Nedokážem fungovať
Posledné tri roky behám len po lekároch. Všetko z ich strany v poriadku. Na sebe som mala tri dni EKG holter,tiež všetko v poriadku. A dnes som si myslela,že už umriem tlak 160/100 a tep 180. Od rána som upratovala až kým neprišli mdloby a v tej chvíli som si myslela,že je už koniec. Ja už som z toho psychický na dne. Tri krát do týždňa tieto stavy sú už neúnosné. Už má vôbec nebaví ani žiť, nakoľko už mám obavy sa vzdialiť od domu.
@deti95060810 ja mám 34 to asi nebude prechod. Včera som odovzdala kardiologické EKG holter. Dnes jej volám a ona tvrdí,že všetko je v poriadku. Tak tep z ničoho nič vyletí na 180 a nepravidelný,vtedy myslím,že už zostanem ležať na zemi. Zastihne ma to doma v práci na prechádzke. Čiže už je to úplne jedno. Príde to z ničoho nič.
Dnes to asi bolo najhoršie ako som to mala.
Aj ja to presne takto mám už niekoľko rokov, len tlak mám dobrý. Všetci lekári obehaní a vraj mi nič nie je. Tiež ma to už tak nebaví...
@kittyna5 vieš čo ja tlak by som ani neriešila,len ten tep 180 pocit vynechávania úderov a triaška. Vtedy príde na mňa neskutočná nervozita. Normálne musím v tomto stave pochodovať po byte hoci nevládzem,lebo myslím,že v tomto momente sa zbláznim.
psychiatra si navštívila? či náhodou to nebude niečo psych. pôvodu.... pocit úzkosti....
Psychika a telo su jeden celkok. Ja by som na tvojom mieste zasla aj za psychologom a zistila, ci nejde o nejake zachvaty uzkosti/paniky. Da sa to pekne poriesit v tereapii a bude ti lepsie a aj si ochranis fyzicke zdravie.
aj štítnu žľazu ti kontrolovali?
To máš panické ataky. Ja som tým trpela, ked som bola po pôrode, nevyspatá, unavená, v strese. Ked ma to draplo prve razy, myslela som ze mam infarkt. Srdce sa rozbucha ako bláznivé, prídu mdloby a zlaknutie to cele este umocní. Najbližšie keď ta to chytí, skus vedome predychat. 4 sekundy nádych a 5 sekúnd výdych. Zozaciatku to je ťažké predychat, viem aký je to pocit, ale časom telo zistí o co ide a obdobie kedy sa vrátiš do kludu sa bude skracovať. Držím palce a hlavne oddychuj, nemusíš makať ako blázon doma ani nikde 😉🙂
Panicke ataky ako z katalógu... Už 3 roky behas po doktoroch a nikto ti nepovedal, ze smer psycholog/psychiater. 10 sedeni, nejake lieky a o 2 mesiace sa na tom uz budes len zabávať, ako si odfaklila roky zivota kvoli takej blbosti.
@meluela dievčatá už zvažujem aj to síce nerada by som sa objednala s AD,no mám pocit,že už nemám na výber, nakoľko už ma žiaden lekár nerieši, nakoľko nič mi nie je. Akurát pred dvomi mesiacmi,keď som mala tieto stavy mala som na sebe EKG holter a ten zachytil paroxyzmus SVT a potom sinusovu tachykardiu. Preto som opäť absolvovala EKG holter, ktorý potvrdil,že som v poriadku.
@stary_ujco myslíš ? Ja už neviem stále si namyslam,že so srdcom nie je niečo v poriadku
Neviem či psychiatria pomôže. Ja som bola u psychiatričky a povedala, že som normálna 😄 a nič mi nie je. Ale za vyskúšanie nič nedáš. Aj ja som skúsila, lebo už som nevedela ako ďalej a jediný tento lekár mi chýbal, tak som išla
@kittyna5 a ako si to poriesila? Stále máš tie stavy ?
No nijak. Vždy keď mi prišlo zle tak som začala ešte viac stresovať a vždy musel niekto prísť domov, keby som odpadla. Ale potom som si tak povedala, že keď sa má stať stane sa a keď umrem tak umrem a už keď to príde sa nestresujem ani to nikomu nehovorím, len to pretrpím. Nebaví ma to tak a nezdá sa mi, že podľa lekárov je toto normálny zdravotný stav a som zdravá, ale keď to tvrdia tak čo narobím 🤷🏻♀️
bolo by dobré pozrieť sa na celkový stav organizmu, ale aj na životosprávu a na spánok, pretože to má veľký vplyv na zdravie a správne fungovanie tela... žiaľ, toto lekári neriešia, pre nich je dôležité len to, čo ukážu prístroje a odbery... ale naše telo vysiela jasné signály, len ich treba vedieť rozoznať...
@kittyna5 to je strašné. Ja to už mám štyri roky a nie je už týždeň aby sa to nespustilo. Ale je pravda,že vo vnútri cítim nervozitu, pretože nevidím na svete nejakú tú spravodlivosť. Bývame spolu so svokrovcami a nesmierne ma vytáča to,že niekto je za slúžku a niekto príde len na hostinu. Myslím,že dnes môj stav asi vyvoláva podvedomie. Blížia sa sviatky a ja už som nervózna.
Ja by som to na tvojom mieste skusila najprv terapiou a iba ked nepomoze sla na lieky. Takto sa mozu prejavovat nejake nespracovane traumy trebars. Kebyze mas klinicku depresiu, tak by som ta od liekov urcite neodhovarala, ale toto ti "iba" zneprijemnuje zivot a nie je ti stale zle, takze je tam priestor este skusat co pomoze. Ale aj lieky su fajn, dokazu casto vyrazne zlepsit kvalitu zivota. A zisti ci nieco o meditacii (najma mindfulness), da sa aj sam ale su aj kurzy a aj terapia takto orientovana .. pomaha to presne na taketo veci, ked psychika vyrazne zasahuje do fungovania tela a lekari su bezradni.
@zuzikaslat no so spánkom mám už tiež problém. Ľahnúť idem o 22.00 a zaspím o 01.00. dnes v noci som si myslela , že mám vysoký tlak. Bolesť hlavy, ťažšie dýchanie a akoby mdloby. O 2.00 som skočila odmerať a bol ukážkový 130/80 a tep 65
jaaj .. no to kebyze byvam s rodicmi/svokrovcami, tak by som asi tiez chytila panicky atak .. to je zle .. skuste pripadne poriesit toto ak sa co i len trosku da a ak nie tak popracovat s terapeutom na odolnosti voci tomutu chronickemu stresu, schopnosti relaxacie a pripadne aj aby si vedela asertivne si vymedzit hranice voci nim a chranit si sukromie a cas pre seba
Krčnú chrbticu máš v poriadku?
@mayami nie mám skoliozu od detstva a momentálne sedavé zamestnanie. Snažila som sa cvičiť jogu,no nejak som to nevydržala. Nebavilo ma to.
toto je prva pomoc ked sa ti to nabuduce stane:
Ukotvenie v prítomnosti. Naše myšlienky môžu byť často zdrojom úzkosti. Vtedy je potrebné ich zastaviť. Použite na to svojich päť zmyslov: zastavte sa a jednoducho si skúste povedať nahlas alebo v duchu, čo práve teraz vidíte, počujete, hmatáte okolo seba, cítite a akú chuť vnímate v ústach. (Ide o konkrétne jednoduché veci, napr. vidím pohár, hmatám operadlo stoličky, počujem tikať hodiny atď.) Dostanete sa tak do prítomnosti, ďalej od myšlienok a úzkosti. Skúste použiť kedykoľvek, keď sa vaše myšlienky na budúcnosť začnú vymykať kontrole.
@meluela asi budem musieť rozprávať všetko na rovinu,čo mi vadí a nedusit to v sebe ako doteraz 15 rokov
@meluela ďakujem pekne 😊
Tak to môže byť aj z nej, alebo psychika, alebo rovno kombinácia oboch
Nie je dobre potlacat svoje pocity, tiez s tym mam skusenost a nerobi to dobre :-/ Samozrejme neda sa na tych ludi nahucat a byt k nim hnusna, ale zvolit vhodny a slusny sposob ako povedat svoje, kludne, bez zvyseneho hlasu. Treba ratat a byt pripraveny na negativne reakcie, lebo si zvykli na to ze si submisivna. Dobre je povedat o svojich pocitoch. Trebars ze si nahnevana namiesto toho aby si na nich vrieskala, zoberu to lepsie. Ak by si sa na to necitila sama, fakt odporucam tu terapiu, v dialogu s niekym inym to ide lahsie naucit sa techniky a predebatovat pripadne neistoty.
Samozrejme to mas z vasho generacneho spoluzitia. Seru ta veci, ktore v sebe dusis. Hostiny a sluzky, riesis somariny. Nemusis byt nikoho sluzka, ani nemusis byt najlepsia manzelka a nevesta. Kludne bud taka aka chces byt, svojska, nedokonala, nervozna, neusmievava a kludne niekoho obcas posli do prdele. A nehladaj spravodlivost v medziludskych vztahoch, vztahy su tak nedokonale ako ludia, ktori v nich figuruju.
Vela stastia.
@0silvia0 ďakujem. Škoda, že mám povahu akú mám ☹️

takéto stavy majú aj žienky v prechode...Ale to by si musela mať vek min. 45 rokov...Moja kolegyňa s tým mala problémy