Nepríjemný tlak pod rebrami
Dlhodobo mam traviace problemy, milion gastro vysetreni, stale vsetko ok. V sobotu som robila kolac a nanho glazuru, ktoru som v kuse ochutnavala. Bolo to podvecer. Uz vtedy som citila krce. V nedelu som sa zobudila s hroznou nevolnostou, pocit na zvracanie. Nejedli som nic iba par tych ryzovych chlebikov. V pondelok som si dala rano hrianku s maslom a sunkou. Do pol hodky mi zase bolo zle. Tupa bolest hore v strede, nevolnost a zase pocit na zvracanie. Tak som si dala uz len suchar. Vcera som riskla hrianku ale taku silnejsiu co bola takmer ako suchar, ale vecer som si uz dala hrianku so sunkou a na obed kuracie z vyvaru a varene zemiaky. Nepotrebovala som ani tabletku po jedla, myslela som aze to bude ok. Ale vecer som zacala citit mierne krcne, dala som si algifen. Citila som hrozny tlak v hornej casti brucho, velmi neprijemny, zaspala som az o pol3, uz som citila aj hlad vtedy. Dnes rano som sa zobudila o pol5 s tym ze zase ten isty tlak ale citim ho aj v tom istom mieste v chrbte. Chytila ma hrozna panikq, vyletel tep, kedze beriem lieky na tachykardiu hned som si ich dala. Mavam casto traviace problem, ked viacej zjem alebo nieco co by som mozno nemala. No takyto tlak som este necitila. Moja dr dnes nerobi. Davala som si od nedele nolpazu, neviem ci mi toto nerobi lebo po helicidey, enamere mi stale bolo velmi tazko. Bojim sa ze mam zapal pankreasu. Brucho na dotyk neboli, stolica je normalna, kusok svetlejsia ako bezne ale tak nejem nic normalne, moc ok, teplotu nemam. Nejake skusenosti alebo rady? Vdaka
zapal pankreasu inak vyzera, moze to byt napr plynnatost
nemoze to byt psychicke plus kombinacia zla zivotosprava ? lebo to conpopisujes ze jes neni ok
zapal pankreasu inak vyzera, moze to byt napr plynnatost
nemoze to byt psychicke plus kombinacia zla zivotosprava ? lebo to conpopisujes ze jes neni ok
@mamina7070 to mjusi byt asi dost ukrutna bolest. u nas to bolo uz zial o inom.
@anonym_autor no tak normalne stolica sa predchvilou zmeila na zltu hnacku, bolesti nie su ukrutne. Skor neprijemny tlak
@anonym_autor no tak normalne stolica sa predchvilou zmeila na zltu hnacku, bolesti nie su ukrutne. Skor neprijemny tlak
@anonym_autor smer pohotovost ci urgentny prijem, moze byt zlcnik.nech pozru krv a sono.🍀zlta je pritomnost zlce. aj crevo moze mat doondenu mikrofloru. z toho co pises je mi divna ta reakcia no glazura je kopec cukru a cukor je jed, zial pre traviaci system len vzsade pisu o soli a cholesterolu a pritomm cukor zatazuje pankreas aj pecen neskutocne
tie tlaky si mavala aj predtym? a neriesili ich?
@anonym_autor smer pohotovost ci urgentny prijem, moze byt zlcnik.nech pozru krv a sono.🍀zlta je pritomnost zlce. aj crevo moze mat doondenu mikrofloru. z toho co pises je mi divna ta reakcia no glazura je kopec cukru a cukor je jed, zial pre traviaci system len vzsade pisu o soli a cholesterolu a pritomm cukor zatazuje pankreas aj pecen neskutocne
@balerina2025 nemavala som nikdy predtym taky pocit tlaku, mam funkcnu poruchu zlcnika, ale to ma boli vpravo pod rebrom ked citim zlcnik. Teraz to necitim
@balerina2025 no ta glazuru bola len citron a cukor
@balerina2025 no ta glazuru bola len citron a cukor
@anonym_autor mala som toto všetko pred rokom. A bol to žlčník. Okamžite smer pohotovosť.
ak mas problem so zlcnikom tak potom ti musia predsa robit pravidelne vysetrenia krv sono tak potom chod na chirurgiu nech to pozru
nepotrebujes vymenny listok
ak mas problem so zlcnikom tak potom ti musia predsa robit pravidelne vysetrenia krv sono tak potom chod na chirurgiu nech to pozru
@mamina7070 robia, zaciatkom marca som mala ko aj sono, aj pankreaticke enzymy
@mamina7070 robia, zaciatkom marca som mala ko aj sono, aj pankreaticke enzymy
@anonym_autor to je jedno a chod, necakaj. a chrbat ta neboli?
@mamina7070 tiez by som hned sla. necakala. mozno potrebuje dietu...
@mamina7070 tiez by som hned sla. necakala. mozno potrebuje dietu...
@balerina2025 pozeram ze dnes je streda, dnes ordinuje moja dr, stvrtky nerobi. Skocim k nej aj ked mi to uz trapne je
@balerina2025 pozeram ze dnes je streda, dnes ordinuje moja dr, stvrtky nerobi. Skocim k nej aj ked mi to uz trapne je
@anonym_autor mas problem, mas, co ti je trapne??? ved jej vsetko opis.
@anonym_autor mas problem, mas, co ti je trapne??? ved jej vsetko opis.
@balerina2025 ze tak casto tam chodim s totym svojim travenim
@balerina2025 ze tak casto tam chodim s totym svojim travenim
@anonym_autor uz davno si mala toto riesit na nejak gastro poradni.
@anonym_autor uz davno si mala toto riesit na nejak gastro poradni.
@balerina2025 bola som minuly rok na jesen, urobili gastrskopiu, krvne odbery, sono a vsetko bolo ukazkove
Akutny zapal to asi nebude ( mala som ho uz 2x) ale podrazdeny moze byt. Skus si dat den uplne bez jedla, kym vydrzis pre upokojenie. Treba ist k dr. Na krv, pozriet hodnotu amylaza,lypaza. Ja som inak pri prvom zapale ziadne bolesti vobec nemala. Len ma prehanalo. Pri druhom uz trochu ano, plus asi hodinu som mala teplotu 40. To uz som vedela co sa robi
Hodnoty pankr. Enzymov sa menia aj za den takze je jedno ake si mala na jesen
Ja by som riesila intolerancie/alergie
Nemusis pohotovost staci vseobecna
Akutny zapal to asi nebude ( mala som ho uz 2x) ale podrazdeny moze byt. Skus si dat den uplne bez jedla, kym vydrzis pre upokojenie. Treba ist k dr. Na krv, pozriet hodnotu amylaza,lypaza. Ja som inak pri prvom zapale ziadne bolesti vobec nemala. Len ma prehanalo. Pri druhom uz trochu ano, plus asi hodinu som mala teplotu 40. To uz som vedela co sa robi
Hodnoty pankr. Enzymov sa menia aj za den takze je jedno ake si mala na jesen
@ivik4 ako ti potom zistili zapal ked si ziadne bolesti nemala?
Ja by som riesila intolerancie/alergie
Nemusis pohotovost staci vseobecna
@taktotedanie boli testovane aj tie, vysledky boli negativne. Robene u alergologa
@ivik4 ako ti potom zistili zapal ked si ziadne bolesti nemala?
@anonym_autor lebo som sama od seba isla do inej nemocnice ( mna totiz s tym zapalenym pankreasom pustili po porode z nemocnice,vobec si nevsimli ze mozem zomriet) . No a tak sme dali do ruky vsetky moje papiere nejakemu nahodnemu doktorovi a ten sa pozeral ako puk ze v akom stave uz som. Bolesti som sice nemala,len to prehananie ale muz ma musel dotlacit na vozicku co som nedokazala uz od vycerpania nic,ani chodit. Hned mi spravili vsetky vysetrenia a aj srdce mi museli napojit na monitor a nejaky liek nan dat lebo som to mala fakt dlho. Keby som to ja sama neriesila a nechala tak ako doktori v prvej nemocnici, uz tu niesom
@anonym_autor lebo som sama od seba isla do inej nemocnice ( mna totiz s tym zapalenym pankreasom pustili po porode z nemocnice,vobec si nevsimli ze mozem zomriet) . No a tak sme dali do ruky vsetky moje papiere nejakemu nahodnemu doktorovi a ten sa pozeral ako puk ze v akom stave uz som. Bolesti som sice nemala,len to prehananie ale muz ma musel dotlacit na vozicku co som nedokazala uz od vycerpania nic,ani chodit. Hned mi spravili vsetky vysetrenia a aj srdce mi museli napojit na monitor a nejaky liek nan dat lebo som to mala fakt dlho. Keby som to ja sama neriesila a nechala tak ako doktori v prvej nemocnici, uz tu niesom
@ivik4 uffffff, tak toto je hrozna skusenost. Ja sa hrozne bojim zapalu pankreasu zakazdym ked sa mi zhrosia traviace tazkosti. A od coho si mala ten zapal? Mala si zlcnikobe kamene?
Podľa mňa to vyzerá na podráždený žlčník, následne aj pankreas. Niekedy sú problémy aj bez kameňov. Asi opäť gastro.
@ivik4 uffffff, tak toto je hrozna skusenost. Ja sa hrozne bojim zapalu pankreasu zakazdym ked sa mi zhrosia traviace tazkosti. A od coho si mala ten zapal? Mala si zlcnikobe kamene?
@anonym_autor nemala
Chod k doktorke, strach Ti je na nic, nepomoze Ti . Sama si pomozes ze budes konať
@anonym_autor nemala
Chod k doktorke, strach Ti je na nic, nepomoze Ti . Sama si pomozes ze budes konať
@ivik4 preto je pankreas tichy zabijak. vela ludi pride neskoro :(
podľa mňa upchaté žlčovody, určite k doktorovi a nedať sa odbiť
podľa mňa upchaté žlčovody, určite k doktorovi a nedať sa odbiť
@janka_266 no ma zltu stolicu tiez by som povedala ze skor daco so zlcnikom.
@janka_266 no ma zltu stolicu tiez by som povedala ze skor daco so zlcnikom.
@balerina2025 podľa mňa už bude žltá celá, ja som bola po 3 dňoch
@balerina2025 podľa mňa už bude žltá celá, ja som bola po 3 dňoch
@janka_266 nie som zlta. Aj moc ma normalnu farbu, robila som si rano ak test z mocu s tymi indikatoroymi papierikmi a tam bilirubin a urobilinogen ok

@anonym_autor sla by som na pohotovost. ked lekarka nerobi. pankreas boli okoli pupka a na lavo prevazne, vystreluje do chbrtice, a su to neprijemne tlaky
no moze to byt aj zlcnik ci podrazdeny zaludok
pankreas bolel hlavne v polohe lezmo :(
ale nemusi to byt hned ono., teraz je aj dost viroz, no tazko povedat. ale aj tie dlhodobe problemy sa mali riesit, chronicky zapal mozno mas.
asi by som necakala ak ta to dnes bude boliest, jedna vec je nechodit s kazdou boelstou k lekarke no druha, ze traviace veci su dost nebezopecne a casto podcenovane. zial :(
napis potom ako si dopadla.