Nedám sa testovať. Pýtali od Vás potvrdenie v škôlke?
Ahojte, otázka sa týka hlavne mamičiek z Oravy. Mamičky, chcem sa opýtať, ja sa testovať nedám /absolútne v tom nevidím logiku/ tie čo ste sa nedali testovať ste deti vôbec nedali do škôlky? Ak ste dali, pýta škôlka doklad o tom že ste boli testované? ďakujem PS. Nie som zvedavá na reči, že sa mám dať testovať, otázku som jasne zadala 🙂
Ja len že akú to má logiku, že ja ako matka bez testu som považovaná za pozitívnu, ale dieťa do 10 rokov nie. 🤷
Dneska Naď vravel, ze bude zasadanie v stredu, kde sa preberie, co s testovanymi a co s netestovanymi. A potom daju info
@dominika1988 pre netestovaných platí to isté ako pre testovaných s pozitívnym výsledkom
@dominika1988 ja som to počula na tlačovke
T ykokos,a nie je úplne jedno či pýtajú či nepýtajú? čo však jedno nie je je drzosť dákeho rodiča si neotestovaný kludne vodiť dieťa do školky,stretnúť sa s inými otestovanými rodičmi s možnosťou si veselo covid roznášať? Netreba vám potvrdenia,stači použiť zdravý sedliacky rozum,slušnosť a ohľaduplnosť voči ľudom,ktorí sa do toho testovacieho radu idú postaviť a tiež sa im nechce a myslia si čokolvek,ale pôjdu v záujme nás všetkých.....
@dominika1988 myslim, ze to bola nejaka tlacovka matovica...ale fakt neviem presne...bolo tam povedane, ze netestovany sa povazuje za potencialne pozitivneho
@dominika1988
@0507
Ja som len našla, že neotestovany človek nad 10 rokov má zákaz vychádzania.
@dominika1988 snad budu este presne informacie...mne je to vlastne jedno, u nas vsetci ideme
@0507 neblaznite s karantenou. Pre netestovanych plati ZAKAZ VYCHADZANIA.
KARANTENA je len pre pozitivne testovanych. V karantene s tebou musi ostat cela rodina. Ale ak mas zakaz vychadzania ty, neznamena to, ze aj tvoj manzel.
@dominika1988 no naozaj nie je doma. Treba si uvedomit rozdiel, ze netestovany clovek ma zakaz vychadzania a nie karantenu. Karabtena je len pre pozitivne testovanych ludi
@0507 matovic povedal, ze aj negativne testovany sa povazuje za potencionalne pozitivneho 😂 takze tolko k tomu...
@hettinka presne tak ma zakaz vychadzania a nie karantenu. Ja len nerozumiem, preco by netedtovani ludia mali ostat doma aj po druhom kole, kedze uz boli 10 dni v izolacii a nemaju sa odkial nakazit 🤔
@dominika1988 no a my na Orave sme dupľom nevedeli nič. Všetko sa rieši až teraz
Tiež mám jeden dotaz baby, od ktorého dňa vypisuje doktorka karanténnu PN? Keďže bude cez víkend prelom mesiacov, ak pôjdem na testy v sobotu a nebodaj budem pozitívna, vypíše mi ju automaticky podľa dátumu testu alebo od pondelka či odkedy.
@lindusss2016 ano,to je pravda, pretoze negativne testovany clovek moze byt pozitivny, ale je este neinfekcny...preto sa robi druhe kolo testovania, ked tento clovek moze byt uz infekcny a bude tak pozitivne testovany a ide do karanteny...
Nase dieta moze nastupit bud tyzden len ak budeme obaja negativny... Pojdeme na testy
@lindusss2016 zakaz vychadzania plati pre testovanych negativnych (mozu ist do prace), karantena pre pozitivnych testovanych a tiez pre netestovanych, pretoze ti mozu byt pozitivni a kedze neboli na teste tak ich pozitivita nebola vylucena
ďakujem Vám veľmi pekne za odpovede 🙂 Uvidíme ako sa celá situácia ukáže, predsa je trošku ešte čas .... Je smutné v akej dobe žijeme, do čoho nás tlačia.
@janinah to že budeš mať test negat. neznamená že ešte Covid nemáš, tak buď doma aj ty. To bolo niekolkokrát povedané aj Matovičom. Ja nie som proti testovaniu, ale proti tomuto som, zrazu nie je možnosť robiť krvné test, veľmi tlačia na tieto testy. A čo hranice? Daj sa otestovať na druhý deň stretneš niekoho nakazeného napr. z Rakúska a si presne tam kde netestovný. Ale áno, je to tvoje rozhodnutie, no ja moje nezmením, jedine ak by mi niekto dal uspokojujúce odpovede na xy otázok ktoré mám.
@lindusss2016 to je fakt tak? že aj po druhom 10 dní? Im šibe už úplne, pardon
@rebeca196 ved preto sa o tyzden robi druhe kolo testovania, aby sa ukazali ako pozitivni aj ti co v prvom kole boli este negtivni (este neboli infekcni, preto ich test nevyhodnotil pozitivne)...tym padom sa dostanu aj oni do karanteny a riziko nakazenia sa znizuje, pretoze infekcni budu mimo obehu...co sa tyka hranic, po testovani sa to ide sprisnit
@hettinka no podľa mňa to nemôžu kontrolovať v tom doklade, čiže nosiť papier od testu.... Ale v tom dokumente o bezinfekcnosti podpisu že nik nie je doma chorí, nema podozrenie na inf. Ochorenie, neprekonal takéto ochorenie atď... Pre mňa človek v karantene =potencionálne chorý. Ak sa covid následne objaví v tých kolektivoch/rodinách, kto vie aké budú postihy..

@hettinka ano, tiez som to tam pozerala a nenasla