NEspavosť 6 mesiaco po pôrode
Ahojte maminky.. máte niektorá skúsenosť s nespavosťou ? Som 6 mesiacov po pôrode a posledné 2 týždne nemôžem vôbec spat, spím 2-3 hodiny denne, som z toho už zúfalá, cez deň unavená, bez energie, len sa mi plakať chce. Býva mo aj zle od žalúdka, na zvracanie, bolesti hlavy sa tiež už pridružila. Strašne ma to trápi, mám výčitky lebo sa v takotmto stave nedokážem na plno venovať deťom a domácnosti.. vyskúšala som už rôzne prírodné zdroje ako Melatonin, vitamíny, Magnesium, ale neúspešne .. žijeme v uk, dnes som sa odhodlala k doktorovi a ten mi predpísal antihistaminy, lieky na alergiu, že tie mi možno pomôžu.. prosím vás , máte niektorá skúsenosť , nejaké rady, typy ako sa z toho dostať? Ďakujem pekne
@pupatko112 takto sa prejavuje aj popôrodná depresia.
nespavosť je prvý príznak depresii...
jednoznačne lekár...
@pupatko112 ahoj, rada by som ti taktiež poradila, keďže takýmto problémom som si prešla. taktiež som nemohla spávať a bola som už z toho zúfala😕 presne viem ako sa cítiš a preto ti napíšem, aby si si skúsila v lekárni kúpiť tabletky MigStress. vyrába ich firma Evalar. mne tieto tabletky pomohli. sú na nespavosť a stres a čo je dobré sú dostupné bez lekárskeho predpisu. osobne som bola rada, že som nemusela ísť s týmto problémom k doktorovi lebo aj tak som nevedela, že by mi doktor nič rozumné nepredpísal a zase nejaké návykové tabletky som do seba pchať nechcela. tieto sú vyrobené na prírodnej báze a vôbec nie sú návykové. tak ti držím palce a budem myslieť na teba, aby ti zabrali a pomohli (ak ich teda vyskúšaš)😉
Ja som mala roky od puberty tento problém.. neexistuje zaspať a keď tak len na chvíľu v noci zas hore a nad ranom hodinku... a vyčerpaná som bola teda riadne.. roky som bola na liekoch na spanie. Keď som otehotnela lieky som samozrejme odstavila a prvý trimester som spala ak keď som nechcela. Po potrate som zas musela nastúpiť na lieky lebo psychika jedno s druhým a prišiel bod že som vedela že to musím nejako prekonať ten spánok. Dávam si večer pred spaním 1,5dc vínka to ma utlmí a zaspim a spím väčšinu celu noc nebyť budíka na meranie bt.. u mna to bol asi zázrak lebo roky som nespala skutočne na mna nič nezaberalo a z toho som bola často chorá atď.. ale úplne súcitim s vami všetkými.. to zúfalstvo je neopísateľné keď je človek unavený a nemôže..
@kvecinka321 wau, tak to môžeš byť rada, že ti víno takto pomohlo na nespavosť. mňa bohužiaľ víno nevyliečilo a to som ho tiež skúšala istú dobu pred spaním piť. až tabletky, ktoré som tu spomenula mi pomohli a zabrali. ale veď každá máme iní organizmus a je len dobré, že sme sa z toho obidve dostali🙂😉
Anzel trpel takouto nespavostou, chudak mohol sa cez den aj zodrat a nie a nie spat, potom to vyustilo do traviacih problemov a nachodil sa po vysetreniach a vsetko mozne skusal. Nakoniec sme sa dlstali k produktom aloe vera. Najskor sa rozhodol lre detox a potom presiel na pitie gelu. odkedy ho pije aj krasne spi, aj travenie sa upravilo, aj imunita. Ale to ze zatvori oci a otvkri ich rano je na nezaplatenie lebo chudak uz bol zufaly( lieky si daval ale nechcel opakovane a aj ked ich uzil tak sa budil). Prirodnou cestou sme to napokon zvladli😊😊
Treba jednoducho vyskúšať čo ti zaberie: večer prechádzka, dať si MagneB6, pohár piva, čaje na spanie, medovka, levandula, výťažky.... je toho veľa, skús popozerať na nete....dobrý je aj prípravok Nervamin(objednávala som ho z netu)...Alebo vyskúšať kombináciu viacerých doplnkov....až potom vyskúšaj lieky....mama napr.nemôže brať tbl.na spanie, neurologička jej predpísala Rivotril - tiež to nie je na spanie, ale tie kvapky fungujú dokonale....Nikdy sa nestalo že by po nich nezaspala, len sa ich snažíme minimalizovať, lebo je to svinstvo...
je mnoho teraz toho na trhu čo pomáha na nespavosť a to je dobré. ľudia si môžu vybrať čo im je najlepšie. kedysi to vôbec nebolo ale zase je pravda, že ani ľudia nemali takéto problémy. či už fakt prírodné tabletky migstress, ktoré som tu spomínala alebo aloe, čo tu spomínala zase doda. všetky verím tomu, že majú čosi do seba 🙂 🙂
@kratucka ahoj, čo sú to za prírodné tabletky, ktoré si tu spomínala? Keby si mi o nich vedela čosi viac napísať, tak by som bola veľmi rada. Ďakujem
ahoj @laurika1432 🙂 je to prírodný prostriedok na výrobu ktorého sa používa múčenka opletavá a Griffonia. sú to tabletky, ktoré udržiavajú stres pod kontrolou a tým človek nestráca ani potrebný spánok, ktorý je veľmi dôležitý! chceš aj vedieť ako sa majú užívať a podobne? alebo ti stačia iba tieto všeobecné informácie??
@kratucka no rada by som zistila aj ako sa majú užívať, koľko tabliet denne a po akú dlhú dobu a taktiež by som rada zistila, kde ich dostať kúpiť? Je potrebný aj lekársky predpis? Aj som čosi pozerala na internete ale tam bolo písané, že bez lekárskeho predpisu. To je pravda? Tabletky kvázi na spanie sa dajú aj bez lekárskeho predpisu kúpiť?😲
A to tie tabletky sa mozu uzivat aj ked matka este koji dietatko???😲😲😲
@petranelkova nie, nemali by sa užívať keď žena ešte kojí dieťa alebo je tehotná. Je to riskantné, keďže tie tabletky sú určené len pre dospelých ľudí!
@1bambinko1 smiem sa jednu otázočku ešte spýtať? Prečo nie sú vhodné, keď ide len o výživový doplnok? Mohlo by to nejako uškodiť? Chápem, že tehotné a dojčiace ženy pomaly nemôžu žiadne tabletky užívať ale toto nie je klasický liek, či??
prepáč @laurika1432, že až teraz odpisujem. akosi som na teba pozabudla😕 idem ti hneď odpísať na tvoje otázky. čo sa týka užívania, tak sa odporúča denne užiť 3 pastilky, čiže ráno, na obed a večer po jednej. doba užívania je rôzna, keďže každý ich užíva podľa toho, ako zaberajú. takže ich môžeš aj dlhšie užívať aj kratšie. nič sa ti nestane, lebo oni sú nenávykové! lekársky predpis na ne nepotrebuješ a kúpiš ich normálne v lekárni alebo aj cez internetovú lekáreň. snáď som na žiadnu tvoju otázku nezabudla. ak áno, tak ju pls ešte raz napíš.

@pupatko112 ahoj presne viem ako sa citis. Ja po porode som tiez vobec nemohla spat. Nastartovalo to to ze som ku malej musela vstavat a bala som sa ze sa o chvilku zobudi a ja nestihnem ani zaspat. Boli noci ked som nezaspala vobec. Kupila som si persen je to taky prirodny doplnok na spanie zabral len trosku a po case vobec. Dr mi potom predpisala lexaurin a bolo to trosku lepsie ale nechcela som byt na liekoch stale. U mna hrala hlavnu rolu psychika. Uz cely den som mala strach ze nezaspim vecer a ked som lahla tak som aj nezaspala. Potom mi mamka poradila ze nech sa nato vykaslem a neriesim to. Ze ked nespim tak len nech lezim a hotovo. Ved rano netreba ist do prace aj ked ku dcerke som musela vstavat. A zabralo to. A co sa tyka tych antihistaminik tak prave beriem kvoli zapalu dutin dlhodobo a je pravda ze spim lepsie. Sice niesu urcene primarne na spanie ale posobia utlmujuco takze preto sa beru na vecer. Je to hlavne v hlave. Skus sa uvolnit a nemysliet nato. Hej a este si nasad magnerot je najucinnejsi zo vsetkych magnezii a tiez zlepsuje spanok. Drzim palce