icon

Najsilnejšia tabletka od bolesti

4. aug 2023

Ahojte baby, idem sa opytat na lieky od bolesti. Vcera ma po roku chytil mega migrena aj s trpnutim tela. Mala som doma iba Brufen, dala som si 2tabletky a teda nic moc mi to nepomohlo. Ktore volnopredajne lieky od bolesti su najsilnejsie? Alebo to zalezi aj od cloveka, ktory ake znasa?
Dakujem

Strana
z2
vanilkovazmrzka
4. aug 2023

Co viem od ludi, ktori s tymi migrenami obcas bojuju, tak v momente, kedy uz hlava boli, nezaberaju asi ziadne tabletky… ako tip mi bolo povedane vyvracat sa, nechapem sice, ako to je mozne, ale raz som to skusila a pomohlo mi to 🤷‍♀️

simsalabim
4. aug 2023

Presne ako pise
@vanilkovazmrzka , ak je to naozaj migrena - nie bolest hlavy! - ak uz je rozvinuty zachvat, nezastavis ho. Pomoct vedia v nemocnici, ak je to naozaj nevydrzatelne... ale ja teda vzdy prelezim niekolko dni v tme, tichu, s kyblom pri posteli.

pribinak
4. aug 2023

Migralin. Bez predpisu

caramellka
4. aug 2023

V začiatku migrény si dávam Panadol ultra rapide.

anavixy
4. aug 2023

Podla mojich skusenosti na bolest Panadol ultra rapide a Flector. Ale suhlasim, na migrenu nepomoze nic, mozno zmierni alebo len na kratko, ale teda ja by som to urcite vyskusala.

autor
4. aug 2023

@vanilkovazmrzka ano, ked uz boli nezaberie nic. Ja mam migrenu s aurou, takze ked mi zacinaju trpnut prsty, hned si davam 2magnezka a tabletku od bolesti. Aale nie vzdy to skonci a prerastie to v bolest hlavy. Vracanie som neskusala, aj ked je pravda ze mi je vzdy tazko od zaludka

autor
4. aug 2023

@simsalabim ano, v nemocnici pichnu 2injekcie a je dobre. Aa tiez som to kedysi vylezala, ale teraz pri 2r dvojickach a len s muzovou pomocou to moc neide

mikadooo
4. aug 2023

Mne ako tak pomohol panadol ultra Rapid, tuším tiež 2tbl som dala rozpustiť, ale pozri radšej dávkovanie. Je v tomt myslím kodein či čo, iné mi nepomohlo. Našťastie už mám lieky nonstop, god bless erecepty.

mikadooo
4. aug 2023

@vanilkovazmrzka je to od prípadu k prípadu, u mňa vracanie je štandardná súčasť rozvinutej migrény ale nikdy mi to nepomohlo ukončiť bolesť hlavy. Naopak, mám lieky - triptány a tie mi vedia zabrať aj pri jemne rozbehnutej migréne...aury žiaľ už nemávam, to by ma aspoň upozornilo, ale teda našťastie klop klop, 95% migrén stihnem s liekmi odpálkovať, aj keď musím chvíľu poležať a nehýbať sa, aby tbl ostala tam kde má byť.

erosmal
4. aug 2023

ked mi začina aura davam si hned nurofen rapid (ked už tu auru prešvihnem a začnína bolesť tak aj v kombinacii so šumivym panadolom, alebo nurofen a tabletkovy flector).. ked už hrozne boli praškovy flector alebo novalgin a hlavu pod paplon a pospať aspoň hodinu..

vanilkovazmrzka
4. aug 2023

@mikadooo jasne, nehovorim, ze je to univerzalne riesenie, hlavne ked je niekomu od tej bolesti tak zle, ze zvracia ci chce ci nechce. Ja som najskor ani nemala migrenu, len nejaku ojedinelu silnu bolest hlavy, a vtedy to zafungovalo. Inak tieto stavy co tu popisujete, to je extrem, boli ma uz len ked si to predstavim 🙁

brendaa
4. aug 2023

mamke zaberajú kvapky Algifen

simsalabim
4. aug 2023

Anonym - chapem, ze s detmi je tazko. Ja osobne by som pri rozvinutej migrene nedokazala starat sa o deti. Spominam si, ked bola dcera malicka, ako som ju dala do ohradky, aby sa jej nic nestalo, kym pride manzel... Ja som lezala pri wc 🙈 Ja som odpozorovala spustace a liek si davam hned, ako sa objavia, necakam na auru. Mavam sice auru, ta sa vekom radikalne skratila a zmenila, tak uz tabletka nema cas zabrat. Vdaka tomu, ze necakam, som uz niekolko trokov nemala naozaj silny zachvat, taky, co ma vyradil na 3 dni. Migrena sice niekedy - nastastie nie vzdy - prerastie do silnej bolesti, ale ako tak fungujem, sice stale striedam lieky od bolesti, ale neprelezim uz 3 dni…. Hoci teda lieky hltam par dni 🤔

lavender94
4. aug 2023

Ak trpiš migrenami pravidelne, daj si predpísať triptany. Mne síce nesadli, ale tak doma sú, rodina si zobká :D nevedia si vynachváliť aky je to gamechanger. Inak ja mám rada Ibalgin Rapid, ideálne zapiť espressom a je mi krásne. Je aj Ibalgin s kofeínom, ale mne nevyhovoval, inak si ho ľudia veľmi chvália.

laurita285
4. aug 2023

@simsalabim ja len tak pre zaujímavosť, to sa ti oplatí doma ležať a grcať dni? prečo nejdeš na pohotovosť? 😀 takto si vážiš 3 dni života? 😀

babababka
4. aug 2023

Mne vždy pomohlo len sa vyvracať,ticho,zatiahnuté závesy a čierna káva bez sladidiel s kvapkou citrónovej šťavy.

diaszoky
4. aug 2023

Zamna nalgesin

jamimo
4. aug 2023

ja som takto skončila na neurologickom oddelení, som myslela, že ma smrť obchádza, prosila nech už to skončí. Dali mi injekcie a infúziu, taký kokteil, že som nechápala aký to má záber. Pri bežnej bolesti hlavy šumivý Panadol Rapide, pri štartujúcej migréne lieky-medikácia od neurológa Rizatriptan. Funguje 😉
Skoré zlepšenie prajem.

zojazoja
4. aug 2023

ja som typ, kde mne nezabral do žily v nemocnici Tramal. (nie kvoli migrene, kvoli inej chorobe). ale na migreny trpim aj ja a jedine o mi zaberie, tak ako pribinak pisala, je Migralgin. 2 naraz. (moze sa, je to aj v letaku pisane).

sejjby
4. aug 2023

Mávam migrény od 12tich a najlepšie je sa vyvracať

simsalabim
4. aug 2023

@laurita285 pretoze by som nedokazala absolvovat tu cestu, ani s pomocou manzela 🤷‍♀️ Museli by sme asi volat sanitku a zrejme by ma museli nejako zniest dolu do sanitky. Uz len predstava toho, ze mnou niekto bude kyvat, ked ma bude niest, ze budem na svetle, citit pachy, pocut hluk… je natolko desiva, sposobuje mi take utrpenie, ze okrem prveho a zaroven posledneho razu som to nikdy neabsolvovala. A ani viac nechcem. Ak niekto zazil taketo stavy pri migrene, asi vie, o com hovorim.

No ako pisem, mam odpozorovane spustace a tymto silnym zachvatom uz uspesne predchadzam tym, ze si dam tbl dopredu (schvalene neurologom). Posledny silny zachvat som mala tak 6? rokov dozadu.

jana_eyre_2
4. aug 2023

Ja mávam migrény od 10tich rokov.. mám silnejšie a slabšie obdobia.. teraz našťastie mám tie slabšie (klopem si) kým ju nemám 100%rozbehnutu, z voľnopredajných mi najlepšie pomáha panadol migréna a acylkoffin (ten neviem či na sk ešte majú, ja ho kupujem z čiech) proste potrebujem správnu kombináciu paracetamolu, acylpirinu a coffeinu.. migralgin, panadol ultra atd mi nezaberá nič, vyskúšané viac krát..

taktotedanie
4. aug 2023

Za mna neurologicke vysetrenie, vedia predpisat antimigrenika, ako nahle zacina bolest hned tabletku

kiki68
4. aug 2023

Na migrenu brufen neucinkuje, tam musis take ako Maxalt, mozno Quarelin a tieto kategorie. Pytaj od neurologa na to lieky. Niekto berie aj infuzky.

autor
4. aug 2023

Baby dakujem za rady. Mam stanovenu migrenu s aurou od neurologa cca 10r, aj som chodila pravidelne, uzivala som egilok kazdy den, migreny boli kazdy mesiac. No prislo tehotenstvo, lieky som vysadila, migreny neboli. Pol roka po porode prva migrena, vtedy som nefungovala vobec, nastastie bol doma muz a prevzal deti. Na poslednej kontrole u neurologa sme sa dohodli ze navsteva podla potreby. Teraz po roku a pol 2.migrena. Som si asi naivne myslela ze som z toho vonku🙈. Doteraz neviem co je spustac, a jedine co ma upozorni je ta aura. Mne z nicoho nic zacnu trpnut prsty, prechadza to cez ruku do pery, zubov, hlavy a vyjde druhou stranou. Obcas este pred trpnutim dostavam “signal” v podobe zleho videnia a nepokoja v hrudi. Hned vtedy nahadzujem lieky, len teraz som mala doma len ten Brufen a predtym som skusala vsetky mozne lieky a nepamatam si co mi najviac zaberalo

simsalabim
4. aug 2023

Mne sa migrena spustila az po prvom porode, pri druhom tehotenstve tiez zmizla, no po porode sa vratila, aura u mna bola jasne si vsimnutelna - zosilnene vnimanie zvukov, videnie presvetlene, postihnuta rec. cca 15 minut, potom to preslo a do polhodiny zachvat. Tiez tak raz za rok. Takto som to mala roky a bohuzial, asi polovicu auier som asi prespala a zobudila sa s migrenou. U mna sa na silny zachvat musia stretnut 3 spustace - zmena pocasia, tesne pred ci 1.den menzesu a vycerpanost. Ak viem, ze sa toto stretne, davam tbl. Aj v noci pred spanim, na odporucenie neurologa a davam si budik na dalsi davku (cez vikend, cez pracovne dni tolko zvycajne nespim). Ak su spustace len 2 ci 1, zachvat nikdy nie je tak silny, ale vzdy tam musi figurovat menzes. Pred par rokmi sa mi aura zmenila, chyti ma iba zavrat a divny pocit v ociach a velmi rychlo nastupi bolest, takze tbl casto nestihne uplne zaucinkovat, v podstate je jedno, ci triptany alebo brufen. Neurolog mi hovori, ze u hormonalne podmienenej migreny jeho pacientky po prechode uz migrenu nemaju. Ja mam 53, cyklus este stale pravidelny, tak uvidim 🤷‍♀️

deti95060810
4. aug 2023

@vanilkovazmrzka
@simsalabim a ostatné čo tu píšete že sa migréna nedá zastaviť
žienky blbosť... mávam neskutočné migrény.... dá sa zastaviť. Sumatriptan - predpíše obvodný.
ak si dám 1/2 tabl, lieku Sumatriptan za 1 hod. je úplne všetko Ok, Ani keby som migr. ani len nemala.
migr. trpím od mala, podľa neurol. poznáme 160 druhov migrén. ja mám od žalúdka - napr. zlá komb. jedál, jedlá ktoré nesadnú -ale nie sú pokazené, len nesadnú na žalúdok, a vedia migrénu vyvolať aj stresy...
vraj migréna mizne v prechode - menopauze. takže uvidíme.

simsalabim
4. aug 2023

@deti95060810 bud rada, ze u teba to tak je. Ver mi, a hovoril mi to aj neurolog - ze je naozaj dost migrenikov, ktorym lieky rozbehnuty zachvat nezastavia. Bezne su ludia, co sa s migrenou zobudia a uz je neskoro. Sama som prikladom. Ci si dam Maxalt alebo lentilku je uplne jedno. Ak si ho dam pred zachvatom, tak ano, zaberie. No to povacsine aj Brufen, Panadol ultra rapid ci Migralgin.

deti95060810
4. aug 2023

@simsalabim a skúšala si sumatriptan? lebo to je čosi extra silné... raz som povedala v lekárni že som užila sumatriptan -ale len 1/4 tabl. a že nech mi predajú niečo čo si dám hneď a tak ma poslali preč že oni si to nezoberú na seba - Sumatriptan je vraj veĺmi silný a k nemu už nemôžu nič predať.

nikola81
4. aug 2023

Roky mi neurologicka predpisovala injekcie Imigran - sumatriptan, zabral velmi rychlo a vzdy pomohol nech bola migrena akakolvek. Ale stavy prvych 20 minut po pichnuti boli hrozne. Az po zmene neurologa ktory bol zhrozeny kolko injekcii mam predpisovanych, mi nastavil profilakticku liebu, uzivam pravidelne Sandomigran a az ten ma zbavil migren ktore som mala niekedy aj 3-4x za tyzden. Uz sa nedalo fungovat a uz vobec nie v praci.

Strana
z2