Návšteva lekára bez Covid testu
Ahoj, to uz sa nebude odteraz dat ist na kontrolu k lekarovi bez negativneho covid testu ci ako? uz to bude len takto?? mam pocit ze vsade sa hovori a pise inak :((
@janinah Ale však výpovedná hodnota toho testu je nulová. Kľudne môžeš mať ten modrý papier a môžeš byť už pozitívna a šíriť nákazu ďalej. Ten test udával stav krajiny vo vzťahu pozitívni a negatívni, aj to nie presne, v určitom časovom bode. Teraz to od niekoho vyžadovať je totálna blbosť. A lekári to predsa vedia. Oveľa dôležitejšie je dodržiavať ROR, na čo dnes veľa ľudí kašle, lebo veď sme negatívni, sme "za vodou". Na dodržiavaní tohto pravidla by sme mali všetci trvať.
@mlska19 @mell_k aha, že blbé výhovorky.. no ked si myslíte tak si myslite dalej.
Bolo to a je to moje rozhodnutie využiť ten inštitút "dobrovolnosti" a dobrovolne sa rozhodnúť neísť na test. O tomto som bola presvedčená už predtým než začali testovať severné okresy.
To že vy ste šli ako super, ja Vám to neberiem, nezazlievam. Mnohí šli preto lebo museli, ja som sa rozhodla že nejdem a tomu som si prispôsobila program. Sedím doma a bodka. To nie je výhovorka. Mne to volno dobre padlo i padne. Ako som kdesi spomínala, zvyknem mať v lete 3t volna v kuse. To viete niesom fyzicky pracujúca ale duševne, a mozgovňu potrebujem aj vypnúť. A to bez voľna sa nedá. Takže už mám volno 2t, a ešte týžden si doma oddýchnem. Že to vyšlo na testovanie no vyšlo, hurá. Ak bude tretie štvrté alebo 15ste kolo tohoto nezmyselného cirkusu. Tak sa testovať pôjdem, lebo 15 týždnov bez príjmu by bolo moc. Už tomu chápete? Bolo to moje rozhodnutie, moja vôľa a nie vôľa priblbých politikov.
A áno zub, od začiatku roka som bola 4x u zubára, raz preventívka a posledne asi pred mesiacom 3x lebo nedržala plomba. A ak by vypadla i teraz, tak si zavolám a upozorním môjho zubára, že som na testoch nebola, z nikým sa nestretávam, sedím doma už 16 dní, a to som bola 1x v obchode.
Takže vy sa riešte sami, čo a prečo na testy, a akú majú výpovednú hodnotu. Že je to zdrap papiera platný tak 5 minút po tom ako výjdeš z toho testovania. Nie je to liek, je to len spôsob cesta, a ja nie som pozitívna a nezodpovedná pipina čo pobehuje vonku a ohrozuje svoje okolie.

@hettinka tak neviem, ale u nas vo firme sme mali pozitivneho kolegu, na 5. den isli ini kolegovia na testy , ktori s nim boli v priamom kontakte a ked boli negativni, tak na druhy den prisli do prace a to na zaklade pokynov RUVZ