Neuroendokrinný nádor: Skúsenosti s liečbou a postupom choroby
zdá sa, že je nás tu viac. Rada by som sa poradila jednak o liečbe a jednak ako postupuje prave vase ochorenie. Ja som po 2 operaciach celkom slusne "vykuchana".
@maialeo písala som že bio nezabrala..predstav si že ako druhá voľba bola chemo. Takže podáva. Zas na druhej strane NETy sú málo agresívne, dlho "spia" a v tomto prípade bol pomerne rýchly nárast metastáz v pečeni. Takže tento NET sa nespráva štandardne. A je to určite NET - bol potvrdený histologicky, dokonca tri krát /práve kvôli jeho neštandardnému správaniu sa - doktorka si chcela byť istá/.
@fidorka7 mne to zistili nahodne v 2021, do polroka operacia... na peceni mal jeden 13cm, dalsie pankreas, creva, prsia... vybrali aj slezinu a zlcnik. Pichaju zatial Somatuline ale prakticky viem na com som. Mam k tomu aj karcinoid syndrom.. tam si treba davat pozor na Tryptofan.
@fidorka7 mne este zostal jeden v rebre a par v peceni... zmenila som teraz kontrolu z Nitry do Kosic a tam nedali kontrastnu latku, takze tie pripadne nove nevidno. Je tam slabsi progres, zvacsili sa... o rok pojdem do Nitry, tam to robia poctivo.
Mne fakt chemo vobec neponukali, ze pri NEToch je iny postup. Kam chodi k lekarovi?

@maialeo nemám osobnú skúsenosť ale ujo. žiaľ bioliečba nezabrala, mts v pečeni rastú. začal brať chemo