icon

Názor na očkovanie ľudí do 25 rokov

28. feb 2021

Peknú nedeľu prajem, rada by som vedela aký máte názor na očkovanie mladých ľudí - do 25 rokov, ktorí nemajú ani nemali nikdy žiadne zdravotné problémy. Mám 21 a netrpím obezitou, nemám problémy so srdcom a ani nemám žiadne iné choroby, napríklad cukrovku a pod. Nikdy som nemala ziadne vážnejšie choroby, max som bola prechladnutá, alebo som mala nádchu ktorá aj keď prišla som ju mala max 3 dni. Jem vitamíny, stravuje sa celkom zdravším štýlom. Lenže robím teraz obchode, ako pokladníčka (neplánujem tu zostať dlho) len zatial kvôli korone keďže som prišla o zamestnanie. Hneď ako sa bude dať tak odídem inde pracovať na inú pozíciu. Preto ma zaujima váš názor. Išli by ste sa v mojom veku očkovať proti covidu? Keďže teraz spustili očkovanie aj pre predavačov. Ja vám poviem, keby som mala po deťoch, mám o 15 rokov viac, tak idem. Ale bojím sa v mojom veku ze by sa mi mohli objaviť neskôr dajme tomu o 5-10 rokov nejaké zdravotné problémy. Predsalen, nevieme aký účinok to na nás bude mať neskôr. Ďakujem vám za odpovede 🙂

Strana
z4
lenadka
1. mar 2021

@miriam_s presne tak! Ženy v poslednom trimestri sa radia do kategórie najrizikovejších. Bruško tlači na branicu, utláča pľúca, lieky jej nemôžu dať ako dávajú zvyšku populácie, polohu na brucho nemôžu, nič čo bežným ľudom s kovidom poskytnúť môžu, okrem inhalácie kyslíka. Ak máte možnosť sa očkovať tak po tom chňapnite 🙏

lenadka
1. mar 2021

@addi v Bojniciach v nemocnici boli minulý týždeň 3 pacienti na chodbe kým im našli nemocnicu ochotnú ich prebrať. Máme aj na psychiatrii pacientov aj s kovidom aj bez, tam majú možnosť rozdeliť oddelenie na dve časti, väčšina má ľahký priebeh a nie je tam aj keď majú kovid kvôli kovidu. Niektorých nemôžu pozitívnych pustiť domov, lebo sú agresívny, ohrozujú zvyšok rodiny aj keby kovid nemali. Tí skutočne to číslo trochu navýšia.

Strana
z4