icon

Neustála bolesť hrdla a ucha

zuzka0601
20. jún 2025

Ahojte 🙂

Prosím Vás nestretli sa sa niekto s niečím podobným?
Už pól roka riešim bolesť hrdla a ucha na jednej strane. Chodim po orl stále a nič sa nenašlo. V ambulancii sú 3 doktorky a každá hovorí niečo iné.
Krv mám v poriadku - zapal žiadny. Výter z hrdla je v poriadku. Ucho zevraj úplne zdravé.
Jedna doktorka že treba vybrať mandle, druha že to mi nepomôže zevraj mám celú zadnú stenu hrdla zapálenú, prekrvenu a červenú.
Už mám pocit že v krku niečo mám - cez čo sa mi ťažko prhlta ale nemám ten pocit stále. Cítim aj dosť hlieny. Nos je zebraj v poriadku.
Prosím vás nemali ste to niekto? Ja som z toho celkom už na nervy a samozrejme už je tam aj strach že čo to môže byt. Zuby mám tiež v poriadku.
Ďakujem

Strana
z2
sowhat
20. jún 2025

ahoj, nemas z toho stres? mal som nieco podobne a zorsilo sa to, vzdy ked som mal stresujuce obdobie - bolest tahajuca sa od hrdla az po ucho... treba sa dat do pokoja, nestresovat sa tym a mne na zapal pomohol aj pravidelne (3-krat denne) kloktanie slaneho roztoku

bruna2
20. jún 2025

@zuzka0601 a zuby mas ok? Raz som nieco podobne riesila a ked nic nezistili pislali nas k zubarovi. Po rtg sa zistil problem s celustnym klbom. Mozu to byt aj zuby, zvyk u to robit zuby mudrosti.

zuzka0601
autor
20. jún 2025
@sowhat

ahoj, nemas z toho stres? mal som nieco podobne a zorsilo sa to, vzdy ked som mal stresujuce obdobie - bolest tahajuca sa od hrdla az po ucho... treba sa dat do pokoja, nestresovat sa tym a mne na zapal pomohol aj pravidelne (3-krat denne) kloktanie slaneho roztoku

@sowhat jasne že mám stres ale už z toho že to riešim takmer pól roka a len sa mi to zhoršuje. Možno by som verila že je to z toho ale žeby som z toho mala fakt riadne zapálene hrdlo komplet? Mám ho totálne prekrvena a červené. :( ucho sa tiež zhoršuje vždy to bolo len také pulzovanie v ňom no teraz ma už riadne boli :(

zuzka0601
autor
20. jún 2025
@bruna2

@zuzka0601 a zuby mas ok? Raz som nieco podobne riesila a ked nic nezistili pislali nas k zubarovi. Po rtg sa zistil problem s celustnym klbom. Mozu to byt aj zuby, zvyk u to robit zuby mudrosti.

@bruna2 aj mňa poslali bola som u zubára robil rtg ale nič tam nenašiel. Zevraj je všetko v poriadku.. ja som zvykla cítiť aj taký tlak všetkých zubov ale to mi prešlo . Zub múdrosti už nemám žiadny.

bruna2
21. jún 2025
@zuzka0601

@bruna2 aj mňa poslali bola som u zubára robil rtg ale nič tam nenašiel. Zevraj je všetko v poriadku.. ja som zvykla cítiť aj taký tlak všetkých zubov ale to mi prešlo . Zub múdrosti už nemám žiadny.

@zuzka0601 mne sa teraz stava ze ma bolia zuby ked mi stupne tlak. Este by to mohlo but aj z krcnej chrbtice. 🤔

jana005
21. jún 2025
@zuzka0601

@zuzka0601 ahoj, pre istotu píšem, že ťa nechcem strašiť.
Len ti píšem našu skúsenosť.
Môj oco mal skoro rok bolesti ucha a cítil niečo divné v hrdle. Ale k lekárovi nešiel.
Skoro rok trpel doma s tou bolesťou ucha, jeho si k lekárovi vôbec nevedela dostať.
Až nakoniec doma odpadol a krvácal z úst, brala ho sanitka. A zistili mu rakovinu hrtana a koreňa jazyka. Len vraj keby išiel k lekárovi, že to by mu zistili skôr, keby sa mu pozreli do hrdla.
Nechcem ťa strašiť, keďže teba lekári videli.
Ale píšem to pre istotu, keďže viem, aké je naše zdravotníctvo.

zuzka0601
autor
22. jún 2025
@jana005

@zuzka0601 ahoj, pre istotu píšem, že ťa nechcem strašiť.
Len ti píšem našu skúsenosť.
Môj oco mal skoro rok bolesti ucha a cítil niečo divné v hrdle. Ale k lekárovi nešiel.
Skoro rok trpel doma s tou bolesťou ucha, jeho si k lekárovi vôbec nevedela dostať.
Až nakoniec doma odpadol a krvácal z úst, brala ho sanitka. A zistili mu rakovinu hrtana a koreňa jazyka. Len vraj keby išiel k lekárovi, že to by mu zistili skôr, keby sa mu pozreli do hrdla.
Nechcem ťa strašiť, keďže teba lekári videli.
Ale píšem to pre istotu, keďže viem, aké je naše zdravotníctvo.

@jana005 no presne toho sa bojím , lebo viem že sa to prejavuje bolesťou ucha na jednej strane. Keďže to už riešim niekoľko mesiacov a stále to neprechádza a ani mi nikto nevie pomôcť tak sa toho bojím stále viac. Ja mám pocit ako keby som cez niečo prehĺtala. Pýtala som sa aj na mrko ale zevraj je to drahé vyšetrenie a treba ešte počkať 🙈🙈🙈 mal aj iné príznaky či len bolesť toho jedného ucha?

itaa
22. jún 2025

@zuzka0601 a krcná chrbtica? Ja som mala z nej zaľahnuté v uchu a cítila som v uchu tlak.

zuzka0601
autor
22. jún 2025
@itaa

@zuzka0601 a krcná chrbtica? Ja som mala z nej zaľahnuté v uchu a cítila som v uchu tlak.

@itaa aj to bolo v hre tiež sa nad tým zamýšľala doktorka ale ja mám aj to hrdlo komplet zapálene.

bruna2
22. jún 2025
@zuzka0601

@itaa aj to bolo v hre tiež sa nad tým zamýšľala doktorka ale ja mám aj to hrdlo komplet zapálene.

@zuzka0601 a testy na chlqmydie, mykolazmy, streptokok pripadne, alebo ine. Alebo este vysetrenie sputa tam sa zvykne zachytit co nezachyti vyter. Bolest hrdla moze sposobovat aj kvasina. Treba patrat.

jana005
22. jún 2025
@zuzka0601

@jana005 no presne toho sa bojím , lebo viem že sa to prejavuje bolesťou ucha na jednej strane. Keďže to už riešim niekoľko mesiacov a stále to neprechádza a ani mi nikto nevie pomôcť tak sa toho bojím stále viac. Ja mám pocit ako keby som cez niečo prehĺtala. Pýtala som sa aj na mrko ale zevraj je to drahé vyšetrenie a treba ešte počkať 🙈🙈🙈 mal aj iné príznaky či len bolesť toho jedného ucha?

@zuzka0601 iba bolesť ucha a v hrdle niečo cítil, ako keby mu tam niečo vadilo.
My sme s rakovinou vtedy absolútne nerátali.
Ale lekári hovorili, že keby prišiel k nim a pozreli by sa mu do hrdla, tak by to vraj videli.
Ale ktovie.
A teba lekári videli, tak nemysli na to najhoršie.
Len určite pátraj ďalej, lebo z niečoho tá bolesť musí byť.

zuzka0601
autor
22. jún 2025
@jana005

@zuzka0601 iba bolesť ucha a v hrdle niečo cítil, ako keby mu tam niečo vadilo.
My sme s rakovinou vtedy absolútne nerátali.
Ale lekári hovorili, že keby prišiel k nim a pozreli by sa mu do hrdla, tak by to vraj videli.
Ale ktovie.
A teba lekári videli, tak nemysli na to najhoršie.
Len určite pátraj ďalej, lebo z niečoho tá bolesť musí byť.

@jana005 veď sa snažím len ma mrzí že naše zdravotníctvo je maximálne chabé.. riešenie niekoľko mesiacov každý lekár hovorí niečo iné 🙈

zuzka0601
autor
22. jún 2025
@bruna2

@zuzka0601 a testy na chlqmydie, mykolazmy, streptokok pripadne, alebo ine. Alebo este vysetrenie sputa tam sa zvykne zachytit co nezachyti vyter. Bolest hrdla moze sposobovat aj kvasina. Treba patrat.

@bruna2 všetko robené a negatívne, výter, krv všetko je v poriadku… 🤷‍♀️

jana005
22. jún 2025
@zuzka0601

@jana005 veď sa snažím len ma mrzí že naše zdravotníctvo je maximálne chabé.. riešenie niekoľko mesiacov každý lekár hovorí niečo iné 🙈

@zuzka0601 nám lekári po druhých ožiaroch tvrdili, že oco je vyliečený.
Žiadne kontrolné CTčko, len obyčajná kontrola, kde videli, že je na vozíku, lebo nevládal chodiť a bolesti ucha mal naďalej.
Ale už oveľa horšie, mal aj náplaste.
A cca do dvoch týždňov zomrel.
Ja by som trvala na CTčku alebo na MR.
Neviem, čo by bolo lepšie, to nech už zhodnotí lekár

bruna2
23. jún 2025
@zuzka0601

@bruna2 všetko robené a negatívne, výter, krv všetko je v poriadku… 🤷‍♀️

@zuzka0601 Aky povlak mas na jazyku? Biely ci zlty? A alergia?

zuzka0601
autor
24. jún 2025
@bruna2

@zuzka0601 Aky povlak mas na jazyku? Biely ci zlty? A alergia?

@bruna2 biely, alergia je vylúčená aj tak som bola

bruna2
24. jún 2025

@zuzka0601 to skor vyzera na kvasinku. Skuste si cistit jazyk skrabkou pravidelne, ak nemate skrabku da sa pouzit lyzica hlavne rano anpotom vykloklat hrdlo. Na kvasinku su aj krvne testy. Skuste kloktat sodu bikarbonu a kupit si advance candix s kyselinou kaprylovou na ocistu a plus ostropestrec. Kloktat mozete aj tee tree olejom dve tri kvapky vo vode. Ten okrem kvasinky posobi aj na bakterie.

zuzka0601
autor
25. jún 2025
@bruna2

@zuzka0601 to skor vyzera na kvasinku. Skuste si cistit jazyk skrabkou pravidelne, ak nemate skrabku da sa pouzit lyzica hlavne rano anpotom vykloklat hrdlo. Na kvasinku su aj krvne testy. Skuste kloktat sodu bikarbonu a kupit si advance candix s kyselinou kaprylovou na ocistu a plus ostropestrec. Kloktat mozete aj tee tree olejom dve tri kvapky vo vode. Ten okrem kvasinky posobi aj na bakterie.

@bruna2 ďakujem veľmi pekne. Myslela som že to bude tichy reflux pri tých všetkých iných problémoch ale testy sú negatívne. Pátrame ďalej. No ja som už tak vystresovaná že až. Jazyk si škrabkou čistim pravidelne už niekoľko mesiacov ale povlak dole nejde úplne. Mám dosť tlak na podnebí a zuboch. A len jednu mandľu dosť zväčšenú a aj biele čapy na nej. Aj po ich odstránení sa zase spravili.

bruna2
26. jún 2025
@zuzka0601

@bruna2 ďakujem veľmi pekne. Myslela som že to bude tichy reflux pri tých všetkých iných problémoch ale testy sú negatívne. Pátrame ďalej. No ja som už tak vystresovaná že až. Jazyk si škrabkou čistim pravidelne už niekoľko mesiacov ale povlak dole nejde úplne. Mám dosť tlak na podnebí a zuboch. A len jednu mandľu dosť zväčšenú a aj biele čapy na nej. Aj po ich odstránení sa zase spravili.

@zuzka0601 capy sa budu robit asi to je aj z jedla ale moze to byt kvasinka. Aj reflux moze sposobovat. Vyradte sladke a biele pecivo. A skuste tu sodu, probiotika a kandix. Kvasinka sa pri oslabenii sprava ako kazdy bacil alebo virus.

romicaga
14. júl 2025

@zuzka0601 prosim mas nejake novinky s tvojim problemom?🙂

zuzka0601
autor
14. júl 2025
@romicaga

@zuzka0601 prosim mas nejake novinky s tvojim problemom?🙂

@romicaga vôbec čakám na MR vyšetrenie. Skôr sa to zhoršuje :(

jamidea
14. júl 2025

@zuzka0601 STRES. Toto som mala min.tyzden. a raz pred rokmi.
Lenze ak si stale v krci, nema to ako prejst. Mne sa to este tiahlo spod lopatky, skus si tam zatlacit. Bludivy nerv ide roznymi cestami a boliii.

romicaga
15. júl 2025

@zuzka0601 daj vediet prosim po MR, ja mam o tyzden CT. Mna ucho neboli, ale mam zapalene dlho hrdlo, mandle a jedna mandla ma dost boli

sunny15
15. júl 2025

Odporúčam ísť na imunoalergologiu,môže sa jednať o alergiu.

majuskano
17. júl 2025

Skús vymeniť zubnú pastu.... viem, znie to hlúpo, ale skús.....

zuzka0601
autor
17. júl 2025
@majuskano

Skús vymeniť zubnú pastu.... viem, znie to hlúpo, ale skús.....

@majuskano už som skúsila teda ak to bolo myslené na mňa 🙂

zuzka0601
autor
17. júl 2025
@sunny15

Odporúčam ísť na imunoalergologiu,môže sa jednať o alergiu.

@sunny15 tam som bola alergia nepotvrdena. Žiadna

zuzka0601
autor
17. júl 2025
@romicaga

@zuzka0601 daj vediet prosim po MR, ja mam o tyzden CT. Mna ucho neboli, ale mam zapalene dlho hrdlo, mandle a jedna mandla ma dost boli

@romicaga určite napíšem 🙂 držte palce lebo už sa dosť aj bojím

sunny15
17. júl 2025
@zuzka0601

@sunny15 tam som bola alergia nepotvrdena. Žiadna

@zuzka0601 Tak potom dobre,dutiny na RTG sú ok?Neurológia(trojklanny nerv)?

romicaga
22. júl 2025
@zuzka0601

@romicaga určite napíšem 🙂 držte palce lebo už sa dosť aj bojím

@zuzka0601 bola som na ORL pozerali mi vsetko kamerou a nic nezistili, vsetko tip top. ale stale ostava ten zapal hrdla, mne sa to zhorsuje pri zhorsenej psychike tusim

Strana
z2