Necitlivosť po injekcii na umŕtvenie
Dobrý deň. Mám taký problém. Bola som u zubára a dal mi injekciu na umrtvenie, lebo mi vyťahoval nervy zo zuba. Injekciu mi pichol do ďasna, po tom mi začalo tŕpnuť, ale asi málo, lebo som cítila bolesť, tak mi ešte dal trochu umrtvováku. Už sú to 4 dni a ústa mám stále stŕpnuté. Časť mi povolila, ale ostala mi stŕpnutá a necitlivá dolná sánka do polovice a spodná pera. Cítim také mravenčenie, tupú bolesť, ale na ďasne necítim vôbec nič a aj pri jedení a pití mám problémy. Bola som dnes opäť u zubára a on tomu nechápal, že ako to je možné a poslal ma na neurológiu. Tam sa žial treba objednať, to idem až v piatok, odporučili mi užívať vit. B a žuť žuvačky, aby som s tým hýbala, zrejme aby mi to neochablo. Mali ste nieto takýto problém? Čo vám s tým robili, ako dlho to trvalo a všetko okolo toho? Ďakujem za každú odpoveď.
@nadezdah dobry den prosim Vas ja som vcera bola u zubara a po injekcii som vcera mala celu lavu stranu tvare strpnutu a usta som mala uplne na krivo ako po porazke dnes to je uz lepsie ale stale mam pocit ze mi taha hornu peru viacej do pravej strany a to lave lice mam take tazsie alebo tazsie sa mi s nim hybe neviem ako to mam opisat prosim vam sa to zlepsilo ako mne po injekcii alebo mate pocit ze to mate take iste ako ked ste odchadzali od zubara ? Bojim sa ze hoci sa mi to zlepsilo tak ten pocit strpnutia alebo tahania jedneho kutika mi ostane natrvalo dakujem
Je normálne,že aj pol dňa ma necitlivu polku tvare nech sa zbytočne nestresuje. Ak to bude pretrvávať viac dní,nech navštívi neurológa. Ja som brala MilgamaN a odporúčali mi žut žuvačku,aby sanka neochabla.
Ja som bola včera u zubára a cistil kanáliky v zube. No neviem ci to je ešte skoro.ale nam dolnu peru z polovice strpnutu aj zuby dolne polovica ma boli a strpnuta. Tazko sa mi pije. No citam,ze to nezmizlo tak asi to bude tak aj u mňa. Zajtra skusim zavolat zubarke.
@nadezdah a ta milgamma pomáhala?
@krasnasvadba ahoj, asi pomohla, lebo ciastocne mi to odtrplo.
@emiliar ako ste nakoniec dopadli, zlepšilo sa to?
@krasnasvadba nie. Ešte stáleam strpnute na ľavej strane. Bola som u zubarky a keď mi vyberala zo zubu tu vložku tak odtrplo no keď vyplnila kanáliky zase strplo.
@nadezdah ahoj. V takomto stave som momentálne ja. Po trhani osmičky. Od stredy čiže piaty deň mam necitlive spodné zuby, časť pery a bradu normálne som z toho zrutena 😢môj zubár ma poslal s rtg k zubnemu chirurgovi, s tým ze sa mu to nepáči, že veľký pozor pri trhani musí dať, lebo mi poškodí nerv. No a ono sa to zrejme stalo., 😢😢😢😢som hotová.. Ze nasadiť b vit. Keď mi to neprejde, v stredu k nemu. Podľa mňa je to pasé.
@jankako mne ani po troch mesiacoch sa nepolepsilo, to ze je to strpnute nie je pre mňa až taky problém, ako to ze zo začiatku som mala aj nepríjemné palenie a brnenie také elektrizujuce. Postupne sa to brnenie zmenilo na,, dá sa vydrzat,,.. Ale ta necitlivost je stále rovnaka
@krasnasvadba ahoj. Veru toto iste mam aj ja. Brnenie, mravčenie.
Dnes som to išla skonzultovat s dotycnym lekárom.ze to sa stáva pri podaní anesteze. Prepichol nerv, alebo pichol doňho. Pri najhoršom rekonvalescencia do pol roka. No super. Peru mam dosekanu už parádne. Chlieb si posúvam prstami do pravej str. úst, pretože predkom keby zahryzam, hryziem si aj do pery. No žiaľ, podarí sa mi beztak cvaknut do tej spodnej pery.
No a vraj teda postupne to ma odchádzať, lepšit sa.
Len ty nemáš premna pozitívne správy, keďže žiadna zmena po troch mes.
Akože bez pardonu, vydrbe ma!!!!
Užívať b komplex naďalej, nahrievat miesta.
A pri trhani že sa určite neposkodil nerv, lebo zub išiel úplne v pohode von, žiadne drastické trhanie. Rana krásne vyhojena. Bez opuchu. Záver, nie je to trvalé poškodenie /vraj/a prejde to.. 😔
@jankako ja mam podobne ale jazykom problém nie s perou.. Zo začiatku som nemohla na tej strane jest lebo som si hryzla do jazyka. Teraz je to ooovela lepšie, nevravím ze ziadna zmena, lebo postupne sa tie pocity stávajú znesitelnejsimi. A moja operácia bola zložitejšia.. Dlato kliešte Dlato kliešte.. 😫
@krasnasvadba zvykas si. Ze?
Ja mam zasiahnutu časť pery, spodnej, na ľavej str. V tom istom miestom sa to tiahne na bradu a časť zubov. Ale tie zuby a dasno si necítim z vonkajšej str. A zvnútra áno, čo mi príde úplne že, čože?? To je ako možné že vonkajšiu str tých istých zubov si necítim a vnútornú str. Áno.
O mes. idem opäť na kontrolu
@jankako ja som po 8micke dva tyzdne bola KO, ale mala som ju hrozne zakliesnenu ciez ja som okrem toho ze som si necitila nic (ano z vonkajsej strany zubov, vnutri vsetko ok, aj som si líce z vnutra dohryzla :D). Masaze tvare som si robila, nahrievanie, otvarala zatvarala usta... a chlieb nejedz, skus ine jedla, polievky atd na chvilu, nech sa nedohryzies. Polovicka mala v lete obrnu celej polovice tvare a za 2 mesiace sa dal uplne do poriadku (teiz bol na rehabilitacii, robili mu len tie masaze tvare.. ), cize ono to nemusi byt vzdy zle ;) Bkomplex vymen za milgamu, je sice drahsia ale ona fakt pomaha na nervy...
@jankako iný nerv inervuje Peru bradu a vonkajšie dasno a iný nerv ako v mojom prípade jazyk a vnútorné ďasná. Tiež si ich necítim ale z vnútornej strany od jazyka. Z vonkajšej strany cítim normálne. Tiež mám milgamu N a k tomu magnezium
@simca06022011 ok. Ďakujem za info a rady
Dobrý deň, chcem sa opýtať, koľko trvá injekcia na umrtvenie pri trhaní zadnej stoličky? Už prešla asi hodina, a stále cítim polovic úst stŕpnuté.
Dobrý deň. Čítam si tu vaše príspevky a začínam sa celkom obávať. Včera mi v PN trhali spodnú stoličku a presne tak ako vám stále tŕpne brada a pery. Snažím sa jesť ale ústa otvorím len do polovice potom sa ako keby zasekne a úplne ju otvorím len nasilu a cítim mravčenie.. štve ma to lebo som za trhanie platila 125€ a nečakala som že sa mi niekedy niečo takéto môže stať. Poraďte mi prosím. Mám zavolať zubárovi alebo sa rovno objednať na neurológiu.. ďakujem vám
@ceresnicka1205 ahoj. Ja som 28.3.2022 bola na extrakcii spodnej a hornej ľavej osmičky. Už 2 den necítim žiadnu bolesť a mam strpnuty jazyk a ďasno. Ako to dopadlo u teba?
@ceresnicka1205 , @mim23 aj mne sa deje to čo vám. Zákrok na spodných zuboch ( pohotovosť TT) a odvtedy znecitlivené a strpnuté pery a nie a nie prestať. 🙈🤷♀️
@simonam1 ahoj. Mne sa citlivosť až po vytrhnuti 6tky vrátila. Po vytrhnuti 8miciek som stále cítila pnutie v oblasti sánky. Jazyk bol strpnuty, spodne zuby a dolná pera. Jazyk som mala ako gunu v ustach a pocit ze stále puchne.
Ja som sa nachodila zubárov.
Uz nikdy to nechcem zažiť. Za mňa veľmi nepríjemná skúsenosť.
Obvodna ta pošle na neurologiu s tým.
@jankako ja detto to iste, len na pravej strane spodnej pery a cast zubov, tiez len z vonkajsej strany.....extrakcia osmicky den pred stedrym dnom 2020 a dodnes to mam strpnute, nepomohol B-komplex, ani Revitanerv :( obcas to jazykom musim zvnutra normalne roztlacat, lebo mam pocit akoby som pod perou mala kus dreva, nechapem to dodnes a nezvyknem si na to nikdy
@krasnasvadba ahoj, časom sa ti to dalo do poriadku? Mam taky isty problem :(
ahojte priadavam sa do klubu extrakcia osmičky a ostala mi necitlivá pera, brada. Odporučili mi tu MilgamuN ako som tu čítala - niekto nové skúsenosti alebo odporúčania ? Pri predošlej 8 to bolo bez problému a teraz toto :(

@opica_skorica netrpne mi,ale cast pery je mrtva