Nechuť do jedla u 22-ročnej
Ahojte, chcela by som Vás poprosiť o radu, možno mala niektorá z Vás podobné obdobie. Asi tak 3 mesiace mam úplnú nechuť do jedla, mne nechutí asi fakt že nič, som schopná ísť celý deň bez jedla a napadne mi to až večer že som fakt nič nejedla, tak si dám banán alebo chlebík s maslom. Pri predstave mäsa ma naťahuje, polievky tiež nič, sladké moc nemusím, jedine fakt ten banán, jablko, kiwi, suchý chlieb s maslom alebo arašidové chrumky 😂 . Nie som ani nejaká chudá mám 165 a 64kg, piatok sme boli lyžovať takže ráno som si dala kávu, po príchode domov trochu cestovín čo urobila mamina a mala som dosť na celý deň. Dosť mi to vadí nakoľko viem, že to nie je nič dobré, bojím sa že si tým privodím nejaké ochorenie tráviaceho traktu, metabolizmu atd a hlavne ja som milovala jesť, variť a teraz sa mi pri jedle zdvíha žalúdok. Pohybu mám momentálne menej, no aj keď idem cvičiť alebo plávať stále nepociťujem ten hlad a úplne mi vystačí tvaroh či proteinové mliečko a ešte dodám že mam 22 rokov, takže fakt neviem čo s tým, nechcem sa nasilu napchávať a znechutiť si to jedlo ešte viac, ďakujem krásne za akúkoľvek radu. 🙂
S menej pohybom prichádza menšia potreba jesť, v každom prípade začni postupne pomaly pridávať jedlo. Napr na raňajky trošku zeleniny, na obed normálne jedlo, olovrant aspoň ovocie a niečo ľahké na večeru (kľudne aj len proteín).. zo začiatku to pôjde ťažšie a budeš sa musieť premáhať a kontrolovať samú seba ale postupne si zvykneš budeš zväčšovať porcie 🙂
Mysli na to, že z dlhodobého hľadiska môžeš prísť o menštruáciu, začnú ti padať vlasy, príde extrémna únava a vyčerpanie z ničoho, zmeny nálad až depresie, nekontrolovateľné priberanie… nestojí to za to 🙂 stopni to v začiatkoch

Joj daj sem a inak B12 je na podporu chuti do jedla či pivo