icon

Najsilnejšia tabletka od bolesti

4. aug 2023

Ahojte baby, idem sa opytat na lieky od bolesti. Vcera ma po roku chytil mega migrena aj s trpnutim tela. Mala som doma iba Brufen, dala som si 2tabletky a teda nic moc mi to nepomohlo. Ktore volnopredajne lieky od bolesti su najsilnejsie? Alebo to zalezi aj od cloveka, ktory ake znasa?
Dakujem

Strana
z2
simsalabim
4. aug 2023

@deti95060810 mala som viac roznych liekov, s roznymi ucinnymi latkami, neviem, asi? Nakoniec mi predpisuje len Maxalt, ten ma rizatriptan ako ucinnu latku. Ale vsetky patria do skupiny triptanov, myslim, ze ucinok je podobny.

vanilkovazmrzka
4. aug 2023

@deti95060810 sama pises ze pozname 160 druhov migren… tak ako mozes tvrdit, ze kazda sa da vyriesit tou tvojou tabletkou? 🤷‍♀️ a hlavne otazka bola na volnopredajne lieky… ale samozrejme kebyze mam dlhodoby problem s migrenami, tak urcite skusim a mam doma nejaku zasobu aj tych tabletiek na predpis. Snad to babam pomoze 🙂

angela85
4. aug 2023

Baby skúsim sa spýtať na tu auru. Z času na čas to mávam. Mám auru,zostanem svetloplacha, neviem zaostriť a vonkoncom niečo prečítať či šoférovať. Bolesť hlavy potom býva iba mierna niekedy vôbec. Myslíte že sa to môže časom zhoršiť,či to nič neznamená?

deti95060810
4. aug 2023

@vanilkovazmrzka nič netvrdím a nič si nepochopila...🙂

jana_eyre_2
4. aug 2023

@deti95060810 triptany som brala niekoľko rokov, taktiež keď nedáš v dobrom čase nedá sa zastaviť, nepomôže.. je to predsa aj v pribalovom letáku uvedené, ze ich treba dať v určitý cas.. aspoň v tých mojich to bolo 😉

Moja švagriná má také neskutočne migrény že musela ísť na nejakú biologickú liečbu, ale neviem čo to obnasa a teda ani tá jej nepomôže vždy.. takže nie každý má rovnakú migrénu..

jana_eyre_2
4. aug 2023

@angela85 migrény sa stále menia, niekedy je to horšie a niekedy lepšie.. takže aj tvoja aura sa môže zmeniť, ale možno ti aj úplne vymizne.. ja som mávala auru len v tehotenstvach, vypadlo mi zorné pole.. keď sa mi to stalo prvý krát myslela som si že mám mŕtvicu..

lenkakravcova
4. aug 2023

Ahoj, mne našťastie zaberá Paralen.
Spúšťa sa mi to úplne rovno. Mračenie v prstoch trpnutie, poruchy videnia ako keby som videla lietajúce bodky.
Spúšťačom je u mňa stres: ak si toho naberiem viac než stihnem, zvládnem vpohode (stáva sa, že aj rok nič, alebo aj 2x do mesiaca, napr pri stavbe domu). A tiež mi ich spúšťa nedostatok spánku (menej než 8hod) a veľa pozerania do mobilu, TV, monitoru (záťaž na oči).
Raz mi paralen nezabralo. Vtedy som si dala Nalgesin.
Ibalgin mi nezaberá takmer nikdy, ale ten mi nezaberá ani mimo migrény.

merrysa
4. aug 2023

Na reálnu migrénu, nie obyčajnú bolesť hlavy pomôžu väčšinou len triptany. Ak máš auru, o to lepšie, vieš, že ide migréna, dáš triptan a si ok. Ja mám tiež silné, ale s triptanmi to viem podchytiť..nie však vždy, kedze mám bez aury, tak niekedy si dám len flector alebo brufen, čo nie vždy zaberie a potom už len trpieť a vracať..

euka210
4. aug 2023

Moj manzel ked ma, tak vsetko vygrca, cely den prelezi, vecer uz je celkom ok a uz aj moze jest. Kazdy to ma inak.

laurikalalinka
5. aug 2023

Tramadol,je silný na predpis,ale aj návykový, silný je Nalgesin,Nurofen želatínový.

Strana
z2