icon

Neskutočne priberám, moje brucho rastie akoby som bola tehotná - môže to byť spôsobené cystou?

claudal
20. máj 2019

- [ ] Zdravim, citala som tu viacero clankov ohladom cysty na vajecniku a tak dufam zeby mi tu niekto vedel pomoct alebo aspon ukludnil. Zaciatkom maja mi nasli cystu na lavej strane vajecniku (minuly rok som mala to iste akurat cysta nakoniec bez problemov praskla). Tato sa zatial nehybe ani sa nevyplavila. Menstruacia mi meskala 10 dni no nakoniec prisla a bola sice slabsia no trvala normalne 7 dni. Gynekologicka mi robila sono, krv aj testy ktore boli negativne takze si je ista ze tehotna niesom. Sex som mala naposledy 17 aprila a po 10 dnoch oneskorenia mi prisla aj menstruacia. Dalsia by mala prist o 10 dni no velmi sa bojim ze zase nepride. Problem je ze nonstop priberam, brucho mam napucane a tvrde, vypukle ako tehotna v dolnej casti podbruska. Obcas citim bolesti brucha, plynatost, pichanie v podbrusku, obcas pocit akoby som bola prechladnuta alebo len bolest/tlak v podbrusku. Prsia sa mi nejako nezmenili ani ine zmeny, len to priberanie v okoli brucha a bokov a vypucene brucho ma vystrasilo. Myslite ze to moze byt naozaj len s tou cystou tieto zmeny alebo?

rainbow82
20. máj 2019

@claudal Ahoj áno môže to byť aj cystou!!! Ja som bola na operácii cyst.Na právom 8,5 cm na ľavom 3 malé 4,5cm.Mavala som bolesti aj som chodila nafúknutá atď.Cysty vedia urobiť veľké problémy aj keď to tak nevyzerá!!!

claudal
autor
20. máj 2019

@rainbow82
Fuha, tak to je neprijemne😟 je nieco okrem operacie ako sa ich zbavit alebo aspon zastavit to priberanie? Beriem indonal uz 3 tyzden

monika2012
20. máj 2019

Za pokus stojí Nattokináza a Serrapeptáza. Treba si na googli naštudovať.

jankabacova
20. máj 2019

ja som brala serrapeptázu a veľmi mi to pomohlo

nell77
20. máj 2019

Ano serrapeptaza dokaze rozpustat cysticke tkanivo aj vajecnik aj prsia...tiez beriem pomohla mi zmensit cysty v prsniku

sapetka
20. máj 2019

@claudal serapeptazu beriem aj ja. 1tbl raz denne na lacno. Mam cysty na vajecnikoch a prsiach.

fkata
20. máj 2019

@claudal Áno môže a zrejme je to aj cystou. Thiamin niekedy pomôže prasknutiu. Záleží akú máš cystu.

rainbow82
20. máj 2019

@claudal mne nedali nič.poslali ma hneď na operáciu.tak čo je dobré na to ti neporadim, prepáč.niekedy vedia zmiznúť aj samé.Ale mne povedal gynekológ že som ich mala z antikoncepcie😕

fkata
20. máj 2019

@rainbow82 Ja som HAK nikdy nebrala, nemôžem a cysty na dennom poriadku.

szzuzka
21. máj 2019

@claudal mne pomohli mastodynon kvapky, je to homeopatikum. nahodou nemas zvyseny prolaktin? pozerali hormony? ja som mala a mi rastlo brucho aj som pribrala a nevedela som z coho.

claudal
autor
21. máj 2019

@szzuzka
Fuha to netusim, brali mi krv kvoli moznemu tehotenstvu ale nepotvrdilo sa nic ani tam ani na sone ani na testoch. No ja som tak unavena vacsinu dni, dneska ako je zimaie mam bolesti v podbrusku cely den, pri pohybe silne pichanie hlavne na pravej strane a tlak. Pocit plnosti aj bez jedla a ak sa aj najem tak este horsie 😟

claudal
autor
21. máj 2019

@szzuzka
Viem to kupit online alebo je to na recept iba prosim?

gaaaa
21. máj 2019

@claudal Ja som na tom tak ako ty už 5r.som z toho na nervy.teraz mám dva dni do ms a tak ma pichá ten vaječník kde mám cystu že mi je až zle.dávno som také pichanie nemala.v utorok som bola na gynde a dr.mi povedala že sa troochu zmenšila.momentálne má 3,5cm.pojdem o polroka zasa bude väčšia a nič so mnou nerobia.

claudal
autor
21. máj 2019

@gaaaa
Ach cele zle, poskusam teda tie lieky a dam vediet ci zabralo. Alebo pozriem tu v zahranici mozno maju toho viac na vyber

gaaaa
21. máj 2019

@claudal ja som skušala všetko možné a nič nezabralo,Držím palce

fkata
21. máj 2019

@claudal Skús Vitex jahňací, mne aspoň zmiernil problémy.

szzuzka
22. máj 2019

@claudal vies online kupit. ja som mala zvyseny prolaktin a presne tvoje symptomy. brala som dopaminy na to a bolo mi zle z nich a vtedy som nasla na internete diskusiu o hoemo, ze im pomohol. a fakt za mesiac som mala dobre vysledky 🙂

sherronko
22. máj 2019

@gaaaa ahoj...mam skúsenosť s prírodnými výživovými doplnkami ktoré pomáhajú pri cystach a aj môjmu ockovi onkolgickemu pacientovi veľmi pomohli.

gaaaa
22. máj 2019

@sherronko ahoj....a môžem vedieť s akými?

sapetka
22. máj 2019

@szzuzka dopaminy? A to preco akoze?

szzuzka
22. máj 2019

@sapetka na zvyseny prolaktin

nela311
5. dec 2024

@claudal ahoj, prosím ako sa ti vyriešil tento problém? tiež mám nález malej cysty 2 cm na ľavom vaječníku a presne extrémne nafúknuté brucho v dolej časti brucha ako keby som v 4. mesiaci tehotenstva ak nie viac ☹