icon

Nepríjemný zápach z úst

17. máj 2025

Prosím vás ,naozaj už píšem veľmi zúfalo niekto si nevie predstaviť ako toto ovplyvňuje život a celkovo aká je to nepríjemnosť . Už neviem kam sa mám obrátiť stále mám pocit ,že ma trápi nepríjemný zápach z úst . Starám sa o zuby poriadne chodím 2 x ročne na dentálnu hygienu ,sonická zubná kefka , medzizubné kefky + niť , ústna sprcha Philips , škrabka na jazyk, ústne vody s chémiou . Zubárka tvrdí ,že je všetko v poriadnu , kazy nemám . Už neviem či len preto zmeniť zubárku aby som počula iný názor . Už som sa inde objednala na dentálnu hygienu. Čítala som o problematike tonzílnych ( mandľových kameňov ) mám pocit ,že toto je ten prípad . Aj občas ked mám pocit ,že je niečo v krku stane sa ,že fakt to vidím potom . Idem aj ku všeobecnej na prevenciu budem si prosiť určite na ORL žiadanku . Nikto si nevie predstaviť aké je to veľmi ponižujúce pre človeka hlavne ked si ten problém uvedomuje . Ktorý sa o seba stará vo všetkých smeroch . Veľmi mi to už ubližuje na psychiku a naštrbuje vzťahy . Pretože stále mám strach ,že niekto niečo bude cítiť nesmejem sa , nerozprávam pomaly je to jednoducho veľmi zlé…
Ďakujem za každú cennú radu , skúsenosť
Ja len potrebujem počuť asi len ,že sa to bude dať vyriešiť a nejakú nádej

thereisabear
17. máj 2025

Na gastro si bola?

viestta
17. máj 2025

gastro probemy aj mandlove kamene mozu byt tiez pricinou

autor
17. máj 2025
@thereisabear

Na gastro si bola?

@viestta
@thereisabear teraz som ešte objednaná na dentálnu hygienu u inej odborníčky chcem si este potvrdiť ,že je tam naozaj všetko v poriadku ak ide o ústnu dutinu . Ak to potvrdí všeobecná lekárka zrejme bude posielať ďalej to potrebujem ziadanku gastro - ORL

taktotedanie
17. máj 2025

Ustne vody vylej - to je to najhorsie co mozes
Skontrolovat mandle, skontrolovat gastro
Probiotika na ustnu mikrofloru

sazumak
17. máj 2025

Choď na SIBO, môže to byť syndróm bakteriálneho prerastanie čreva.

mircalla
17. máj 2025

Ak to nie su zuby zbytocne chodit dalsej zubarke
Mandle to mozu byt - tvoria sa v nich take čapy

beata_k
17. máj 2025

Musis pit vela vody. Az zo zaludka to mozes citit.

summer23456
17. máj 2025
@sazumak

Choď na SIBO, môže to byť syndróm bakteriálneho prerastanie čreva.

@sazumak to sa kde zisťuje?

pe_mi
17. máj 2025

Ahoj,úplne ti rozumiem.
Mám to roky
Na gastre som bola, aj s odstupom rokov, nič nenašli
Trápia má mandľové kamene ,roky
Mám laktózu,lepok a histamin
Zuby mam bez kazu, na dentálnu hygienu chodím 2 x do roka
Preventívku zubov aj dentálnu som mala pred týždňom v stredu
Na ORL som bola už 2x, nechcú mi vybrať mandle,nevidia dôvod na to.ale ja teda áno,keďže sa mi tma tie potvory stále a stále tvoria.
Vodu som roky nepila veľa.
Po radách a čítaní z internetu som pitie tekutín veľmi zvýšila
A stále nevidím zlepšenie.
Nanovo vyberám tie mandľové kamene ..
Hanbím sa ako pes,som starajuca sa o seba žena a je to trápne .
Som si istá ,že aj cez žuvačku ,ktorú mám nonstop to cítiť.
Hrozne

sazumak
17. máj 2025
@summer23456

@sazumak to sa kde zisťuje?

@summer23456 U alergologičky, netuším, či to robí každá. Stačí zavolať a zistiť si to, ja som platila cca 15 eur, podobne ako aj za vyšetrenie intolerancie laktózy. Ja som mala hlavne problémy s bruchom. Ale dcéra absolútne nič, len ten zápach z úst a vyšlo jej Sibo.

summer23456
17. máj 2025
@sazumak

@summer23456 U alergologičky, netuším, či to robí každá. Stačí zavolať a zistiť si to, ja som platila cca 15 eur, podobne ako aj za vyšetrenie intolerancie laktózy. Ja som mala hlavne problémy s bruchom. Ale dcéra absolútne nič, len ten zápach z úst a vyšlo jej Sibo.

@sazumak aha, zaujímavé,idem to preštudovať,dakujem

summer23456
17. máj 2025
@sazumak

@sazumak prosím ťa a to vás tam poslal obvodný alebo z gastra? Predpísali Cam potom lieky? Tiež nám nejaké problémy, toto ma celkom zaujalo...

rozculena
17. máj 2025

máš len pocit,že ti zapácha z úst,alebo ti to hovorí tvoje okolie?

hopsas
17. máj 2025

Nie je dentálna ako dentálna. Ja som vyhadzovala tažké peniaze na dentálnu dvakrát ročne v Bratislave vo vychytenej klinike a zistila som že mi to bolo.prd plátne lebo keď mi dávali strojček išla som do Hlohovca do Andel kliník a tam dentalna hygienicka skoro plakala že plno zubného kameňa mám pod dasnami a že prečo zanedbávam dentálnu. Tak som na ňu pozerala ako mucha puk. Skrátka nie každá dentálna hygienicka si dáva na práci záležať musís ísť k takej čo to neodflakne. Pretože 80% problémov so zápachom z úst je absencia dentálnej hygieny nič iné.

sazumak
17. máj 2025
@summer23456

@sazumak prosím ťa a to vás tam poslal obvodný alebo z gastra? Predpísali Cam potom lieky? Tiež nám nejaké problémy, toto ma celkom zaujalo...

@summer23456 Mňa z gastra, ale dá sa podľa mňa aj obvodná. Alebo len zavolať, keďže sa to hradí. Potom som brala antibiotiká 7 dní 5 mesiacov a drží sa diéta.

summer23456
17. máj 2025
@sazumak

@summer23456 Mňa z gastra, ale dá sa podľa mňa aj obvodná. Alebo len zavolať, keďže sa to hradí. Potom som brala antibiotiká 7 dní 5 mesiacov a drží sa diéta.

@sazumak dakujem

marca12
17. máj 2025

Skus aj alergologiu. Ked som mala vysoke ASLO mala som mandlove kamene. Ja ich paradoxne mam pri velkom strese a ked jem vela sladkosti.

autor
17. máj 2025
@hopsas

Nie je dentálna ako dentálna. Ja som vyhadzovala tažké peniaze na dentálnu dvakrát ročne v Bratislave vo vychytenej klinike a zistila som že mi to bolo.prd plátne lebo keď mi dávali strojček išla som do Hlohovca do Andel kliník a tam dentalna hygienicka skoro plakala že plno zubného kameňa mám pod dasnami a že prečo zanedbávam dentálnu. Tak som na ňu pozerala ako mucha puk. Skrátka nie každá dentálna hygienicka si dáva na práci záležať musís ísť k takej čo to neodflakne. Pretože 80% problémov so zápachom z úst je absencia dentálnej hygieny nič iné.

@hopsas presne ako píšete aj ja mám ten pocit ,že by som chcela počuť aj druhý názor odborníka a zažiť si aj inú dentálnu hygienu
Predsa ak sa dá vyhnúť ďalším zbytočným vyšetreniam ako gastro atď

hopsas
17. máj 2025

Je naozaj možné že je to len v dentálnej hygiene. Držím palce nech sa to podarí vyriešiť.

autor
17. máj 2025
@rozculena

máš len pocit,že ti zapácha z úst,alebo ti to hovorí tvoje okolie?

@rozculena No to je ťažko povedať ja mám skôr ten pocit už priamo som sa s nikým o tom nerozprávala je to extrémne trápne a ponižujúce
Bohužiaľ ale my ako ľudia je prirodzené ,že to ,,svoje,, necítime

rozculena
17. máj 2025

ja by som sa normálne opýtala,či niekto cíti,či mi zapácha z úst,lebo je možné,že si to iba nahováraš,ak tvrdíš teraz,že to necítiš

isis234
18. máj 2025

Zápach môže ísť i zo žalúdka.
Zubárka ti potvrdila, že kaz na zuboch nemáš. Dentálnu hygienu dodržuješ- tam problém nebude.

biba12
21. máj 2025

Mozes mat aj nejakú intoleranciu. Ja som mala toto pri laktózovej. Po diagnostike, Keď som začala konzumovať vyrobky bez laktózy zápach zmizol.. Šla by som na gastro. Vydychovať test na laktozu spraví aj imunológ- alergológ.