Nájde sa tu niekto, kto mal Covid?
Ak ano, zujimali by ma priznaky ludi, co realne mali toto ochorenie. Ja uz mam tyzden nasledujuce priznaky, bolest hlavy, kychanie, bolest hrdla, potenie, bolest tela. Bez kaslania a teploty. Neviem, ci to moze byt covid. Mojej lekarke sa uz 3den neviem dovolat, na testovanie som sa objednala ako samoplatca az na 7.9. Akurat zistujem ze tu naozaj nic nefunguje. Malo sa testuje, plne kapacity, na test sa dostanete o tyzden. K lekarke ist s s priznakmi nemozem, dovolat sa neda.
@banderaska29 To je síce pekne, ale dva-tri dni nie je problém....Lenže niektoré deti by boli doma stále.
@tslobik keby len deti... aj ja 😀
@andy03 skore uzdravenie celej rodine🍀 nech to dobre zvladnete♥️
@banderaska29 ja som davala deti s priesvitnym soplikom do skoly/skolky vzdy a este som sa pytala pani uciteliek ci s tym nemaju problem. a predstav si, ze mi kazda jedna vzdy povedala, ze jasne, vsak to je normalne, pokial sa dobre citi a nema teplotu, tak ciry soplik nie je absolutne dovod na to, aby dieta ostavalo doma.
ale pokial to Tvoja mama tak razantne odsudzuje, tak chapem, ze s tym mas problem 🙂
moje deti chodia do dvoch roznych skolok a dvoch roznych skol a ako som pisala vyssie, ani jedna jedina pani ucitelka nemala problem s tym, ze ma v triede dieta s nadchou.
vsak uz na zaciatku skolskeho roka bolo v povinnej vybave pre kazde dieta krabica papierovych vreckoviek. kto vie preco? 🙂
dalsia vec je, ze ja mam deti 4. a vacsinou si ten sopel posuvaju, ze jeden vyzdravie, dalsi sa osopli. a keby necham kazde 3 dni doma, tak mozem dat rovno vypoved 😀
@evamarek77 A ty kedy pochopíš že tie počty sú jeden veľký blud? To je márne.
@evamarek77 Chcela si povedať pozitívnych. Aj keby, čomu tiež neverím, je to pre mňa nulová výpovedná hodnota.
Ak vám niekto povie, že koronavírus je výmysel, a že je to len slabá chrípka, tak mu hneď jednu pri***. Ja som mal 11 dní teploty a 8 dní z toho som strávil v nemocnici na infekčnom. Neprajem to nikomu,(****Vyjadrenie pacienta, ktory prekonal koronu)
@evamarek77 Ľudia bežne majú v krku stafylok každý tretí, strept., 1 z 30 pozit. mrsu, HPV pozit. Mala som debatu s lekárom, zbytočné aj zisťovať pozitivitu, lebo vraj nebudú liečiť inak zdravého človeka, čiže laboratórne hodnoty. A to dokonca aj keď jeden súrodenec bol pozit. na streptok. a nič mu nebolo a druhý od neho non-stop chorý s angínami. Odmietol lekár liečiť prvého, len za to , že je nosič. Takže ja mám skúseností na túto tému dosť za tie roky. Aj HPV odmietal lekár vôbec zisťovať, kým nie sú klinické príznaky...
@hivanik Ale o to ide, zdravý človek sa v pohode vylieči a imunodeficitný môže zomrieť alebo mať vážny priebeh nech už dostane čokoľvek, nielen cov. To je tak ťažké pochopiť? Aj slabé dieťa môže zomrieť na RSV a zdravé v pohode, HPV je faktor podieľajúci sa na rakovine, detto chrípka a hocičo iné. Betahemol. strept. vedú k poškodeniam srdca, klbov, obličiek - to môžu byť doživotné problémy, mrsa tiež. Tak sa pýtam prečo toto doteraz nikto neriešil?
@poopsie to mate odkial prosim vas, ze hpv sa da chytit na kupalisku? Mate nejaky doveryhodny zdroj? Venujem sa konkretne tejto problematike ohladne HPV virusu, citam aj zahranicne karentovane clanky a naozaj som nikde nevidela, ze by ste mohli hpv virus dostat inak ako sexualnym stykom (myslim aj oralny styk).
@tslobik podla ktorych lekarov? Lekarov ako MUDr. Bukovsky alebo MUDr. Liptak?
@zubrienka1 Moji známi lekári, čo ma osobne vyšetrovali aj nevyšetrovali ale sa poznáme a normálne ordinujú. Žiadni médiá lekári. Tak hádam verím niekomu, koho reálne poznám, než nejakému zapredancovi z médií.
@tslobik a aku maju specializaciu?
Co sa tyka HPV virusu, tak dlhodobo studujem tuto problematiku, vzhladom, ze som sama mala zhorsenu cytologiu a potvrdeny rizikovy typ HPV. Nakoniec ma to uplne pohltilo a zacalo zaujimat, tak som si dohladavala o tom clanky, dokonca platene publikacie. Moj nazor je taky, ze ockovanie proti HPV funguje. Avsak ockovacie latky su iba proti dvom typov high risk HPV 16 a 18, myslim, ze teraz uz aj 4 typom HPV. Vzhladom na to, ze najviac 70 az 80 percent rakovin krcka maternice sposobuju virusy HPV 16 a 18 tak podla mna ockovanie proti nim vyznam ma. V publikaciach je pekne popisane. Ako vakcina zabranuje expresii tychto typov do zdravej bunky. Ale ako pisem, toto ockovanie je iba proti dvom typom. Ostatne high risk typy tiez sposobuju rakovinu, takze mozte byt zaockovany a rakovinu krcka aj tak dostanete. Ale na 70percent nie. Je to cisto iba o vypocte pravdepodobnosti.

@soldi neviem či to je stopercentná zodpovednosť. Aj keby covid nebol, nikdy som dieťatko so soplíkom nedala do školy či škôlky hoci by to znamenalo byt dva tri dni doma, pretože myslím na ostatné deti a rodičov... Moja mamina je učitelka v školke a takéto správanie učiteľky razantne odsudzujú... ale prosím naozaj neber že Ťa za niečo súdim, nemám na to žiadne právo, len ako môžeš vidieť, viaceré tento názor zdieľame...