icon

Nedokážem fungovať

30. mar 2021

Posledné tri roky behám len po lekároch. Všetko z ich strany v poriadku. Na sebe som mala tri dni EKG holter,tiež všetko v poriadku. A dnes som si myslela,že už umriem tlak 160/100 a tep 180. Od rána som upratovala až kým neprišli mdloby a v tej chvíli som si myslela,že je už koniec. Ja už som z toho psychický na dne. Tri krát do týždňa tieto stavy sú už neúnosné. Už má vôbec nebaví ani žiť, nakoľko už mám obavy sa vzdialiť od domu.

0silvia0
30. mar 2021

Aj ja som mala vzdy popolusiu povahu. Je nacase zacat pracovat na sebe. Kup si nejaku knihu o asertivite a trenuj. A skus sa obcas pozriet na veci ocami druhych ludi.

luccija
30. mar 2021

Sama si si odpovedala kde je problém si vnútorné nervózna v strese.To máš klasickú úzkosť, panické záchvaty už dávno si mala byť u psychológa, psychiatra
Ak Ti dá obvodná lieky na ukludnenie uvidíš, že Ti nič nebude😉prečo sa zbytočne trápiš.Robis si to myšlienkami zlosťou ..

luccija
30. mar 2021

@hors vôbec tak nemusí vyzerať panicka porucha tá má tisíc podôb cez preháňania na WC, tŕpnutie rúk, búšenie, nechutenstvo...vnútorná nervozita

hors
30. mar 2021

@luccija o.k tak nemusi

ibajaanikiny
30. mar 2021

Skontrolovat aj stitnu zlazu, dalej to moze byt aj neurogenna tetania alebo panicke ataky...

autor
30. mar 2021

@ibajaanikiny štítnu mám ok..bola som na vyšetrení

majusa2
30. mar 2021

Tetania to nemoze byt? Neskusila si magnezium? Alebo ti mozno chyba nejaky iny mineral. Ja som mala stavy uzkosti, tras ruk, pocity na odpadnutie, vynechanie uderov .tlak a tep neviem nikdy som to nemerala. Dr mi dala diagnozu tetania. Odkedy beriem magnezium som v pohode

autor
30. mar 2021

@majusa2 a akú dávku berieš ??? Mne kardiologicka predpísala cardilan 1 tabletku denne.Predtym som brala magnerot 2-3 x denne.

valdovalda
30. mar 2021

Tetania

majusa2
30. mar 2021

Mne dala magnerot , zacala som 6timi tbl denne tyzden- dva, potom som znizila na 4tbl zas na 2 tyzdne, Teraz som na 2tbl. Ale ak som chora bo v strese musim aspom 4brat. A napr v tehotenstve az tych 6 tbl pocas celeho tehu. Uz to mam odsledovane, ak citim ze to ide na mna zas na par dni zvysim.

miss_pavlova
30. mar 2021

Jeden kamarát mal toto, mesiace chodil na vyšetrenia uz mu z toho pomaly hrabalo nonstop sa kontroloval pozoroval nakoniec mu zistili boreliozu

lapersefona
30. mar 2021

Ahoj pises ze byvas so svokrovcami mozno to je aj hlavna pricina. Podvedomy hnev, vycerpanost ci pocit nespravodlivosti. Nechceli by ste sa odstahovat? Mala by si uzivat rybi olej, b vitaminy a magnezium. To ke dobre na nervy a srdce a najst si nejaky relax vypadnut z tej
domacnosri

jamidea
30. mar 2021

Panicke zachvaty ako vysite.

autor
30. mar 2021

@lapersefona už sme tu investovali veľa,takže to nepripadá do úvahy

autor
30. mar 2021

@jamidea môže panický záchvat vyvolať ten paroxyzmus SVT ??? Ja už neviem,čo mám ešte študovať na nete,ako sa z toho dostať.

3009
30. mar 2021

Panické úzkosti - treba psychiatra a následne psychológa, nie opačne.

autor
30. mar 2021

Dievčatá.Ja by som fakt potrebovala nejakú normálnu osobu,ktorej by som mohla veriť a vyrozprávať sa. No nemám nikoho.

luccija
31. mar 2021

Na to slúži psychológ vyrozprávas sa nebude Ta súdiť a dá Ti nestranný pohľad😃zo stresu môžeš mať všetko aj žalúdočné vredy, migrénu aj takychardiu

petruska19
31. mar 2021

Ty negugli a nevyhľadávaj choroby. Začni riešiť vzťahy v rodine. Píšeš, že ste investovali veľa. Čo ti je prednejšie? Zdravie, či peniaze?

autor
31. mar 2021

@petruska19 no zdravie

0silvia0
31. mar 2021

tu nestačí normálna osoba na vyrozprávanie. Ty sa potrebuješ posunúť ďalej. Tak sa vyrozprávaj tu, daj zo seba čo ťa ťaží, si tu anonymne...

petruska19
31. mar 2021

A teda odsťahovať sa je nemožné? Ak nie, tak zvládneš pracovať na sebe, aby si vyriešila vzťahy v rodine a nebola iba slúžka? Si ty, tvoje potreby na prvom mieste?

autor
31. mar 2021

@petruska19 a kam pôjdem. Zoberiem hypo na 30 rokov ?

petruska19
31. mar 2021

A nestalo by to za to? Keďže tento smer je pre teba nepredstaviteľný, tak začni riešiť seba a vylieč vzťahy v rodine. TY si strojcom svojho života

autor
31. mar 2021

@petruska19 vieš ja neznášam aj od manžela to mudrovanie. Akonáhle mám iný názor, vraj robím rozbroje a vydiera ma citovo tým, čo všetko oni robia pre mňa. Popravde nepotrebujem, aby niekto pre mňa niečo robil a čo sa týka toho, že mi dohľadnú na detí, tak ak chodím do práce a sú doma, tak nemyslím, že by mal byť v tomto problém, nakoľko peniaze, čo zarobím idú všetky na opravu domu a inkaso, nechodím na luxusné dovolenky, nekupujem si luxusne veci a hlavne nepýtam peniaze, ak im kupujem nejaké veci, čiže doprajem aj im. A čo z duše neznášam je, keď môj muž sa mi stará do varenia vtedy vriem od zlosti. V sobotu sme sa kvôli tomu pohádali a včera už sa dohadoval so svokrom, že aký koláč by si prial na sviatky a keď som ho odmietla piecť, nakoľko už mám iné na pláne o ktorých vedel, tak som ja nevďačná ! Povedala som mu nech on ockovi upečie. Máme tichú domácnosť. Mimochodom koláč pečiem každú sobotu.

0silvia0
31. mar 2021

ono to vyzerá, že oni si tam všetci spokojne žijenkajú, je im tam dobre a ty si tam ten neposlušný a nevďačný článok.

autor
31. mar 2021

@0silvia0 asi tak.Ako som im za ich veci vďačná, no už ma to nebaví.

0silvia0
31. mar 2021

akože ja by som toto asi nedala, ja mám tiež občas velmi mudrujúceho muža, ale na to, aby ma vytočil mi stačí on sám. Keby sa mi tam motali ešte mudrujúci svokrovci, tak to nedám, úprimne ťa obdivujem. Stále sa obhajovať a uzurpovávať si kúsok svojho rozhodnutia v celej súdržnej famílii. No ďakujem pekne, už by ma viezli... na to treba povahu...

majulino
31. mar 2021

Moze to byť prechod. Mam znamu a od 33 rokov je.v prechode

autor
31. mar 2021

@0silvia0 ako popravde. Možno oni to tak neberú, no ja sa už cítim za idiota. No z duše neznášam, ak mi ide niekto do niečoho mudrovať. Proste už chcem mať kľud. Prísť z práce bez medzipristánia na poschodí, prísť ako do bytu mať pokoj. Niekedy už mám taký odpor otvoriť dvere, no musím sa prekonať, lebo potom prichádza štádium vysvetľovania, či sa hnevám, že som sa nezastavila. Minule som mala prednes svokre bolo zle, komu je v dnešnej dobe dobre,( tieto stavy, čo popisujem mám už každý druhý deň )a ja som sa neišla už v ten deň informovať, či sa jej polepšilo. To bolo výčitiek na moju osobu a z mojej strany ospravedlňovania. Áno mala som sa zaujímať moja chyba, lenže ja už niekedy nevládzem. Ak ja mám moje stavy nikomu o tom nehovorím snažím sa to predýchať sama. A keď detí nechcu ku nej ísť, tak samozrejme ja som tá zla, čo im zakazuje a pritom to vôbec nie je pravda.