Nedokážem fungovať
Posledné tri roky behám len po lekároch. Všetko z ich strany v poriadku. Na sebe som mala tri dni EKG holter,tiež všetko v poriadku. A dnes som si myslela,že už umriem tlak 160/100 a tep 180. Od rána som upratovala až kým neprišli mdloby a v tej chvíli som si myslela,že je už koniec. Ja už som z toho psychický na dne. Tri krát do týždňa tieto stavy sú už neúnosné. Už má vôbec nebaví ani žiť, nakoľko už mám obavy sa vzdialiť od domu.
@0silvia0 keď niečo odmietne spraviť, potom mám výčitky svedomia. A to počúvanie od svokry koľko ma roboty, ako ja nevravím - má zdravotné problémy, no ako môže mať niečo spravené, keď idem ráno spí, prídem z práce spí a ešte večer spí. Už minule som mala na jazyku povedať, že bodaj by nemala toľko práce, keď celý deň prespí.
ako treba pomôcť ja nevravím, no ja mám tiež dostatok svojich problémov a proste už som začala rezignovať. Donedávna som upratovala celý dom, máme trojpodlažný, no poslednú dobu už len svoje poschodie , schodište prízemie a verandu a samozrejme umyť všetky okná , čo je dokopy 25, takže mám čo robiť - povedala som si veď sú dvaja a sú schopný pobehať toľko s vysávačom, veď celý deň nemajú nič na robote
vieš čo, nerieš svokru. aj ja mám takú mamu, spiacu ruženku, furt spí a nič nestíha. Vidím, že spí, motá sa celý deň, nič neurobí, a keď urobí nejakú maličkosť tak očakáva oslavné ódy. Toto ja riešim tak, že nekomentujem. To je jej problém, nie môj.
Ďalej skús komunikovať viac asertívne. Žiaľ, nestíham, nevládzem, áno som mladá, ale nie nezmar. Keď sa mi bude dať, upracem, ale teraz sa necítim dobre. Zavri dvere, nekomentuj, necíť sa previnilo. Rob sa sprostá. Keď ti budú naznačovať umyť okná, tak povedz, jaaaj, veď keď sa dáte umyť jedno okno denne, tak vám aspoň čas prejde a pomaly vám to pôjde lepšie. Ja keď som umývala 25 okien, týždeň ma z toho bolel chrbát, viac takéto zaberačky robiť nebudem atď. Nezožieraj sa vo vnútri, skús komunikovať na ich úrovni. Jajkaj, vzdychaj, koľko máš roboty, ako sa cítiš zle a kludne si chod lahnút aj ty.
@0silvia0 😀
@0silvia0 ono ja keď idem umyť si okno v kuchyni, nakoľko mám záclonu a syn vždy robí packy, lebo skáče na okno a pozoruje susedovho psa už mám stres a čakám kedy vletí a povie : ,, aj mne treba poumývať okná ,,
krátku záclonu
včera som umývala to okno, asi aj preto mi prišli tieto stavy, nakoľko som bola v strese, kedy naletí
Ahojte, citala som niektore prispevky a momentalne sa venujem koucovaniu. Som akreditovana koucka a ponukam bezplatne sedenie, kde si sami v sebe najdete spravne riesenie vasej zivotnej situacie. Je to priemny rozhovor pomocou, ktoreho prekonas svoje zivotne prekazky, najdes spravcu cestu, spravne riesenie, spravne rozhodnutie, nove napady....ak mas chut kontaktuj ma na fb - personal coaching
tak ja som vydatá 20 rokov a opicu by som už nikomu nerobila, pokiaľ ozaj človek potrebuje pomoc je to iné, ale keď niekto vládze a využíva nevestu, ktorá má deti, svoju domácnosť a chodí do práce, tak toto teda nie...
na otázku, že aj jej treba poumývať okná by som jej povedala, že tebe treba zasa poriadny oddych, lebo ti už z tých domácich prác hrabe. A boli by sme povyprávané...
ono to je ako magnet, celý mesiac hore ku mne nevyjde, no vždy práve vtedy, keď si umývam okno, alebo vrch linky - so slovami aj mne by trebalo umyť. Minule som si tak čistila rúru - ,, aj mne treba, no nemám čistiť. Ok tak som jej dala môj o pol hodinu mi prezvoní na telefón poď dole mi umyť, pretože čistič smrdí a ja ho neznesiem. Ok beriem, že to nemá rada a nejak to predýcha. A keď som jej maľovala kuchyňu, tak to už bol vrchol, keď prišla švagrina a pokrútila s nosom, že nie je si istá farbou a pritom farbu si kupovala svokra. Mne tečie dole chrbtom a oni dedukujú, či netreba premaľovať. A to poviem, že svokor vtedy spal a ja nadávala, že farba za linkou schádza dole, lebo tam nie je stierka.
@0silvia0 ako keď to po sebe čítam, tak fakt som totálne blbá, no čo nespravíš pre pokoj v rodine
Radikálne zmeň život, odstráň všetko, čo ťa ťaží a bude ti lepšie.. Možno aj manžela???partnera???
No keď čítam čo píšeš, tak sa rovno opýtam či by si zvládla hypo. Lebo prerábate dom. Ten bude váš?
sorry, ale ty si blbá, malovať mal mamičke tvoj muž a nie ty... a skákať materi po linke tak isto. Čistič môže smrdieť aj tebe... fakt robíš celej rodine debila. Prepáč, nechcem byť zlá, ale chráň si svoje psychické zdravie, lebo toto raz zle dopadne.
@borkaki pozriem. ďakujem pekne
@petruska19 nikdy sme nemali žiadnu hypo a za tých 15 rokov sme vrazili svoje úspory len do domu a renovácií pozemku a to cca 80 tisíc
Vidíš, vypíš sa a keď prečítaš po sebe, tak odpoveď nájdeš 😉
a dom je napísaný na manžela? Na svokrovcov?
A ten dom bude váš?alebo sa budete deliť?
@0silvia0 som si toho plne vedomá, no musím byť vďačná, lebo sa mi starali o dieťa, keď som popri materskej chodila do práce, no peniaze neboli na žiadnu luxusnu dovolenku, ale na investiciu a renovovanie domu
@0silvia0 manžela
aj oni ti musia byť vďační, lebo si im zadara vyumývala niekoľko krát všetkých 25 okien na dome, vymaľovala kuchyňu, vyumývala rúru atď. Nie sú to tvoje okná, ale manželove a ich okná. Takže ste si fifty fifty. Dieťa varovali aj ich synovi a to preto, že sa sám nedokázal postarať o svoju vlastnú rodinu. Každá minca má dve strany.
@0silvia0 no muž na mňa ide psychologický, mám im byť za čo vďačná
a keďže mám povahu ako mám dusím to v sebe, kým raz nevybuchnem
choď na neho psychologicky a argumentačne aj ty... veď on im má byť za čo vďačný, jemu varovali vnuka, lebo nedoniesol domov dosť financií. Jemu sa staráš o dom, lebo na jeho je napísaný. Veď by mali byť všetci vďační tebe, nie?
A keď chce tvoj muž preukazovať rodičom strašne úchvatnú vďaku, tak nech im ju preukazuje on, nech sa páči, nech umýva, drhne, maľuje...
Muž je tiež kus....rozprávala si sa s ním o svojich pocitoch? O všetkom čo ti vadí? Je ochotný ťa podporiť? Lebo ti neostáva nič iné,iba povedať A DOSŤ! Ak teda nechceš skončiť na tbl. Telo ti už jasnejšie ani nemôže dať najavo, že treba s tým niečo robiť
@0silvia0 myslím, že kto to bude čítať, pomyslí si, že každá minca ma dve strany, no nemyslím si,že stále som niečo dlžná. Prvé dieťa som mala v 19 a veru svokra mi pomohla, nakoľko predsa v takomto veku človek ešte nevie, čo s takým bábom, postrážila mi ho aj keď som chodila na VŠ - nemôžem povedať ani pol slová, no strážila ho aj jej synovi nie len mne. 12 rokov bol muž v zahraničí chodil tri týždne preč týždeň doma na všetko som bola sama. No nie len mne pomáhala , pomáhala aj dcére, chodila strážiť detí, no ona za tých 15 rokov jej neprišla ani raz pomôcť a to už má ona dcéry po 20, čiže nebolo by od veci zorganizovať cez víkend takú brigádu a niečo jej aj pomôcť a nie len sa prísť napapkať na obed a posedieť.
@petruska19 už som mu to vravela. Zvyčajne, keď začnem o tom rozprávať chytí nerv , že to zase riešim, no ale už sám prichádza na to, že mám pravdu, čo pred takými 8 rokmi som mohla o tom len snívať, lebo ja som tá zlá, ktorá vyvoláva konflikty.
no veď ti píšem to isté, vďaka z varovania dieťaťa je už dávno splatená... a veď v tejto rodine ťaháš ty za krátky koniec. Ak sa medzi vami niečo stane, odídeš odtiaľ s holou riťou a pritom si kopu rokov investovala do domu, ktorý ti vôbec nepatrí...

Mám v podstate asi takú povahu ako ty a tiež mi prejavy niektorých ľudí lezú na nervy. Ja nikomu na nos nič nevešiam, všetko si potrebujem riešiť sama a niekto potrebuje okolo každej somariny teátro. Jednoducho máte každý inú povahu a tým, že sa ti nedá odtiaľ odísť musíš pracovať na svojej psychickej odolnosti, lebo ťa to zvalcuje. Ono sa to ľahko hovorí, ťažšie realizuje, ale dá sa to.