icon

Nedostupnosť pohotovosti na západnom Slovensku cez víkend

16. dec 2024

Realita víkendu : nedovolat sa po celom zapadnom sk na nejaku pohotovosť,tipujem ani na 155 by sa nedovolal
Ráno sa nedovolate dr
Hlavne ze ma fico plne gamby

benimnadir
16. dec 2024

Na 155/112 sa odkedy nedá dovolať?

autor
16. dec 2024

@benimnadir lebo vynadaju ze zatienujem linku

marylinmary
16. dec 2024

A volal si kvoli comu? Alebo teda chcel si dovolat? Ked to bolo take vazne, tak tam treba ist osobne, nie?

benimnadir
16. dec 2024

Na pohotovosť sa chodí prevažne osobne. A záleží, s čím telefonuješ.

katkaseiner
16. dec 2024

neviem preco by ti mali vynadat ked zavolas na 155, ja som minuly vikend volala aj na pohotovost (nevedela som odist fyzicky) tak mi odporucili 155 - vsetko som pekne vysvetlila, povedala som ze neide o zivot ohrozujuci stav ale kvoli seknutiu sa neviem ani pohnut a poslali zachranku. Ano, nedosla do 2 minut, ale prisli a nebol ziadny problem, zachranar dal dokonca celkom dobre razy....

irusa
16. dec 2024

tak si mala zavolať Ficovi...možno by Ti poradil.....

patka06
16. dec 2024

Na pohotovosti sa venujú predovšetkým pacientom, ktorí prídu osobne.
Telefon zdvihnú, ak majú čas.
155 je tiesňová linka, dovolať sa dá vždy. Je určená pre stavy v ohrození života a náhle zhoršenie zdravotného stavu, nie je to konzultačná linka, pre bežné choroby.
Pre konzultácie = rady zdravotníka po telefone sa pripravuje linka 116117, ale tá ešte nie je v prevádzke.
Vážne pochybujem, že by operátor 155ky, niekomu vynadal /hovory sú nahrávané - nemôže si to dovoliť/, samozrejme ak pacient volá neoprávnene a blokuje tým linku, odporučí ho inde.

januska12323
16. dec 2024

Na pohotovosť sa v prvom rade ide osobne, ak to je akútne treba volať sanitku, ale predpokladám to u teba nebolo inak by si nečakala doma na zázrak.

abbey1
16. dec 2024

Skus prísť do UK a dovolať sa ráno 8:00 GP. 🙂

lucia147852
16. dec 2024

Na pohotovosť sa chodí osobne a nevyvoláva. Majú dosť roboty s pacientmi. Na 155 sa dovolať vzdy. Je to operačné stredisko, ktoré vysiela sanitky

simca06022011
16. dec 2024

tak je rano pondelok, tak predpokladam, ze ked to bolo na volanie na pohotovst, tak uz si u lekarky v ambulancii bola...
k ziadnemu lekarovi sa rano neda dovolat, do tej 10-11 = ved vtedy maju sestry NAJVIAC prace. A potom okrem dvihania telefonu musia aj vybavovat to co vytelefenovali a osobnych ludi.. to nie je ustredňa, tak ano, je takze sa dovolat.

rebi789
16. dec 2024

Zrejme to nebolo nič akútne, keď si iba sedela doma a pozerala do mobilu a teraz sa iba sťažuješ. Nabudúce sa zdvihni a choď na pohotovosť osobne ;)

ssimusska
16. dec 2024

Na 155 sa dovoláš vždy, len by to v tvojom prípade bolo treba aj vyskúšať a nie len sa sťažovať. Keď si mala tak hrozný úraz, že si potrebovala volať na pohotovosť, tak si tak mala ísť osobne alebo sú zavolať sanitku. 😀 Toto sťažovanie sa je dosť úbohé.

taktotedanie
16. dec 2024

Uprimne si myslim ze to nebolo nic akutne kedze na 155/112 vedia vyhodnotit

taktotedanie
16. dec 2024

@simca06022011 naozaj mame vted napr v mojej ambul najviac pacientov

simca06022011
16. dec 2024

@taktotedanie ved mne je to jasne... rano aj odbery, urgentnych posuvat, dokumentacie chystat ak nemaju vopred = nikde rano nespi sestricka pri stole a necaka kym jej to zadrnči.

tramtada31
16. dec 2024

Zapadne Slovensko. Čiže Bratislava a Bratislavsky kraj? Tam treba viniť Drobu zo SAS, ktorý mimochodom v celej Bratislave zrusil pohotovostné lekárne. Na predrazene zákazky mame, ale dotovať 2000 eur mesačne jednu pohotovostnú lekaren na pol miliona obcanov, to už nemame

hiro
16. dec 2024

Kedze este stale zijes tak to na 155 asi nebolo ;)

sss777
16. dec 2024

Ja otázke rozumiem. Keď sa človek chce cez víkend poradiť a nechce "blokovať" pohotovosť, prípadne sa spýtať, či je daný stav až taký vážny, že má prísť osobne, volá sa na pohotovosť. Je smutné, že si sa nedovolila, snáď si už problém vyriešila

luccija
16. dec 2024

Veď píš konkrétne ja som raz volala na 155, keď mal muž kolíku a veľmi dobre poradili.Inak rozumiem nevieš či s tým ísť do čakárne, tak radšej voláš a aj tak ťa odpinkaju.Ja som bola na pohotovosti 2x a to take príbehy, že do plaču.Raz tam bola pani doktorka nepreháňam tá mala hodne vyše 70 r a mala som pasovy opar a povedala mi, že to mávajú alkoholici😉a ja tak nevyzeram.

akvi
16. dec 2024

Tiež nechápem, prečo ste autorku zvozili pod čiernu zem. Kam má človek volať, ak nedokáže zhodnotiť stav? Na 155 asi nie, keďže nepotrebuje "zachrániť". Tak kam potom? A neviem si predstaviť, ako sa má človek dostať na tú pohotovosť osobne, keď napríklad nešoferuje a nemá ho kto odviezť, alebo je práve v stave, že sa mu napríklad veľmi točí hlava, zvracia a práve preto nemôže ísť osobne. Zároveň nechce volať tú 155, lebo zrovna neumiera, len proste potrebuje konzultovať. Trochu empatie by nezaškodilo.

zalka
16. dec 2024

@akvi asi preto, že autor/ka chcel/a rozpúta politické vášne voči Ficovi a na to sa nikto nechytil.

ssimusska
16. dec 2024

@akvi na 155 sa volá aj keď človek už nevie a chce sa spýtať čo ďalej. Tam nesedí jeden človek a pokiaľ je linka preťažená tak sa presmerováva na iné stredisko. V klude mohla zavolať aj na 155.

akvi
16. dec 2024

@ssimusska po nedávnej skúsenosti mojich rodičov, keď volali na 155, by som veru tiež nevolala. Boli zvozeni pod čiernu zem, že čo "blokujú linku" kvôli niečomu, čo má riešiť klasický doktor.

akvi
16. dec 2024

@zalka fico bol evidentne len komentár nasratej autorky, nemyslím si, že to malo byť cieľom. Prišla sa vyventilovat, ako mnoho iných tu na MK. A väčšina reagovala tak, že sa vyventilovali naspäť.