Názor na očkovanie ľudí do 25 rokov
Peknú nedeľu prajem, rada by som vedela aký máte názor na očkovanie mladých ľudí - do 25 rokov, ktorí nemajú ani nemali nikdy žiadne zdravotné problémy. Mám 21 a netrpím obezitou, nemám problémy so srdcom a ani nemám žiadne iné choroby, napríklad cukrovku a pod. Nikdy som nemala ziadne vážnejšie choroby, max som bola prechladnutá, alebo som mala nádchu ktorá aj keď prišla som ju mala max 3 dni. Jem vitamíny, stravuje sa celkom zdravším štýlom. Lenže robím teraz obchode, ako pokladníčka (neplánujem tu zostať dlho) len zatial kvôli korone keďže som prišla o zamestnanie. Hneď ako sa bude dať tak odídem inde pracovať na inú pozíciu. Preto ma zaujima váš názor. Išli by ste sa v mojom veku očkovať proti covidu? Keďže teraz spustili očkovanie aj pre predavačov. Ja vám poviem, keby som mala po deťoch, mám o 15 rokov viac, tak idem. Ale bojím sa v mojom veku ze by sa mi mohli objaviť neskôr dajme tomu o 5-10 rokov nejaké zdravotné problémy. Predsalen, nevieme aký účinok to na nás bude mať neskôr. Ďakujem vám za odpovede 🙂
@addi v Bojniciach v nemocnici boli minulý týždeň 3 pacienti na chodbe kým im našli nemocnicu ochotnú ich prebrať. Máme aj na psychiatrii pacientov aj s kovidom aj bez, tam majú možnosť rozdeliť oddelenie na dve časti, väčšina má ľahký priebeh a nie je tam aj keď majú kovid kvôli kovidu. Niektorých nemôžu pozitívnych pustiť domov, lebo sú agresívny, ohrozujú zvyšok rodiny aj keby kovid nemali. Tí skutočne to číslo trochu navýšia.

@miriam_s presne tak! Ženy v poslednom trimestri sa radia do kategórie najrizikovejších. Bruško tlači na branicu, utláča pľúca, lieky jej nemôžu dať ako dávajú zvyšku populácie, polohu na brucho nemôžu, nič čo bežným ľudom s kovidom poskytnúť môžu, okrem inhalácie kyslíka. Ak máte možnosť sa očkovať tak po tom chňapnite 🙏