icon

Nechcem brať lieky

4. feb 2022

Ahojte dievčatá po pôrode sa u mňa vyvinuli depresie a úzkostné stavy, brala som lieky 1 rok a všetko bolo zasa fajn, potom som lieky vysadila a všetko šlo zasa do starých koľají. Chcem sa spýtať je tu niekto kto mal panickú poruchu, alebo depresiu a bral lieky a dostal sa z toho že už nemusí brať lieky? Skúšala som to aj bez liekov, ale mam pocity na zvracanie, vysoké tepy, búšenie srdca, hnačkujem, všetkého sa bojím, som plačlivá. A takto pri dieťati nechcem existovať, lebo to prenášam aj na dieťa. Dokonca som stále na dieťa nervozna, podráždená takže viem že bez liekov zatiaľ byť nemôžem. Ale veľmi by som sa ich chcela zbaviť. Ak sa ma spýtate čo mi tieto stavy navodilo tak celkovo život ( ťažké detstvo, úmrtia v rodine, podceňovanie). Chodila som aj za psychologičkou ale nemalo to účinok. Prosím poraďte niečo.

anjelicek26
4. feb 2022

Tak ked to bez liekov nejde, tak to nejde, nevidim dovod, preco ich nutne chces prave v tomto obdobi vysadit? Pockaj, kym bude dieta trochu vacsie, stres trochu mensi, ty zabehnuta v praci a vysadzovat pod dohladom lekara, nie ako ta napadne... psychologicku ak ti tato nesadla, si najdi inu.

zmrzlinka2021
4. feb 2022

Antidpresiva musis brat podstatne dlhsie a vysadzuje ich vzdy iba psychiater.
Preco nechces brat lieky, ktore ti pomahaju?

heidy222
4. feb 2022

Ked Ma niekto alergiu alebo zapal pluc, tak nevysadi lieky, aby sa trapil, tak preco pri depresii

anjelicek26
4. feb 2022

@heidy222 presne toto ma napadlo...nasa babka berie lieky od 35 rokov, ma 92...vdaka nim je v pohode..par krat skusala vysadit a vzdy to skoncilo este horsim stavom, ako predtym..

luccija
4. feb 2022

Brat antidepresíva či si masochistka?prečo sa cítiť zle, keď Ti pomahaju

deti95060810
4. feb 2022

30 perc. pacientov sa nedokáže zbaviť Ad ... vždy po istom čase je nútená sa k liekom vratiť... možno patríš medzi tých 30 perc.
lieky si vysadzovala postupne? aspoň mesiac? a či len pár dní si znižovala dávky...

3009
4. feb 2022

Ak nechceš brať lieky tak ti bude zle a budeš sa trápiť až v nejakom katastrofickom stave si uvedomíš a pôjdeš k psychiatrovi a možno aj do nemocnice. Veď ber lieky . A načo ti tu budú písať, že koľko treba brať AD, to ti je na nič, lebo každý organizmus ináč reaguje, jednému stačí AD brať 1-2 roky, niekomu celý život. No a čo? Ak treba tak treba. Ak kardiak má problém so srdcom tak nerozmýšľa kedy vysadí lieky, ale ich berie celý život a tak isto to je s AD.

andrea_prestastna
4. feb 2022

Zmenit psychologicku, naozaj, ja som brala tryptofan b a je to velka zmena, tiez som presla roznymi liekmi a doktormi ale nasla som nakoniec vybornu psychoterapeutku

dilino
4. feb 2022

Lieky ber ked ti pomahajú načo vysadzuješ alebo by si chcela vysadiť ved ked ti pomahajú tak neni dôvod ich nebrať.A sama si vysadiš lieky bez rozmyslu a čo na to lekár ved to nie je len tak.Pekne ber lieky ked ti pomahajú ved to niesi len ty chorá a berieš lieky na depresie ved ľudi čo beru tieto lieky je na mraky.Nieje žiadna hanba chodiť ani k psychiatrovi ani k psychologovi.Ked nás boli zub ideme k zubárovi ked čakáš dieťa ideš ku gynekologovi a ked ťa boli duša ideš k psychiatrovi.Veľmi ti držim palce.

lucyluska
4. feb 2022

Ahoj, v Apríl v roku 2016 som začala brať lieky, sama som vysadila v Marci. V júli 2017 som už bola u psychiatra, lieky som brala do Novembra 2017, sama som vysadila. Depresie Bohu vďaka už nemám, u mňa sú problém úzkostné stavy.
Po rokoch som išla k dr December 2020 lebo úzkosti sa zhoršili, vždy v robote sa mi to kazí...a tiež som nechcela lieky. A už som si povedala dosť, lieky beriem 14 mesiacov, a bez konzultácie s dr sama nevysadím lieky. A už nič neriešim, hlavne že zijem, dýcham, plánujem, viem pekne z postele ráno vstať, jašiť sa od rána, robím si kalorické tabuľky, nakupujem online, chodím na prechádzky 👏