8 CM od pása ale toto ako písali, že to majú po jednom vyčsaní sa mi zdá už moc aj keby mali vlasy po zadok 🙂 Ale sto ľudí sto názorov.

lesiiaoldi
13. mar 2025

@petracandle ja som tak mala po pôrode a ostala som vypelichana. A to mám pomerne husté vlasy a padali mi takto 2 mesiace. Mám milion nových malých vlaskov 🤣

janiely
13. mar 2025

Zeny, mozete mudrovat kolko chcete 🙂 v prvom rade - ja som zarucenym prikladom toho, ze aj padanie vlasov 100/den, co moze byt pre vas a lekarov norma, bol u mna priznak hormonalneho problemu v tele-liecbou vyrieseny. Prave tym, ze som mala tu skusenost, uz podobnym reciam o "norme" neverim a ani nebudem verit. Kazdy pozna svoje telo najlepsie. Navyse nechcela som tu strasit ale poviem dalsi priklad zo vzdial.rodiny, zena ktora pri mierne zvysenom vypad.vlasov zistila po pol roku ze ma rak.prsnika, ale zistili to inou cestou, nie cez vypad.vlasov pochopitelne, len sama sa mi priznala, ze jej vlasy tiez velmi nezvyknu padat a zaznamenala zvysene padanie-no nic vyrazne to zase nebolo,tak to neriesila u lekara. Rak.prsn.jej zistili na beznej preventivke-sono.
Alebo uplne iny priklad- mam kolegynu, ktora ma telesnu teplotu nezvycajne nizku, okolo 35+ (ano fakt tolko ma,ja som tiez neverila 😂) a ked ma 37 (co je u nej max, ma 50r) citi sa ako my pri 38-39. Co u nas s teplotou 36,6 je 37 este nic a zvycajne nic neriesime. Tak len tolko, ze vseobecny parameter je sice pekna teoria, ale individualita je krajsia prax 🙃 Zdravie mame len jedno, a je na kazdom, ci sa necha odbit alebo bude bojovat za zistenie priciny subjektivnych tazkosti. Niekedy je obrovska pravda v tom, ze vynimka potvrdzuje pravidlo.

janiely
13. mar 2025

A este ma napadlo, uz si budem pripadat ako nejaky jehovista 🤣, ospravedlnujem sa, ale proste su to fakty, nic nezvelicujem, pisem realne ako to je a niekomu to moze pomoct. Aj tie tabletky na rast vlasov - co jej dr.odporucala - poviem zo svojej skusenosti - ak mate dostatocne kvalitnu vyvaz. stravu, a z krvi vam nezistili nejaky nedostatok vitaminu, nepchajte do seba tbl-vitaminy, oni sice su fajn, ze podporuju rast vlasov, aj mne rast podporili, ale podporuju rast/rychlejsie delenie aj inych buniek. Mne tak vznikli (zatial 1-3 milimetrove) polypy na zlcniku, presne za posl.rok, kedy som tiez uzivala revalid a podobne tbl., z ktorych mi aj furt bolo tazko na zaludku (ale co zena neurobi pre korunu krasy 😄). Mohli mat na to vplyv aj ine faktory, ale neviem ake, stravu mam velmi zdravu, nepijem, nefajcim, ine lieky neuzivam. Diagn.mi to na jeseň 2024, v r.2023 som na sone nic nemala. Takze ak je vyvazena strava, tbl.radsej nie. Ja sa stravujem nastastie zdravo, tak som tie tbl.od toho zistenia vylucila. Usudila som, ze co z rychlejs.rastu vlasov ked ja chcem zastavit vypadavanie. Takto castejsie musim vlasy strihat, ale hustotu aj tak stracaju. Takze pre mna vyznam stratili.

1mata
13. mar 2025

Čo by som dala za takýto chumáč po týždni. Buď v klude, toto nič nie je. Doplň vitamíny poprípade nejaké vodičky do vlasov.

lesiiaoldi
13. mar 2025

@janiely Dr. jej neodporucila tabletky na rast vlasov, to kde si zobrala?😱

janiely
13. mar 2025

@lesiiaoldi v hlavnom prispevku autorky - to napisala 🙂

Btw, tie tabletky na vlasy ako revalid, donahair a pod., su na vlasy-to vieme. Jeden ucinok je podpora rastu vlasov, co mam aj u seba vyskusane (ze funguju) a druhy ich ucinok je zastavenie vypadavania, ak je vypadavanie sposobene nedostatkom nejakych vitaminov a mineralov. Ak zena ma vsetky mineraly a vitaminy v tele-tak jej budu iba viac rast vlasy, vypadavat neprestanu 🙂 vtedy treba hladat pricinu inde.

lesiiaoldi
13. mar 2025

@janiely ja som to pochopila skôr ako vitamíny ako napríklad železo, selén, zinok, vitamín C, kyselina listová a podobne, ktorých nedostatok môže spôsobiť aj vypadavanie vlasov...

janiely
13. mar 2025

@lesiiaoldi myslime na to iste. Tie tabletky presne tieto vit.a mineraly obsahuju, ktore pises a plus metionin - tiez dolezita aminokyselina a pod. Kuk napr. zlozenie revalid. Najdolezitejsie pri vlasoch je zelezo, zinok, biotin, metionin atd.... A ano, tym ktorym toto v tele chyba, a to je pricina vypad. ich vlasov, potom vitaminy s tymto obsahom pomozu. A tie ostatne, ktorym tbl nepomahaju, musia hladat pricinu inde...ak chcu 🙂

Strana
z2