icon

Neuroendokrinný nádor: Skúsenosti s liečbou a postupom choroby

maialeo
21. aug 2024

zdá sa, že je nás tu viac. Rada by som sa poradila jednak o liečbe a jednak ako postupuje prave vase ochorenie. Ja som po 2 operaciach celkom slusne "vykuchana".

Strana
z2
fidorka7
22. aug 2024

@maialeo nemám osobnú skúsenosť ale ujo. žiaľ bioliečba nezabrala, mts v pečeni rastú. začal brať chemo

maialeo
autor
23. aug 2024

@fidorka7 NETy ma?

fidorka7
25. aug 2024

@maialeo nechápem otázke - prispievam do tvojej témy na tebou položenú otázku ktorá sa týka Neuroendokrinného nádoru. Aké NET-y či má?

maialeo
autor
25. aug 2024

@fidorka7
chemo sa pri NEToch nepodava... preto som sa pytala.. ale ok, vdaka za diskus

fidorka7
26. aug 2024

@maialeo písala som že bio nezabrala..predstav si že ako druhá voľba bola chemo. Takže podáva. Zas na druhej strane NETy sú málo agresívne, dlho "spia" a v tomto prípade bol pomerne rýchly nárast metastáz v pečeni. Takže tento NET sa nespráva štandardne. A je to určite NET - bol potvrdený histologicky, dokonca tri krát /práve kvôli jeho neštandardnému správaniu sa - doktorka si chcela byť istá/.

fidorka7
26. aug 2024

@maialeo a či chemo zaberá budeme vedieť v septembri - po troch cykloch chemošky bude kontrolné MRI

maialeo
autor
27. aug 2024

@fidorka7 Nedalo sa to operovat? Ma ich aj inde? Ja mam tiez v peceni... a inde.

fidorka7
27. aug 2024

@maialeo operovali mu na tenkom čreve. Zároveň vybrali 2 mts v pečeni, uzliny a všetko bolo ok asi rok a pol. Potom pri PET CT nález 13 mts v pečeni

fidorka7
27. aug 2024

@maialeo ak sa môžem spýtať, tebe to kde začalo? a ako dlho s tým bojuješ?

fidorka7
27. aug 2024

@fidorka7 tie mts má rozsiate po celej pečeni preto sa to nedá opeovať

maialeo
autor
27. aug 2024

@fidorka7 mne to zistili nahodne v 2021, do polroka operacia... na peceni mal jeden 13cm, dalsie pankreas, creva, prsia... vybrali aj slezinu a zlcnik. Pichaju zatial Somatuline ale prakticky viem na com som. Mam k tomu aj karcinoid syndrom.. tam si treba davat pozor na Tryptofan.

fidorka7
27. aug 2024

@maialeo práve ten somatulin mu nezabral

maialeo
autor
27. aug 2024

@fidorka7 ozarovanie myslis beznu chemo alebo v Protonovom centre to speci ozarovanie. Mne napr. beznu chemo vobec neponukli... ze po bio liecbe ide to ozarovanie v Nitre... PRRT.
Somatulin vobec nezabral?

fidorka7
27. aug 2024

@maialeo a tebe všetko vybrali? vie sa kde bol origo?

fidorka7
27. aug 2024

@maialeo nie nie, ja o ožiaroch nepíšem, bral bio liečbu, nezabrala - po pol roku nárast mts
Teraz sa skúša tabletková chemo

fidorka7
27. aug 2024

@maialeo nie vôbec nezabral.. ten jeho NET sa nspráva ako NET -preto tie opakované biopsie

maialeo
autor
27. aug 2024

@fidorka7 mne este zostal jeden v rebre a par v peceni... zmenila som teraz kontrolu z Nitry do Kosic a tam nedali kontrastnu latku, takze tie pripadne nove nevidno. Je tam slabsi progres, zvacsili sa... o rok pojdem do Nitry, tam to robia poctivo.
Mne fakt chemo vobec neponukali, ze pri NEToch je iny postup. Kam chodi k lekarovi?

maialeo
autor
27. aug 2024

@fidorka7 ked sa nesprava ako NET, ako to ze je to NET? Tam su uplne ine parametre.

fidorka7
27. aug 2024

@maialeo NOU Klenová

fidorka7
27. aug 2024

@maialeo no je to NET. Podľa mňa doktorka skúša tú chemo, aby nezostal bez liečby úplne. Lebo po tom, ako zistili po bioliečbe progres, by mu poisťovňa ďalšiu bio nepreplatila.

fidorka7
27. aug 2024

@maialeo je to NET so všetkými parametrami a dokonca má nízky ten index ktorý hovorí o tom, ako je agresívny. Napriek tomu rýchly nárast nových MTS - preto to vyhodnotili, že sa nespráva typicky

fidorka7
27. aug 2024

@maialeo ale teda je mi ľúto že to máš takto po viacerých orgánoch. Tuto u nás len pečeň - pôvodný bol tentké črevo a tam je to teraz OK

maialeo
autor
27. aug 2024

@fidorka7 nenasli povodny... ved bohvie ako hladali. Mam celkovo obcas zmiesane pocity, kazdy sa k tomu vyjadruje inak a zaver je ten, ze je toho malo a nemaju skusenosti.

fidorka7
28. aug 2024

@maialeo mam rovnaky pocit ako ty

tato1971
16. sep 2024

@fidorka7 ahoj, teraz po kolonoskopii mi nasli pozityvny nalez v hrubom creve neuroendokrinny tumor who grade G1 NET , G1 samozrejme ze ten kusok vystrihli ... ale co ma caka dalej? Co mam ocakavat?

maialeo
autor
Autor odpoveď zmazal
maialeo
autor
24. okt 2024

@fidorka7 ahoj ako sa to vyvija?

fidorka7
25. okt 2024

@maialeo ahoj. nezabrala ani chemo (tabletková). Takže hospitalizácia v NOU a 48 hodinová pumpou riadená chemo cez centrálny vstup voperovaný pri kľúčnej kosti. uvidíme

fidorka7
25. okt 2024

@maialeo a u teba ako?

maialeo
autor
26. okt 2024

@fidorka7 ouhaaa... fakt som netusila ze sa Nety riesia aj chemo. Neskusali mi pichat Somatuline?

Strana
z2