icon

Nahlásili by ste ordináciu s vnukom lekárky?

26. aug 2024

Dobrý deň,
Mama je chorá a úplne malátna, má teplotu, tlak jéj stúpa, má hnačku, povracala od rána 5x.
Brat mal byť v práci od 9:00 a tak ju o 7:00 zaviezol k Dr.
Po dvojhodinovom čakaní ju tam nechal a šiel do práce.
Mama sa nám nehlásila dlho a tak nám zostalo iba čakať kedy príde domou.
Teraz je 12 hodín a ozvala sa.
Keď mi povedala čo sa tam dialo tak som zostala až v šoku.
Pani doktorka v svojéj ordinácii mala vnuka ktorý vyšetroval pacientov a písal do počítaču čo mu stará mama (lekár) diktovala.
Chlapec mal cca 10 rokov a teda do detailov nepôjdem ale vyšetrenie trvalo hodinu.
To že sa vytvorila rada je najmenej ale to z čoho som ja v šoku je to že lekárka oznámila vnukovi že bude musieť isť von lebo téjto tety sa budú robiť odbery a výtery z rektuma, čo chlapec odmietol a teda tam aj zostal.
Moja mama odmietla výter z rektumu pred ním, zobrali jej iba krv a sama si to taka malatna nosila do nemocnice.
Je mi to jedno keď sa tu nejaká mamina nájde že to je jéj syn a jéj mama alebo svokra, lebo mi toto príde úplne cez.
Toto už kde sme že sa toto stáva?
Nahlásili by ste to?
Nikto nikomu neublížil ale mamin stav fakt neból a ani nie je na srandu, neviem ani čo k tomuto dodať... som len nasratá...

autor
26. aug 2024

@ukgirls keď to nahlásim je to anonymne?
Má to zmysel?

lavender94
26. aug 2024

Z nadpisu som si myslela, že tam mala nejakeho vnuka, čo si niekde v rohu na stolíku kreslil lebo ho nemal kto postrážiť…. Nepáčilo by sa mi to, ale asi nový som mala pochopenie. Ale toto je úplne cez, taky bizar, že ani neviem či tomu mám veriť. Určite by som to nahlásila.

medda_beda
26. aug 2024

Ja sa vyjadrím len k tomu čo si všímam už veľmi často.
Čo je toto za dobu, že sa všetci chodíte vyplakávať na internet a v tej danej situácií sa nepýtate, nesťažujete proste ste múdre ako rádio na internete.

Som tam, opýtam sa, poviem čo mi vadí.
Radšej ohrozím svoj život ako riešiť situáciu na mieste?

lienka.7
26. aug 2024

@autorka to akože ju on vysetroval, mala sa pred ním vyzliecť a pod.?
Ja by som lekárke povedala, že nehrozí, nech si mladý laskavo vyjde za dvere. Pokial by namietala, kontaktovala by som VUC, poisťovňu a Úrad pre dohľad nad ZS a podala normalny podnet. Načo sa schovávať za anonym? Nabudúce co? Bude ju vysetrovat niekto z ulice???

autor
26. aug 2024

@medda_beda ja ju neodsudzujem. Ja by som tiež mlčala ako tlk, je to jéj ordinácia a jej zodpovednosť.
Som introvert a preto si neotvorím papuľu.
Sme rôzny no.
Pýtam sa tu nech sa uistím že to fakt nie je ok a či má zmysel toto riešiť 🙂

alex49
26. aug 2024

Nahlásila by som to hneď. Keby chalan sedel v kúte, na ušiach slúchadlá a tukal do mobilu, tak by tam sedieť mohol. Určite nemôže vedieť diagnózy, zapisovať priebeh vyšetrenia a pozerať sa ako babka vyšetruje. Lekárske tajomstvo, ochrana osobných údajov a hipokratpva prísaha, čo najlepšie sa postarať o pacienta lekárke nič nehovoria?

autor
26. aug 2024

@lienka.7 no lekárka hmatala brucho a chlapec stál popri a díval sa a stará mama mu rozprávala čo robí.
Toto už nie, nehmatal brucho.
Ale npr na stetoskop počuval aj on 💁‍♀️

tomcimka
26. aug 2024

Určite to nahlas,aj na polícii.

mamina7070
26. aug 2024

anonymne to nahlasit nema zmysel normalne pod menom a aj keby si neuviedla meno si myslis ze lekarka nebide vediet kto to je?
normalne to nahlas ale najprv hladajte inu lekarku

ina2405
26. aug 2024

Ja viem pochopiť, že človek zostane možno aj zaskočený, lebo toto je fakt bizarné. Ale riešila by som to určite a nie anonymne. Hádam tam mama nemieni po tomto ešte zostať? Od 1.9.môže ísť k inému lekárovi, ak sa nemýlim.

stanulienkat
26. aug 2024

Nahlasit. Resp. poriesit cez Tv??

aimee77
26. aug 2024

Chodi v takom stave do prace?Parada..

nikpa
26. aug 2024

V tomto štáte si už všetci robia čo chcú 🙈😅
Bez ohľadu na to ci by to bolo anonymné alebo nie, už by to bolo nahlásené. Absolútne netaktné a nerozumiem ako jednu vzdelanu osobu akou je lekárka toto môže vôbec napadnúť. Asi už má starecku demenciu a mala by rozmýšľať nad odchodom do dôchodku.

biba_18
26. aug 2024

@alex49 možno aj hovoria, ale malý vie ešte houby o tom, čo ktorá diagnóza znamená... "tak sestři pište: jedna naražená kostč ... modřina jako vyzrálý meloun... ajajajaj ... "

alex49
26. aug 2024

@biba_18 to je jedno, že nevie co to znamená, môže si to zapamätať a potom behať po ihrisku a hovoriť, že miskova mama bola u doktorky zo zapálený črevo m, Katkin ujo ma nejaké vyrážky a teta predavačka už tri týždne kašle. 🤔

abbey1
26. aug 2024

Ako reálne všetci pacienti sú na hlavu padnutí a boli ticho?
No neviem, koník znesie veľa.

lienka.7
26. aug 2024

@autorka prepac, teraz to preženiem, ale situácia uplne rovnaká... by si prišla ku gynekológovi a on tam ma syna a by si sa nechala spolu s ním akoze vyšetrovať??? Nech si na tebe vyskusa? Ti urobiť vyter zo spodu alebo vyšetriť prsia napr. ťažko, ze??? Toto je to iste.
Pani lekárka si to evidentne pomýlila s cirkusom...
Bud to oficiálne ries, alebo nechaj tak. Z tvojich príspevkov vsak sipim, ze to necháš iba tak... cize popíšeme si tu a spadla klec 👌

deti95060810
26. aug 2024

@mamina7070 😝😀
no asi aj tak...😉
chlapec by nespal hádam aj 3 dni a noci...

autor
26. aug 2024

@lienka.7 nechám to na mamu či to chce nahlásiť.
Mňa odradza to že je ona nový pacient a teda ľudia čo tu chodia roky asi toto nezažili prvý krát a doposiaľ to nikto nenahlásil.
Asi im to tak vyhovuje, neviem 🤷‍♀️

adrika25
26. aug 2024

no ja teda neviem ale nejak pochybujem o pravdivosti tohto príbehu...mám 12 ročnú a neviem si predstaviť akoby ostala v miestnosti v ktorej má niekto otrčiť zadok a robiť mu tam výter...by utekala tak rýchlo, že ani Forest tak neutekal.

ina2405
26. aug 2024

A tvojej mame to vyhovuje?! Ja by som do mamy ryla, kým by to nenahlásila. Lebo by ma to štvalo za ňu. Inak škoda vôbec taký príspevok písať, keď máš takýto prístup.

autor
26. aug 2024

@ina2405 bola som naštvaná. Poradím jej že to treba nahlasiť ale sama sa rozhodne.
Nevyhovuje jéj to ale čo ti poviem, nemáme v povahe niekomu krivdiť alebo znepríjemňovať život

biba_18
26. aug 2024

ak má pani doktorka v ordinácii vnuka 10-ročného, asi nebude najmladšia ... treba to nahlásiť a bude u vás o jedného doktora menej, pani doktorka ostane na zaslúženom odpočinku a bude sa môcť venovať vnukovi doma ...

petronelag
26. aug 2024

Ja by som to nenahlasovala, lebo dr. si to nejako ospravedlní a potom bude mať k mame odmeraný prístup.

lienka.7
26. aug 2024

@biba_18 aha, cize radšej trpieť neprofesionalitu a porušovanie práv pacienta, namiesto toho, aby sa pacient ozval??? 😯😯😯
A čo sa potom ženy ozývajú, ze sa k nim pri pôrode chovajú ako k "dobytku"??? Však je to presne to iste 🤦‍♀️👎

biba_18
26. aug 2024

@lienka.7 veď nech sa ozve. všetko má svoje pre a proti. ja neviem posúdiť tvoje, viem posúdiť svoje… 1. ja by som sa ozvala priamo v ordinácii. 2. popísala som čo by sa mohlo stať ak pani doktorka dostane po prstoch od inšpekcie. môže ešte ambulanciu predať, každopádne bude mať pokoj…

lubmar
26. aug 2024

Toto sa neda ziadno ospravedlnit!Ziadno! Do niektoreho zamestnania sa da zobrat dieta kdesi do kuta,ze si bude kreslit,niekde do kancelarie kde si mamka robi faktury,alebo do maleho obchodiku,kde mama predava.Ale u lekara??!!!Toto je neospravedlnitelne!!!To akoze do akeho veku by ste vedeli tolerovat vnuka??Este do jeho 16tich ,ci 20tichn rokov???Ved len chodi pomahat 🤭Nechapem fakt niektore, ani slovo by som doktorke o mojich tazkostiach nepovedala, nie to sa vyzliekla,kym by ho nevystrnadila von!!To uz kde sme prosim vas??!!!

simca06022011
26. aug 2024

je to neprofesionalna a nemala by to lekarka robit, minimalne by som jej volala, co to ma znamenat. A hlavne pri takej "intimnej veci" mala stara mater trvat na tom, ze vnuk ide von. Keby bola gynekologicka, tak pacientky by tiez vysetril...? Ako keby mala miesto oddelene a tam chlapec si sedi, sestricka ma svoju miestnost na odbery atd (moja ex lekarka to mala tak), nepoviem ani slovo... ale pacienta ma vysetrit a spravy pisat lekar.
Mimochodom tento vyter mne ani dcere nerobila lekarka ani sestra, odbehli sme si na wc a spravili sami...
Inak mna zaujala jedna vec, tiez som bola v poslednej dobe na par odberoch, to je nejaky novy trend ze s krvou uz behaju pacienti??? to uz sestry ani nepozbieraju ranne odbery a neodnesu naraz ?? (zo sukormnych, prakticka amb, a tak chodi urcitych casoch to zbierat labak.. ak pridem mimo a chcem nieco, odnesiem si.. ale bezne odbery napr. v nemocnici a behame nosit skumavky ??? rada pred labakom ako za sociku na toaletak )

simca06022011
26. aug 2024

@biba_18 neboj ani ten lekar nebude doma sediet bez prijmu, si nemysli. Jedine co sa stane, ze sa zacnu s uctou, ohladuplne spravat k pacientom, co uz uplne zmizlo vo vela ambulanciach, lebo ludia su ticho a nechaju si vsetko,ved lekari nie su...