Nedokážem fungovať
Posledné tri roky behám len po lekároch. Všetko z ich strany v poriadku. Na sebe som mala tri dni EKG holter,tiež všetko v poriadku. A dnes som si myslela,že už umriem tlak 160/100 a tep 180. Od rána som upratovala až kým neprišli mdloby a v tej chvíli som si myslela,že je už koniec. Ja už som z toho psychický na dne. Tri krát do týždňa tieto stavy sú už neúnosné. Už má vôbec nebaví ani žiť, nakoľko už mám obavy sa vzdialiť od domu.
A nemôžete sa odsťahovať? V tom dome by ostali svokrovci a po smrti by ste ho predali, alebo prerobili, alebo...
tak to je fajn. Ale ja osobne ak by prišli s tými požiadavkami na upratovanie, tak by som im povedala, nestíham, ale poviem mužovi (Ferkovi, Jožkovi), nech vám to uprace. Akože koho by bavilo furt dokolečka len upratovať svoje a svokrovcom? Ja osobne neznášam upratovať, a toto keby niekto odo mňa chcel... no konec...
@petruska19 ja to tvrdím už pár rokov, že to bola chyba vôbec prísť, žiaľ už som sa rozhodla zotrvať a nemienim už nikam ísť,stalo nás to nemalé peniaze a páči sa mi tu
@0silvia0 popravde ja znesiem aj upratovanie, no neznesiem tu nespravodlivosť, že som za takého bortačka
emočné zdravie je rovnako dôležité, ako to telesné, lebo tam sa to potom samozrejme odráža,
na to všetko však veľmi vplýva, životospráva. Aký máš pitný režim? Je potrebné naozaj veľa piť, aspoň 2-2,5 litra denne. A čo jedávaš? možno by to chcelo zmenu v stravovaní... čo iné signály tela? môžme sa o tom porozprávať a nastaviť to tak, aby telo fungovalo správne... aj ten spánok by bolo dobré napraviť...
@zuzikaslat je pravda, že určite toľko vody nepijem a čo sa týka jedenia vôbec mi nechutí, niekedy sa musím k tomu až donútiť, varím skoro každý deň a ovocie a zelenina je denne
Ahoj ako citam tvoje prispevky chcela by som sa ta opytat ci s tym chces nieco urobit , predpokladam ze chces zmenu inak by si tu o tom nepisala ....ale tu ti nikto neporadi a ze sa vyrozpravas mozno sa ulavi ale nevyriesis problem....som koucka a ziskavam prax a velmi rada by som sa s tebou nakontaktovala a mohli by sme prebrat riesenia tvojho problemu 🙂
Sú to panicke ataky. Máš uzkostnu poruchu. Treba navštíviť lekára psychológ.zamerania.
@borkaki pozerala som na FB personal coaching , no vyhodilo mi to veľa stránok
napíš mi do súkromnej správy, určite je z toho cesta von... viem ti poradiť, ako to celé zmeniť...
@zuzikaslat môžem prosím na teba email ?
Ahoj, nečítala som ostatné správy, tak neviem či to tu niekto písal, ale nemáš histaminovú intoleranciu? Ono to má rôzne príznaky (pozri na viacerých stránkach) čo by mohlo sedieť aj na Teba
@heymissg na také vyšetrenie som nebola,ale ak by som mala záchvat by prišiel po jedle,či ???
Dievčatá to asi budú fakt tie nervy,proste isté veci dusím v sebe a potom to buchne. Neuzivam AD ,no dnes som išla umyť okná a musela som si dať neurol už má chytala triaška.Moje myšlienkové pochody už napredovali už som v ušiach počula ,,aj mne treba,, a ešte hento a tamto nič nestíham.Proste vo mne to vrie!
Ries to cim skor. Neurol nie je dlhodobe riesenie, moze ti na neho lahko vzniknut zavislost. Radsej chod na tie AD + terapia.
@meluela neurol neberiem skoro vôbec,len keď mám atak,no dnes som mala pocit,že ak nezoberiem ,tak sa zase zlozim,proste ten tep 180 je niečo príšerné. V utorok idem po výsledky z EKG a zvážim sa vrátiť k psychiatricke, nakoľko som už absolvovala všetky vysetrenia, ktoré potvrdili,že mi nič nie je,žiaľ asi budem musieť fakt zvážiť tu liečbu,alebo prejsť a začať rozprávať všetko všetkým na rovinu, pretože určite za tie moje stavy je zodpovedná aj psychika. Za posledných 15 rokov mám za sebou toho dosť,ani to nechcem rozpisovať,nejak do 30 som s tým dokázala bojovať,no teraz už telo rezignuje 👌
drzim palce
Nemusí to byť bezprostredná reakcia. ono sa to práveže tak trochu horšie diagnostikuje, dá sa z krvi, aj keď niekde som čítala že ani tá krv nemusí byť smerodajná. Ja som nedokázala tiež fungovať - závrate, nervozita, dýchavičnosť, na jednej strane hrozná únava, na druhej strane som nevedela zaspať a milión ďalších príznakov čo zdanlivo spolu nesúvisia. Behala som po lekároch , všade ideálne výsledky, už som si pripadala ako hypochonder. Jediné čo mi zistili je tetánia a raz som sa na to s malou dušičkou spýtala na imunológii a doktorka mi odporučila diétu (ako ja som si už predtým odpozorovala, že to asi bude tou stravou)
@heymissg prosím ťa ťa dieta čo zahŕňa ?
No ono je to dosť obmedzujúce ale popravde stojí za to. Je tam toho dosť veľa, skús si hodiť do Google histaminova dieta, ale dá sa povedať že treba si to odskúšať, každému vadí niečo iné. Ale žiadne spracované veci, mne vadí pšenica, ale so špaldou som v pohode, paradajky, špenát, jahody, bielka, je toho viac. Jesť hlavne čerstvé...
@heymissg a ako sa ti to prejavovalo ?
Tak ako som už spomínala vyššie, plus svrbenie tela, hrozné migrény, nafukovanie, niektorí majú ekzém...
@heymissg no tak ja hlavne tep pulz a potom samozrejme mi výleti tlak a neskutočná panika.V tom momente musím chodiť po dome aj keď mám pocit,že spadnem z nôh
@zuzikaslat A kto by s tym nieco vedel spravit? Za kym ist aby sa na cloveka pozrel ako na celok? Tiez som toho nazoru, lebo kazdy si poriesi to svoje a je vybavene.
@zuzikaslat Mozem aj ja poprosit o radu? Dakujem.

@0silvia0 v tomto smere sa nebojím, nakoľko mám doklady o všetkom, čo sme robili. A v tomto smere manžela poznám, skôr by sa odsťahoval on ako ja 😅 . Aspoň v tomto som si istá.