Následky po vytrhnutí zuba
Ake ste mali nasledky po vytrhnuti zuba? Bolesti, opuchy,...? Kedy sa to uplne stratilo?
@7lenocka20 treba si dať ísť skontrolovať ranu, už je to predsa len štvrtý deň od zakroku...niekedy sa vie vytvoriť tzv. suché lôžko, to treba ošetriť. Ak je rana veľká, bola obnazena aj dosť kosť, aj ten susedný zub. Hojenie je vtedy očosi bolestivejsie, spodná vetva trojkl.nervu vie byť tiež podrazdena...ak tam nie je zápal, chce to len čas , trpezlivosť a v prípade núdze analgetikum...cca 10-14 dní, možno skôr, a bude dobre. Hlavu hore, všetko sa zahojí!
Viete mi prosim poradit. V utorok mi vyse hodiny tahala zubarka von 36 dolu bolo to komplikovane. Zub ma boli stale v sobotu som bola na pohotovosti vycistili dali drenaz.Bolest neustupuje boli este viac.Dnes som bola opat na vymenu drenaze.Zajtra mam prist zas.Povedali mi ze to trva aj 10dni :( Trvala som na atb.ale nik mi ich nechce predpisat. Uz som zufala neda sa jest pit som bleda muz uz na mna nemoze pozerat. Co mam robit? Vyhladat ineho zubara? Zlepsi sa to vymenou tej drenaze pretoze bolesto vobec neustupuju analgetika zaberu tak na 2hod.a to je koniec :(
@maickamf vdaka za odpoved a povzbudenie. Dnes som bola u svojej zubnej vybrala mi dren a nechala ma tak vraj sa to samo zahoji nenasadila ani atb.aj napriek bolestiam kt.mam. Ten jej pristup je dost nemozny a pritom som u nej nechala nemalu sumu penazi :( Neviem co robit ci ist dnes opat na pohotovost nech sa na to pozrie niekto iny. Ja som tam mala zapal a ona mi zub vytiahla aj napriek tomu. Zacinam o nej pochybovat ze je profesional a moja noha do jej ambulancie uz nevrkoci :(
Co pomáha od bolesti už mám 3 deň čo mi trhali zub
@majka12435 rozhodne k doktorovi. Mohla sa ti tam chytit infekcia. Obcas sa to pri trhani stava.
@majka12435 treba dať skontrolovať zubárovi. Mne trhal v piatok, v pondelok zápal ako svet, štikal mi kosť, od vtedy 2xdenne dren, dnes pauza, ráno som tam zas. Stále bolí, ale menej.
Ale mňa to malo boli vie ze sa to nedá vidrzat som čítala že sa to hojí aj 4 týždne
@majka12435 nemalo by to bolieť. Ak si po troch dňoch na tom tak, že potrebuješ ibuprofen, nie je to ok.
Ale môže sa to hojit aj dlhšie keď ti vitrhol 2zuby náras? Ci to po troch dňoch malo prestať bolet
Ahojte, vcera mi zubar trhal stoličku aj s koreňom- lepšie povedané nasilu mi ju vylámal a následne zašil dvoma stehmi. Včera som cely den z rany krvácala, nadránom to bolo lepšie a teraz opäť citim že mi rana krváca. Nie vela, ale predsa. Je pravda ze mam asi hlboku ranu, pan zubar nebol velmi jemny skor bol surovy. Davam si pozor, ani nejem, ale uz zacinam byt nervozna z toho krvacania :/ mate niekto podobnu skusenost?
@petuska652 ak ti ide krv nevypkachovat,podla.moznosti neodpluvat...daj si gaxu ak mas a zakusni, miesto zvonka chladit, spat vyvysene a nie na strane kde trhali
Ak aj tak neprestane krvacat k zubarovi
@sense mala som gazu hned po zakroku, zubar kazal pol hodinu a potom von..
mozem si dat gázu aj teraz ked mám stehy? Nepotrham si ich? Porazilo by ma asi , uz sa tam nechcem vratit
@petuska652 aj mne tak povedal a ked mi to krvacalo lebo ono krvacalo a ja vypluvala a oplachovala,ci bola zasadna chyba mi povedal co som napisala, akebo si daj vatovy tampon,ja som si dala tusim ren a zakusla a drzala cca desat minut a potom uz nevypluvala,ono to este akoby mokvalo ale nekrvacalo...
Dobry deň prajem včera mi zubarka vytrhla zub na lavo pred poslední a dnes mi tam vznikla taka gulička čierna zubarka mi dala aj tabletky proti zápalu tej čiernej guličke sa bojim čo to môže byť poraďte mi prosím
Prosím vás keď dávajú tu dreň aj vám dali injekciu na umrtvenie? Ci ako to prebieha? Ďakujem za info asi ma to čaká tiež....
@badimeria dobrý deň .. na celom internete hľadám či to rozrezuju ďasno alebo čo ale nikde som to nenašla .. ako to prosím prebieha ?
@tinaninamarek máte vytrhnutý zub alebo zapálené ďasno?
@badimeria neskoro som si všimla odpoveď ale mala som zub vytrhnutý .. išla som na druhý deň k zubárovi naspäť a ten mi na to pozrel a povedal že to do týždňa prejde a aj prešlo 🙂 chvála Bohu

mne trhali dolnu sedmicku v piatok a stale ma boli cele dolne dasno aj kost... a hlavne vedlajsi zub... neviem co mam robit... som v 11tt.... tak sa bojim, lebo ani ATB nemozem ani nic od bolesti... prosim poradte ak mate skusenosti ci je to normalne a ako dlho mozu pretrvavat taketo bolesti po trhani zubu??? Dakujem...