Narcistická porucha osobnosti u partnera
Máte niekto skúsenosť s takouto poruchou osobnosti ? Žili ste s takým partnerom? Nejakú skúsenosti vás poprosím. Poprípade ako ste prišli nato, že je Narcista.
Ďakujem
@marfica Myslieť si môžeš, čo len chceš, to ako myslíš, je len tvoja vec a tvoj problém! Pletieš si pojmy s dojmami, vysvetli v pléne, čo si myslela slovom "excentrická"? Že som výstredná, extravagantná? lebo to je význam tohto slova... Nepoplietla si si to so slovom egocentrická??
Kto bude potrebovať poradiť ohľadom narcizmu a hystérie, vzťahoch s rodičmi či partnerom, môže sa na mňa obrátiť v súkromnej pošte. Už som tu na MK poradila viacerým žienkam, dala im potrebnú prefotenú literatúru a terapeutické návody, píšem o tom knihu, kde budú všetky komplexné informácie. Psychologicky radím spolu s astrologickým poradenstvom, robím ľuďom osobné horoskopy na mieru, aj partnerské, kde sa jasne ukážu tak narcistické, ako aj hysterické rysy tej ktorej osoby a kompatibilita vo vzťahu dvoch partnerov. Neoplatí sa verejne ľuďom dávať informácie, edukovať ich a už vôbec nie im radiť, hlúpi ľudí si to nikdy nebudú vážiť a ešte sa budú do človeka navážať, urážať ho... Moje vstupy v tejto diskusii som z tohto dôvodu zmazala, lebo sa fakt neoplatí "hádzať sviniam perly".
V súkromnej komunikácii vás preto prosím o inteligentný a citlivý prístup, nie arogantné primitívne chovanie, ktoré indikuje presne to, o čom tu je debata a to narcizmus dotyčných osôb. Ahojte!🌞
Uz som sa skutocne nechcela zapajat, myslim, ze tato tema je tu vycerpana. Avsak nemozem si pomoct, spajanie psychologie ako realnej vednej discipliny, do ktorej diagnostika poruch osobnosti jednoznacne patri, s astrologickymi a inymi pa-vedami, mi neda spavat. Prosim, ostanme v realite. Znamenia a postavenia hviezd, ci planet maju asi taku suvislost s patologiou osobnosti ako oblubena farba oblecenia. Pekny vecer vsetkym
@oziriska nie, nepomýlila som sa, myslela som excentrický prejav. Výkričníky, otázniky, slniečka, edukuješ, teraz zas mažeš, perly sviniam sem, perly sviniam tam. No zaujímavý prejav. Ale si sa nasrdila statočne, veď sa upokoj. Nikto tu nikoho neuráža, to nemôžeme pokojne diskutovať?
Boh vie, ako je na tom @autorka 🤔
A inak zaujimavy vyrok "hadzat sviniam perly"🙈🙊
@oktobermimi hadzat sviniam perly sa pouziva vacsinou u krestanov, je to asi aj priamo v biblii. V zmysle nestracat cas evanjelizovanim ludi, ktori o to nemaju zaujem. Aspon ja tomu tak rozumiem
@stevvvka tak to ja neviem😂 proste hadzat hrach o stenu
@0silvia0 a čo vám pomohlo pochopiť ho? Môj prvorodený je taký “drama Queen”
@slniecko87 musela som si uvedomiť, že on za to nemôže. A potom som tie jeho prejavy prehliadala, proste som si to nevšímala, hoci mi to liezlo dosť na nervy.
Mám známeho, ktorý je narcista, chcela som sa o tejto psychickej poruche viac dozvedieť - veľa nových informácií mi poskytla výborná kniha Mužský narcizmus, ktorá o.i. hovorí i o tom, ako narcistovi pomôcť.

@oziriska no ale to si si vyfabulovala, keď nenápadne mi podsúvaš závisť že niekto vie viac ako ty tak hneď závidí. Prečo by ti kto závidel preboha? Kludne maj naštudované, kludne raď ďalej, veď to je v pohode. Len ide o ten spôsob, a v tvojom spôsobe komunikácie je niečo veľmi patologické. Všimla som si to ako si písala o nicku @lana777 ako ju pranieruješ lebo nepoďakovala (a ty si sa tak veľmi snažila) a podprahovo ju tu poúčaš a obviňuješ z narcizmu, ale nenapíšeš to priamo jej. Zrelý človek toto neurobí. Zrelý a zdravý človek sa zamyslí nad spätnou väzbou, a ty si sa hneď rozčertila, nasrala a chrlíš príslovia akože nebudeš sa znižovať s hocikým... Mňa si nenasrala, ale utvrdila v tom, čo si o tvojich reakciách myslím.