Mykoza v tehotenstve

18. mar 2022

Ahojte, ano viem, tychto tem a diskusii tu uz bolo vela, vsetky mam precitane. Od zaciatku tehotenstva ma trapi svrbenie, palenie, vytoky. Uz som brala od doktorky clotrimazol, nystatin cipky, macmiror. Nic nezabralo. Beriem probiotika, nenosim doma spodnu bielizen, nepouzivam avivaz, nejem cukor. Co vam prosim vas pomohlo v tehotenstve? Dakujem za vsetky rady.

veronika3110
18. mar 2022

Používala som tiež ten nystatin, macmiror, ale ak nič nepomohlo..... :/ Ten macmiror je taký všeobecný, že aj na baktérie, aj plesne.. je divné že nepomohol... nemôže to byť niečo vážnejšie?
prípadne mne vždy pomohla masť Canesten... myslím, že sa tam píše že tehotné by to nemali, alebo len v nevyhnutnom prípade, ale doktor mi povedal že ťažko by som našla lepšiu masť ako je práve tá.. a že ňou nič nepokazím

petricka22
18. mar 2022

Mne pomohlo v tehu jedine sexualne abstinovat, inak som mala hned kvasinky. A mohli sme byt vymysleni obaja, alebo aj s kondomom a aj tak som mala hned kvasinky. Akonahle sme sa toho vzdali, tak bol klud…

petricka22
18. mar 2022

@petricka22 *vymydleni

stanulienkat
18. mar 2022

@petricka22 no praveze vymydlenie velmi skodi. Narusa ti mikrofloru. Hlavne lacne sprchace typu Palmolive a pod.

cyberk
18. mar 2022

ja som mala s mykozou problem cele tehu... vyliecila som a do tyzdna som mala zas... pouzivala som vsemozne od vymyslu ... nic nepomohlo, ked som porodila tak konecne aj mykoza presla

autor
18. mar 2022

@cyberk no prave toho sa obavam, ze budem ten pripad…ja to vydrzim, len sa velmi bojim aby to neublizilo babatku…

linetka123
18. mar 2022

Ja takisto, a pomohlo len porodiť. Dodržiavala som tiež všetky opatrenia, , strava, pila som domáci mliečny kefír, doma v sukni, aby sa to vetralo.... Na konci tehotenstva som jedla len mäso a zeleninu, aby som nemala pri pôrode kvasinky. Aj tak nepomohlo, ale nemalo to žiadne následky. Za to môžu hormóny. Od pôrodu som mala kvasinky párkrát, pomohol sedací kúpeľ s pár kvapkami tea tree, ale neviem, či sa to môže v tehotenstve. A najviac sa mi osvedčilo umývanie čistou vodou, žiadnou chémiou, ani na to určenou. Teraz som druhýkrát tehotná, síce ma trochu trápia kvasinky, ale s prvým tehotenstvom sa to porovnať nedá.

autor
18. mar 2022

@linetka123 dakujem, hlavne nech je babatko v poriadku, pretoze o jedno som uz prisla, preto sa velmi bojim…

sunshine_18
18. mar 2022

Je to spôsobené hormóny, tu už asi až porod zaberie.. Na skuldenie môžeš však používat sódu bikarbonu vo vode a sedavy kúpeľ z toho + sedavy kúpeľ v repiku.

linetka123
18. mar 2022

@autorka Nie je treba sa báť, ja som mala ešte aj v kombinácii so streptokokom. Dali mi infúziu, to sa robia dopredu stery, a píše sa to do tehotenskej knižky. A pri pôrode som mala len pár kozmetických stehov. Dcérka kvasinky nechytila. A to som mala tie mykózy hrozné, doktorka také silné ešte ani nevidela. Veľmi držím palce, chápem, bolo to hrozné, nepríjemné, ale bábätko bude v poriadku ❤️❤️

autor
18. mar 2022

@linetka123 dakujem moc 🙂

lylyjana
18. mar 2022

zial jedine co ti pomoze ako dlhodobe riesenie je az porod. Ale mne velmi pomahal vyplach s Cloginom. Doobedu polku flasticky, pred spanim zvysok. Toto asi tyzden, potom bolo asi 2 tyzdne dobre a potom znova. Toto cele tehotenstvo. Nic ine mi nepomahalo, a tiez som brala macmiror. Rosalgin mi vobec nemohol na vyplach. Zial vytok je veeeeeelmi casty u tehotnych, len to treba vydrzat.

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.


Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre