Navštíviť babku, keď má soplí? Zvážte zdravie detí!
Išli by ste k babke keď sopli?cez víkend sme neboli ani najbližší nemôžme.v stredu tiež nie.tak sme sa dohodli, že dnes.teraz mi telefonovala ohľadom inej veci a počula som iný hlas aj vravela, že začala sopliť.ale o poobede nič. mám jej volať späť, keď jednu vec zistím, tak potom sa bude pýtať o ktorej prídeme.ale váham či ísť.deti k babke chcú ísť, tešia sa.ale minulý týždeň prekonali črevnú virózu.oni už nie sú infekční už viac ako týždeň.len či babka nenakazí ich.možno majú teraz oslabenú imunitu po tej chorobe.
Po kazdej chorobe je imunita oslabena.
Ak sa “nebojis” ze je tam ta moznost nakazy tak chod. Ak si teda doma s detmi a dalsi tyzden(teda uz asi tento) budes tiez s nimi riesit sople…
Jasne. Chorobam sa neubranis. A chytis bars kde. Ale ….
Ja teraz som bola chora. Netusim co mi bolo. Mesiac som vkuse kaslala. Asi 3-4dni bolo dobre. A zase chora ako pes. Ja co som skoro nonstop doma. Nechodim medzi ludi. Tak mi museli decka domov doniest koronu. Ja 5dni v posteli odvalena a oni denno denne v snehu. Im neni nic a na mna sa to po tej prvej chorobe nalepilo v plnej parade.
Ja osobne by som nesla, lebo posledne co by sa mi chcelo je vstavat k malemu a v noci a odsavat sopel. Ked sopli ma kvapockovu infekciu a to je nakazlive. Teraz pred vianocami toboz.
Ak by moje dieťa patrilo do skupiny "chytím každú chorobu" tak nie. Inak áno.
ono zalezi aj ci mas 10rocne dieta alebo 10 mesacne....
Zalezi ake velke dieta, a ake mam plany na najblizsiu dobu a podobne ci je nieco co fakt nechcem zmeskat s dermi 😂 ale je to tak, aj sa mi stalo tento rok ze som isla, ked som pocula v yelefone ze kasle, ale tie klasicke reci - takto kasle uplne stale a to sa len nadychala studeneho vzduchu atd...a deti potom skolil riadny kasel na 2 tyzdne doma, az zapal priedusiek mala dcera. Ono ten neskodny dospelacky sopel a kasel lahko skonci 2-3 tyzdnovym trapenim s detmi doma. Jasne ze nakazit sa mozu vsade, hlavne ked je dcera skolkarka, ale zas vyslovene chodit tam kde je niekto chory. A inak aj my mame teraz doma covid, uz sa z toho dostavame ale uz mam toho doma plne zuby tich liekov, chorob, odsavania soplov atd, dufam ze vydrzia aspon do vianoc bez dalsej choroby 🤦
Zaciatok choroby a soplenie- clovek je nainfekcnejsi
Pokial nema zapal pluc, ale je len prechladnuta, tak by som isla. Maximalne obmedzit blizky kontakt ako pusu na privitanie alebo take. Ja som taketo nikdy neriesila, ze stranit sa kazdeho, kto zakasle… a deti mi nebyvali chore…
Ake stare su deti? Nadcha je nakazliva na zaciatku.
Vobec to chytit nemusia. Nase deti zvycajne ochoreju od deti, nie od nas rodicov
Nešla by som

Ak pocut, ze fufne ja by s urcite nesla ale to som ja stranim sa kazdeho soplika, deti nachytaju vsetko