icon

Nahlásili by ste ordináciu s vnukom lekárky?

26. aug 2024

Dobrý deň,
Mama je chorá a úplne malátna, má teplotu, tlak jéj stúpa, má hnačku, povracala od rána 5x.
Brat mal byť v práci od 9:00 a tak ju o 7:00 zaviezol k Dr.
Po dvojhodinovom čakaní ju tam nechal a šiel do práce.
Mama sa nám nehlásila dlho a tak nám zostalo iba čakať kedy príde domou.
Teraz je 12 hodín a ozvala sa.
Keď mi povedala čo sa tam dialo tak som zostala až v šoku.
Pani doktorka v svojéj ordinácii mala vnuka ktorý vyšetroval pacientov a písal do počítaču čo mu stará mama (lekár) diktovala.
Chlapec mal cca 10 rokov a teda do detailov nepôjdem ale vyšetrenie trvalo hodinu.
To že sa vytvorila rada je najmenej ale to z čoho som ja v šoku je to že lekárka oznámila vnukovi že bude musieť isť von lebo téjto tety sa budú robiť odbery a výtery z rektuma, čo chlapec odmietol a teda tam aj zostal.
Moja mama odmietla výter z rektumu pred ním, zobrali jej iba krv a sama si to taka malatna nosila do nemocnice.
Je mi to jedno keď sa tu nejaká mamina nájde že to je jéj syn a jéj mama alebo svokra, lebo mi toto príde úplne cez.
Toto už kde sme že sa toto stáva?
Nahlásili by ste to?
Nikto nikomu neublížil ale mamin stav fakt neból a ani nie je na srandu, neviem ani čo k tomuto dodať... som len nasratá...

Strana
z4
ina2405
26. aug 2024

Absolútne neprofesionálne. Jasné, že to nie je v poriadku. Našla by som iného obvoďáka a nahlásila túto doktorku. Ale neviem, či na VÚC, či na Úrade pre dohľad.

veronikaszabova
26. aug 2024

Bez dalsieho otalania nahlasila.

lucka_ke
26. aug 2024

je to neakceptovateľné, ale k tomu výteru - to sa nemohol mladý otočiť počas výteru z recta??? zase ak má hnačku tak výtery by nebolo zle urobiť

zojanka
26. aug 2024

Pre veľa vecí mám pochopenie, ale toto by som aj ja nahlásila ak to bolo skutočne takto.

ina2405
26. aug 2024

@lucka_ke ale malé decko tam nemá čo byť. Ja som zdravotník a toto by mi teda veľmi vadilo. Ja by som si ten výter urobila sama na wc. Ale v tom momente beriem kartu a odchádzam.

veronikaszabova
26. aug 2024

@lucka_ke ved to dieta tam nemalo vobec byt. Preco by sa mal otacat?

mamina7070
26. aug 2024

ten vnuk je nealceptocatelne ze ho nedala na tu chvilu do cakarne

mama ma ktory den horucky a hnacky? nezaberala jej symptomaticka liecba ? lebo ist hned v prvy den teplot a hnacky za mna tiez neni ok

tak nech ide z ovu ak budu hnacky pretrvavat napr 3-5 dni

muchotrafka298
26. aug 2024

Dieta nema co hladat v ambulancii u lekara. Hlavne nie pri vysetrovani. Ak by bol zavrety niekde vo vedlajsej miestnosti, nie medzi pacientami, ze by ho nikto nevidel, tak mozno par minut. Ale toto je nemyslitelne. Okamzite by som tu lekarku nahlasovala a zaroven si hladala ineho lekara. Vysetrovanie deckom? To kde sme?

mamina7070
26. aug 2024

ako mohla mat aj lekarka nahlu situaciu ze nemal kto s nim ostat ale tak radsej nemala ordinovat potlm ako toto

ina2405
26. aug 2024

@mamina7070 to je síce pravda, že to mohli liečiť zatiaľ doma, ale nevieme aké má okrem toho chronické ťažkosti a nič to nemení na tom, že ak by prišla aj po 4 dňoch a bolo by tam dieťa, nebolo by to ok.

lucka_ke
26. aug 2024

prečo by sa mal otáčať? lebo výter potrebovala a v danej situácii by som to volila ako krajné riešenie, jasné, že tam nemal byť vôbec, ale teda uprednostnila by som seba - svoj akútny zdravotný stav

mamina7070
26. aug 2024

@ina2405 to ja nepopieram ten vnuk tam byt nemal 😉 ak mala lekarka problem s jeho umiestnenim stane sa tak nemala ordinovat a pre akutne stavy je pohotovost a horucka a hnacka prvy den dva akutna nie je

deti95060810
26. aug 2024

chlapec ťukal do počítača správu o zdr. stave pacienta? a čo takto práva pacienta na mlčanlivosť a ochranu osobných údajov...
nahlásila. alebo asi aj upozornila lekárku že takto sa to nerobí, keby tak ten vnuk sedel a hral sa na svojom mobile - no čert to ber....

autor
26. aug 2024

@mamina7070 hnačky má už cez týždeň , povracala od rána a včera v práci mala tlak 190/120 čiže, dostala prvu pomoc a rano mala isť k dr.
Nepísala som že to má len jeden deň ahlavne to nie je podstatne, ja som len nasrata na toto ostatné, nejde o život ale toto ostatné mi rozum neberie

januska12323
26. aug 2024

X ľudí sa nechalo vyšetriť deckom, vidieť tým deckom osobné a zdravotné údaje a nikomu to nevadilo? Hm okej toto tu ešte nebolo

muchotrafka298
26. aug 2024

Ja chapem, ze ste nastvani vsetci na to, ako sa lekarka chovala. Ja by som bola tiez. Za mna je nemyslitelne, aby sa toto dialo v ambulancii, ze tam je cudzie dieta, ktore "vysetruje" a chory clovek sa ma pred nim este vyzliekat. To je ake pravo na sukromie? Ja mam tiez inac obvodaka,co je tak arogantny, ze ked som bola chora, bala som sa tam ist.

ina2405
26. aug 2024

@mamina7070 zjavne to ale nebol akútny stav v zmysle, že to mali riešiť doma, ale bolo treba riešiť problém aj s obvoďákom, hlavne ten tlak.

autor
26. aug 2024

@mamina7070 nahla situacia nebola lebo mamina chlapca volala a zapli speakerphone a teda mamina sa pýtala že či majú vela práce a ako mu to ide 🤷‍♀️

mamina7070
26. aug 2024

tak potom by som na jek mieste si ten vyter nechala spravit a to dieta by ma vobec nezaujimalo
kedy ma ist na kontrolu? pojdes s nou ty ? vela hydratovat napr slaby pigi caj kulisek alebo hylac a prisna dieta

oriesocek
26. aug 2024

Vysoko neprofesionalne a neviem si predstavit, aby moja 10 rocna neakceptovala ziadost, ak ju niekto poziada... By som toho vnuka na mieste babky vyviedla za ucho... A chodia tam chori ludia, takze do prace by som ho nezobrala byt na jej mieste...

anavixy
26. aug 2024

Toto je taky bizar, ze neuverim, kym to neuvidím v spravach 😅 preboha 🙉🙉🙉

autor
26. aug 2024

@januska12323 no toto neviem či sa dali alebo nie.
Mame bolo nepríjemne niečo povedať ale ten výter už si nedala, nedala by som si ani ja takto sa tam ponižovať.
On akoby asistoval či čo.
Ja už fakt neviem

lucia13022023
26. aug 2024

Okrem toho, že je to neprofesionálne a ďalšie veci co ste tu písali, a ktorými súhlasím, akého pricetneho človeka napadne brat dieťa do prace kde sú chorí ľudia?

mamina7070
26. aug 2024

pozri ak je nespokojna nech lekarku zmeni ine sa asi na to povedat neda
stazivat sa moze na VUC odbor zdravotnictva ale nic s tym neporiesi este ju moze potom ona vyradit zo starostlivosti

ina2405
26. aug 2024

Inak je riadne šibnutá. Medzi chorých ľudí brať na pár hodín vnuka🤦

autor
26. aug 2024

@anavixy no možno sa tu ešte niekto ozve čo tam dnes ból 😁

lienka.7
26. aug 2024

@autorka prosím? 10rocne decko vyšetruje ľudí???

top_manazerka
26. aug 2024

Nedá sa to čítať. Autorka, píšeš ako hotentot.

autor
26. aug 2024

@top_manazerka tak to nečítaj proste

ukgirls
26. aug 2024

lekarska sprava je medzi doktorom a pacientom - nikto dalsi okrem setsricky tam nema co robit .. iste by somn to okamzite nahlasila je to neprofesionalne a porusenie zakona .. nehovoriac o tom,ze nespravili kompletnu prehliadku kedze nespravili stery a tym zanedbali zdravie pacienta

Strana
z4