icon

Neustála mykóza

marcela0110
23. apr 2017

Baby čaute, viete mi poradiť niečo fakt účinné čím sa zbavím mykózy ? Od pôrodu ju mám skoro nonstop. Mala som canesten tablety aj masť, gynopevaryl takisto čípky aj masť, macmiror a ialuna čípky a nič nezabralo. Aviváže ani prach som nemenila, nosím kvalitné spodné prádlo používam lactacyd a stále sa to opakuje. Ďakujem za rady.

tilu
24. apr 2017

@missguerlain ze tie rady,ktore si vymenovala pomozu len niekomu,kto na mykozu raz do roka...

momi1_1
24. apr 2017

No ja mám s mykózou tiež svoje skúsenosti a veru na to nerada spomínam. Ešte teraz cítim tú bolesť pri všetko čo som robila. Ono je hlavne si dávať pozor na tampóny a na bazény. Z nich sa táto pliaga zväčša robieva najčastejšie. Ale tak sú ženy, ktoré sa s ňou nestretnú nikdy😒

yollanda
24. apr 2017

Si si ista ze je to mykoza? Mozu to byt hormony. Malo progesteronu a zena si mysli ze je to mykoza. Treba nech ti dr spravi horm profil

erickatt
24. apr 2017

@missguerlain ja za vydata mala stále ,,niečo" manžel nič. Po rozvode som mala za 10 rokov 1x.

bazoskaa
24. apr 2017

Ja našťastie tieto problémy nepoznám ale na jednom školení spomínali ženy na tento problém je dobré spraviť si roztok tee tre oleja a prevarenej vody ca 0,03 ml vody a do toho 1 kvapku tee tree oleja rozmiešať , nechať tým roztokom nasiaknuť mini menštruačný tampon a zaviesť si ho dnu..toto robiť 7 dní po sebe vždy na noc a malo by byť po mykoze...len olej treba naozaj kvalitný a ten je drahý ale má široké využitie takže keď ho nebude treba na mykozu tak je kopec ďalších vecí čo s ním vieš vyliečiť...

5petusik55
25. apr 2017

Keď sa jedná o dlhodobo opakujúcu sa mykózu, jednoznačne preliečiť aj zvnútra a najlepšie i partnera. Avšak dôležité je určiť i správnu liečbu. Záleží od druhu mykózy (vaginálne plesne, výtoky, či len svrbenie alebo pálenie). Ak máte záujem, napíšte mi IP, možno Vám budem vedieť poradiť 🙂

hapipa
19. júl 2017

Baby ako riešite problémy s mykózou? Počula som od kamošky, že je potrebné zmeniť stravu. Jesť čo najmenej cukru a podobne. Už niekoľko mesiacov to dodržiavam, ale problémy stále pretrvávajú. Skúšala som už aj rôzne krémy, ale nejako som nespozorovala, že by sa mi polepšilo, práveže mám pocit, že ako prišlo leto, že je to ešte horšie 🙄

tslobik
19. júl 2017

@hapipa vylúčiť sladké, kysnuté.....jesť veľa zeleniny, kyslomliečnych výrobkov - acidká, kefíry a pod. Ja som užívala aj kapucínku (tinkt. alebo čaj), citrusy, bylinné čaje, príp. graviola. Neumývať sa mydlom ale len čistou vodou....bavlnené spodné prádlo, škodia aj plavárne. Mne vždy keď lekár predpísal nejaké krémy, tablety na vkladanie tak súčasne s tým aj gynoflor (na úpravu prostredia). Alebo aj voľnopredajné s obsahom laktobac., ale tie sa mi nezdali až tak dobré ako Gynoflor. A treba preliečiť vždy aj partnera, aj keď nemusí mať príznaky.....

puplatko
20. júl 2017

Taktiež som s týmto bojovala. Minulý rok po lete, som myslela, že sa zbláznim. Vysadila som cukor, pečivo, všetko čo by mi mohlo škodiť, avšak problémy u mňa teda neustupovali. Potom som vysadila aj mydlo, čo som používala a nič žiadna zmena. Potom som už pátrala kadetade som zisťovala, kde môže byť problém a kamoška mi povedala, že ona mala v tehotenstve podobné problémy a všetko to mala na svedomí imunita.

tslobik
20. júl 2017

@hapipa Ano, imunita je dôležitá.....A mňa ešte napadlo.....Ja mám napr. alergiu na plesne, chodievala som k alergologičke a ona mi povedala, vraj sa to môže aj týmto spôsobom prejavovať. Brala som aj Immunor istý čas, ale to aj kvôli iným gynek. problémom.

fantinka
20. júl 2017

Ja som začala mať mykózu každý mesiac, keď som začala užívať antikoncepciu. Ale to boli bolesti, že som plakávala a škrabala pomaly steny...lekár mi vkuse dával len nejaké čípky a masti, čo zabrali na chvíľu. Jediné, čo mi pomohlo bolo, keď som šla na dovolenku k moru - slaná voda. Odvtedy klop klop skoro vôbec 🙂. Ale brala som takú trojmesačnú kúru v tabletkách, ale ani za svet si nespomenie, ako sa to volalo ☹

katrin21
20. júl 2017

Ked je stale mykoza treba vylucit sladke aj vseobecne muku a cukry na obmedzit a nasadit si rozne probiotika..ma to totiz suvis so stavom crevnej flory...tiez preliecovat aj partnera...

katrin21
20. júl 2017

A tiez je dobra tabletka Macmiror..ale rozhodne treba aj tie creva dat do poriadku.. A niekedy je to proste partnerom... Neznasanlivost jeho flory...po rozchode mnohe baby zrazu problem nemaju a pritom nemusi on striedat baby len proste si nevyhovuju po chemickej stranke...
Tiez je to casty problem v tehotenstve vplyvom hormonov... A niekedy to mote byt aj reakcia na kondomy...

dominika7990
20. júl 2017

Aj prílišná hygiena ti môže spôsobiť mykózu keďže tým možno narušaš pH. Mne na ňu zaberali jedine tablety ktoré mi namiešali priamo v lekárni na recept. No o pár týždňov bola zase späť.plus raz za rok z toho akútny zápal maternice( to sa opakovalo od 16-tich do 22r.v karte som to už mala zapísané ako chronické) Na canesten som mala alergickú reakciu. A ostatne veci nepomáhali. Až nakoniec po vyčistení maternice (kyrete) to zmyzlo a mykozu mám možno raz ročne.
@marcela0110

hapipa
27. júl 2017

@tslobik ako dlho ti trvalo kým si sa mykózy zbavila, keď si zahájila toto všetko o čom si mi písala? Čo sa týka tej stravy, toho umývania, tak to už niekoľko mesiacov tak robím, ale zmeny nevidím, preto začínam už šalieť.
@puplatko problém v imunite? Tomu celkom nerozumiem ako môže imunita vplývať na mykózu? To som z toho celkom akože mimo. Nikdy som nejaké problémy s imunitou nemala, tak tomu nechápem 😖

hapipa
27. júl 2017

@tslobik tento problém ti zistila normálne alergologička? Mala by som si ísť dať asi aj teda takéto vyšetrenie urobiť, že čo to povie a dá sa potom nejako tej alergie zbaviť akože definitívne?
@fantinka aká to bola kúra to boli akože lieky, čo si užívala vnútorne nejako alebo ako?
@katrin21 keby som zmenila partnera, tak by som to tomu asi prirovnávala, ale teraz nie. Už dlho mám toho istého a nikdy predtým som takéto problémy nemala, až teraz 🙄

pebu
Autor odpoveď zmazal
tslobik
27. júl 2017

Aj oleje sú dobré, ale s tea tree opatrne. Lebo napr. ja mám naň alergiu...

tslobik
27. júl 2017

@hapipa No u mňa to bolo komplikované a trvalo to priam roky.....Mne sa ale k tomu pridružili aj iné gynekol. zápaly ako napr. rôzne baktérie a pod. Čiže keď si už gynekolog nevedel rady (povedal, že len neustála liečba nie je riešenie) poslal ma k imunologičke. A tá mi povedala, že je to aj v imunite. Robila mi testy krvné. Preto mi nasadila Immunor. A od gynekológa som zase mala Gynoflor, a to najmä po tých tabletách proti mykoze, aj po lokálnych antibiotikách, ktorých som tiež mala nespočetne veľa. Mne sa to potom upravilo, ale naozaj to potrebuje komlexnú liečbu, nielen lokálnu. Tak cca 3 roky po tehot. som bola v poriadku. Teraz tiež mávam kvasinky, skoro vždy pred menštr. ale už to nie je také hrozné ako kedysi. A tiež som poľavila najmä čo sa stravy týka. Ono v podstate sa hovorí, že ak s tým niekto už problém mával, tak sa toho nikdy na 100% nezbaví. Proste niektoré ženy sú na to viac náchylné. Ozaj a býva to aj pri zmene hormonálnych hladín....(preto sa objavujú pre ms, v tehotenstve a tak.) Mne napr. nerobila dobre hormonál. antikoncepcia......Ale tú som brala len chvíľu. Prajem veľa trpezlivosti...

puplatko
21. aug 2017

Ani ja som neverila, že to môže byť pravda @hapipa, že imunita môže ovplyvniť takéto problémy. No dnes, keďže som si tým prešla tak viem, že je na tom veľký kus pravdy. Mne sa polepšilo, keď som začala užívať enzýmy, tie mi pomohli zbaviť sa týchto problémov, ktoré by som najradšej nikdy nepoznala. Ale tak aspoň dnes už viem, kde bol problém. Teraz už mi je ok, keď viem, čo a ako. Ale minulý rok mi po pravde nebolo všetko jedno 😨

fibi321
21. aug 2017
hapipa
23. aug 2017

@tslobik prosím ťa len to nie, že roky. Veď budem šedivá, vráskavá, ak ma toto bude ešte dlhšie trápiť. 😢 🙏 Áno, to tiež som už počula, že lokálna liečba a nejaké tie krémiky, že to často nemá vôbec nijaký efekt. Že len vyhodené peniažky. No tak týmto si ma nepotešila, ja sa chcem tohto problému zbaviť naveky vekov. Nikdy by som nepovedala, že niečo takéto ma môže až tak obmedzovať 😖

hapipa
23. aug 2017

@puplatko celkovo tá liečba u teba asi koľko trvala? Že kým si sa cítila lepšie a nepociťovala si žiadne svrbenie a tie problémy, ktoré mykózu sprevádzajú? Enzýmy sú dobré akože len na tento daný problém alebo celkovo teda na imunitu, ktorá má toto všetko vlastne na svedomí?

megika1
23. aug 2017

@hapipa ahoj,mne bolo doporučene často piť čaj z Echinacea a pomohlo ☺

hapipa
23. aug 2017

@megika1 ako dlho si ho pila, kým si sa z problémov dostala? Chuťovo je v pohode? 🙂 Neviem už po pravde po čom siahnuť ako to riešiť, cítim sa jak v slepej uličke, čo ma nenormálne hnevá ☹

takaakoty
23. aug 2017

Uplne vylucit sladke, akehokolvek druhu. Mne pomohlo jedine to...doteraz ked to prezeniem zo sladkostami, okamzite na druhy den citim svrbenie. Samozrejmostou je vyhybat sa kupaliskam, tamponom, intimnym gelom.

ajush5
23. aug 2017

Na tehustretkach nam porodna asistentka odporucila tym ktore trpime castymi mykozami aby sme si strucik cesnaku zabalili do gazy naolejovali nejakym olejom ci uz olivovym, kokosovym alebo akymkolvek nedrazdivym a neumelym a vlozili dnu 🙂 Ak by si citila stipanie treba vytiahnut a hladat inu alternativu

tinka_21
23. aug 2017

Ak ti môžem poradiť, vyskúšaj tieto bylinné vaginálne telieska. https://www.prezdravie.sk/naturgyn-scarlett-byl...
Tie bylinky dokážu priam zázraky. Mám s tým len dobré skúsenosti (ak budeš chcieť, napíš IP, popíšem ti účinok ako to funguje v praxi, a nie som predajca ;) len užívateľ ). Ale samozrejme ako ti písali aj vyššie, treba spojiť viac vecí dohromady, vylúčiť všetko čo obsahuje cukor (sladkosti, sladké ovocie, bielu múku...), aby si potvory nezásobovala živinami.

janka2810janka
23. aug 2017

Mne ako prevencia velmi pomáha toto 😊

tinka_21
23. aug 2017

pripájam sa ešte k @janka2810janka . ja som z tejto rady ešte mala gél ktorý sa dával priamo dnu, aj to bolo fajn. Hlavne to skludnilo to pálenie svrbenie aspon na chvilu. Ale nevyriešilo úplne. Vyriešili až tie bylinkové guličky.