Neprítomnosť lekárov počas ordinačných hodín: Je to normálne?
ahoj,
opakovane sa mi stava ze lekar (a nie jeden) ktory ma verejne vyvesene ordinacne hodiny (napr. do 13:00), uz o 11:00 vypina telefon - pricom ked volam doobeda, tak je odkazovac ze telefonaty sa vybavuju od 12 DO 13:00, ale ked volate 12:20 tak sa zas pusti odkazovac ze volate mimo ordinacnych hodin..
nerozumiem teda ze kedy a ako sa mam s takym lekarom spojit, kazdopadne len taka diskusia ci vam toto pride v poriadku, ze lekar ma verejne dane ordinacne hodiny do isteho casu ale v tom case casto nie je pritomny ani na ambulancii ani sa mu nemate kedy dovolat..
si myslim ze aj tak to maju fajn ze koncia uz o 13 (ale ani to nie je dodrzane lebo sa proste s nim nespojite aj ked to vsade deklaruje ze ano)
neviem si predstavit v mojej praci ze by som len 5 minut pred koncom prac doby odisiel alebo nedvihal telefon.. deje sa to opakovane.. ked volam cele tyzdne tak mozno raz za 2 tyzdne sa mi podari dovolat..
@markusrasford zbytocne
Ak je to sukromny lekar
To ze nieco povie zaznamnik nieje svate ani zavazne
@martin789456 deklaruje deklaruje
Prepac sle myslim ze nemas potuchy co je naplnou sestry evidentne
Keby sa tak nudili tak tam dve sestry drzat nebud
@colsami este raz - pisem o tom ze je DEKLAROVANY CAS NA TELEFONATY a TENTO LEKAR ZAMERNE V TOM CASE VYPNE TELEFON A MA V PI*I, dalej nediskutujem
@martin789456 tak chod prec 🙂
@colsami akoze pre chore deti 5x do tyzdna po 3h??? to nemyslite vazne. Nedavno bola prave dost velka diskusia o tom ze lekari maju pre chorych pacientov coraz menej vyhradenych hodin a ze sa to ma riesit. Preco sa to u jedneho lekara da, ze si podeli hodiny aj na poobedie a u niekoho nie? Nasa pediatricka mala roky v utorok a piatok ordinacne hodiny do 16tej. Nastastie uz mam deti dospele lebo toto si neviem predstavit.
@anita6666 ty musíš byť veľmi nešťastný život, keď si myslíš ze choroba je národný šport.
@tykat tento lekar konkretne prichhadza do praec 8:30 a o 12 ide domov, z 10tich pokusov som sa v tom case po 12 dovolal asi raz pred mesiacom, nerozumiem co tu tieto obhajkyne prisli riesit ked pisem jednoduchu vec:
mam ORDINACNE HODINY - som v nich v ambulancii , neklamem pacientov a neutekam domov uz o 12!
raz ked vsade napisem ze v tom case volaj na toto cislo tak to snad plati aspon tak ze pri 3/5tih pokusov sa clovek dovola a nie ze drzo vypnu telefon v tom case !
pisem o klamstvach zavadzaniu nezmyslenom protipravnom skracovani si ordinacnych hodin !
tak mi tu nevypisujte o tom aku mam diagnozu a ze lekari maju toho velam, toto nema suvis
@tykat no a co? Co je pediatricka povinna mat tristotisic deti v obvode? Ved ak jej stacia 3h denne, nech ma 3h denne. Nie je povinna brat (mimo svojich ulic) tolko pacientov, ze na to nebude stacit. Nevidim na tom nic zle. A ak niekto ano, ved nech zmeni pediatra. Kazdy ma iny system a sme v slobodnej krajine - nech sa paci, mozeme si vybrat ineho doktora, taky, ktory vyhovovat cloveku bude. A ak nikto nevyhovuje, to uz je evidentne problem pacienta. Aj ked ano, niektori povedia ze nie, to pacient je vzdy chudak a zdravotnictvo a zdravotnici vsetci fuj.
@taktotedanie toto nie je riesenie ist prec, treba vyzadovat ferove chovanie z jednej aj druhej strany
Možno je to tým, že som z malého mesta, no tu som nikdy nemala problém a ničím 🙏 našťastie.
@martin789456 veru je to na zamyslenie. Mne sa napr, k môjmu moc nechce lebo viem že tam budem čakať 3 hodiny. To je iste, objednať aj keď by som si zaplatila má nechce. Nemá mi kto dieťa postrážiť ak áno tak naozaj tak max na 3 hodky a veru rada by som išla. Keď idem s dieťaťom napr ku kožnej, tak mal by mat prednosť …. Nie aj tak si výstrojom dierku v podlahe.
A najviac má inak fascinuje to že človek čaká dlho na vyšetrenie a všetky wc sú pozamykané. Treba si pýtať v ordinácii, no na dverách napísané že neklepať vyrušuje nás to pri práci. No a keď sa teda človek nechce zacurkat alebo horšie zaklope a vybehne na neho nasrana sestrička že čo zas.
Je to smutne
@koniarova nie tento lekar ma cca 40 rokov, a ma 2 sestry na telefone nonstop napriek tomu to robi
@martin789456 on neuteká domov, ale do 4 súkromných ambulancií. Mám lekárov, ktorí sú vedení aj v 6 ambulanciách. Je mi z nich zle. Otca operoval doktor, ktorý cez deň je v nemocnici, potom v noci operuje. A zle, to spravil otcovi, bolesti má, pakĺb mu narastol. No čistý des. V noci o 03.00h išiel na stôl.
Je to naozaj nenormálne, dovolať sa k väčšine doktorov je nadľudský výkon.
Ja som malú potrebovala objednať akútne na alergo a kožné. Volala som do 6 ambulancií, celé toto mi trvalo dokopy 8 hodín a možno aj viac (už som naozaj myslela že ma porazí 😅). Ja chápem že nie vždy sa dá zdvihnúť hneď ale stráviť pri telefóne 8 hodín aby človek niečo vyriešil....
Ja mám 70 ročného gynekológa, on používa Moji Lekári a nie je problém sa sním skontaktovať. Keď potrebujem objednám sa online, keď je niečo akútne alebo potrebujem vedieť výsledky napíšem mu. V dnešnej dobe by niečo takéto mal mať každý doktor.
@krtko1313 no to si si mala zistit pred tym ako ste si ho vybrali ako operatera
@tamitamitami pocuvaj, maju vysoku skolu, snad maju intelekt na to aby uviedli pravdive ordinacne hodiny! a realnu cestu ako sa s nimi a kedy spojit!
myslim si ze rozum na to maju spravit to tak aby zakladne veci boli v ich ambulancii dodrzane, tu ide o to ze se*u z vysoka na to ci dodrziavaju ordinacne hodiny podla toho ako si ich napisu a ci sa s nimi pacient ktoreho liecia ma ako s nimi spojit - kedze v case ktory deklaruju sa to v 9/10 pripadov neda lebo telefon je vypnuty... a daju konzultacny cas naschval poobede ze ked t nedvihnu telefon uz nemas sancu za nimi utekat ani osobne.. to je aroganncia ,lahostjnost a klamstvo o to mi ide.. nie o mna a moju diagnozu ale ze takto to funguje ...
@martin789456 mne vadi, ze som snad v zivote ziadneho lekara nevidela si umyt ruky. A to teda obchytkavaju v tej ambulancii kdekoho 🙂
A ano, najlepsi argument je, zavolajte po 13 hodine a ty volas 18 krat, zvoni to a nic 🙂 Skusenost z pondelka.
Snad sa na tych nasich lekarov uz v zahranici tesia. 🙂
@taktotedanie ty si nechapava alebo co? Je piatok tak to statna sprava zabali o 12? Ok... tak percenta z platu dole. Ak ma niekto ordinacne hodiny a nejaku napln prace, tak ju ma plnit. Nikto si tu nehoni EGO. Ja mam rovnake skusenosti a snad som ochotna aj priznat, nech sa tych 3300 lekarov zbali do zahranicia. Uz vcera bolo neskoro.
V prvom rade nájsť si obv.lekára vo vzdialenosti 40km a potom chcieť s nim telefonicky vybavovať, to on musí aj vidieť stav a nechávať si objednávanie na piatok po 12 to by som nerobila. A náplň práce zdrav.sestry nie je len vybaviť pacientov a odpovedať na telefonáty, oni majú aj administratívu s poisťovňami, všeliaké výkazy.
@martin789456 všetko je o ľuďoch ja mám skúsenosti s lekármi aj dobre aj zle arogantne skúsenosti.Na detskú lekárku ktorú máme nemôžem povedať pól slova zlého vždy ochotná ústretová či v ambulancii alebo po telefóne .A zdvihnú vždy buď sestrička alebo doktorka .Vela veci vybavím cez telefón .Gynekologicka to iste.
@martin789456 ona je lekarka zbytocne sa s bou bides natahovat. Nechape ze to ze ona dodrziava to co ma, neznamena za tak robia vsetci. Ja som minule prisla ku vseobecnej lekarke o 12.30, mala robit do 14 a sestricka mi len tak tliachla ze oani doktorka musela ist domov lebo deti maju prazdniny (tak si do frasa zabezpecim zastup haloo ja som musela byt ten den do 12 v robote, skor sa mi nedalo ist, bola som tam zbytocne )minule na chirurgii mali robit do 13, prisla som o 12.30 a lekar uz prezleceny ze co chcem mam prist zajtra...takze uplne chapem tvoju frustraciu a nervy a bohuzial taktotedanie toto je bezna prax, ktoru pacienti zazivaju a ano kedze nie sme dochodcovia ktorym je kedno ci idu k lekarovi dnes alebo zajtra a mame aj ine povinnosti tak to cloveka nahneva ze ten lekar nedodrziava stanoveny cas, kedy ma ordinovat. Ani urad sa nezavrie skor, ani posta, ani potraviny tak nechapem tiez preco si lekari mozu robit co sa im zachce, a ak potrebuje odist skor, v poriadku vsetci sme len ludia, hocico sa moze stat ale ma si zabezpecit za seba nahradu.
@maialeo pozri, neviem co sa vobec so mnou pustat do debaty a laskavo ma neurazaj, to si vyprosim ( jedine ze by si si tu tiez prisla pohonit ego co asi ano 🤦🏻♀️)
Autor si tu zanadaval ako keby mal doktora na druhom konci sveta
Mozno ma lekar naozaj dovolenku a ani o tom nevie, telefony vypnute, zaznamnik hlasi stale to iste dookola mozno to tak maju nastavene, mozno o tom ani nevedia, ze to maju v zlom stave
Co my tu mozeme vediet? A ked je tak chory autor uz tyzden tak sadnem a idem sa dat vysetrit, ak maju dovolenku mali by mat nejaky zastup alebo ist aspon za vseobecnym lekarom tiez ma nejake kompetencie predsa
Zbytocne sa tu rozculuje na piatok poobede, nadava na vsetkych a vsetko
Ma slobodnu volbu lekara
@taktotedanie si tu v diskusii, vsimla si si? Slobodna volba lekara? 🙂 Ja mam lekarov po celom Sr prave preto, ze je slobodna volba.... ale nie kazdy ma tu moznost. A mozno je chory tak, ze proste sadnut do auta nemoze... to ta asi nenapadlo, co?
Ak mam niekde zverejnene, ze dviham telefon vtedy a vtedy, tak tam sedim na riti a dviham ho. Okrem toho... aj za to, ze dvihnu telefon si od poistovne uctuju poplatky... k tomu X dalsich, ktore si vymyslia.
Autor si nezanadaval, ani nehonil ego... zatial co ty si ho poslala do Kauflandu. On tu realne zdielal svoju skusenost, ktoru ma 90% obcanov tohto statu.
@maialeo vsimla ale nereagovala som na teba tak neviem preco ty na mna
A este urazas , nevadi kazdy sme nejaky 🙂
No az taky asi nieje ked stihne zalozit temu na MK a robit tu cirkusy namiesto toho aby siel na osetrenie, tak sadnem s niekym do auta a odvezie ma, ak nemam moznost, nech sa paci VL - vypise listok, pre autora az rovno k branke pride sanitka a odvezie ho na vysetrenie- vzdy je moznost, uz sa tu asi nema na co Slovac vyhovarat vsak?
A co ze to ma zverejnene? Oficialne moze a v tom case ma na dverach napisane dovolenka alebo ze je pn a teraz co, pride z dovolenky ci s pnky s horuckou si sadnut do ambulancie na hodinku aby dvihal telefony?
No jasne ze sa to uctuje do poistovne, ma stravit 20min riesenim pacienta telefonicky a zadarmo? Bohuzial je to sukromnik tak to je..
A komu tato skusenost pomohla? Snad autorovi, ze si vyventiloval nervy..
@maialeo tiez hocikedy nedviham alebo dvihnem a poviem volajte po 14,00, medzitym vela ludi nestiham obed v danom case, idem na obed az 14:00 zvoni medzitym telefon - nedvihnem, medzitym riesim inu administrativu, v inej miestnosti, nepocujem telefon atd, objednavame material do smbulancie nepocujem telefon a ludia mozu volat no bohuzial, zrazu je 14.55 a idem sa obliekat a zamykam ambulanciu 15:00
Kto sa nedovolal ma sancu zajtra
@taktotedanie v diskusii je jedno kto na koho reaguje. Kristova noho!
Ano, prave pre take nechapave ako ty sa ludia chodia ventilovat aj na MK.... a najdu sa presne take mudre, ktore nikdy neboli v inej situacii, ktoru tu pacient opisuje. Je mi lautr jedno, ci si za to uctuje.... ale nech to podla toho vyuctovania aj vyzera. Maj pekny den v Kauflande.

@taktotedanie pocuvaj tolko len k tomu uz napisem : KED SOM LEKAR KTORY MA SESTRY ktore po odberoch uz dokopy nic nerobia len maju dvihat telefon a robit objednavky ale nerobia to , ale ked som ako LEKAR neschopny to vyriesit tak napisem oznam PRIDTE OSOBNE TELEF nedvihame , a nie ze mas jasny odkaz kedy mas voalt a oni sa vypnu o to mi ide
a s telefonom pracuju stale ziaden stary odkazovac, vedia dobre co tam maju
ked mas ordinacne hodiny do 13:30 je CHORE ZE sa pacient k lekarovi uz od 11:00 nedostane pricom to ten lekar deklaruje ze ano som v tom case k dispo na predpis liekov konzultacie atp BODKA PUNKTUM to nie je co diskutovat a obhajovat ! DOVI