Neustály zvuk dunenia v ušiach/hlave
Zdravím. Chcela by som sa spýtať či tu má niekto skúsenosť s tým že by neustále bez rozdielu či je v hluku alebo tichu počul taký neopísateľný dunivý zvuk. Neviem či pochádza z uší alebo hlavy. Ani príčinu. Napadá mi chrbtica, nejaká porucha ucha alebo niečo čo sa týka ciev v hlave možno nejaké dotýkanie vzájomné, zúženie. Zvláštne však na tom je že som sa liečila liekom Sertralin cca 2,5 roka a v tom období po asi dvoch týždňoch liečby zvuk zmizol, keď som ale pred 2 mesiacmi liek vysadila opäť sa objavil tak mám pocit že to lieky len potlačili. Má niekto nápad ktorým odborným smerom by som sa mala vydať po pomoc? Či neurológ, ORL alebo postupne všetko a ísť vylučovacou metódou. Najprv som si myslela že to je súčasť psychických problémov, žiaľ je to zrejme nezávisle od nich. Ďakujem za každú radu. 🙏
@stanno je to zvlástné, u mňa doma to však nikto iný nepocuje a pritom pre mňa to je hlasné dunenie 😆 ale zaujímavé je že u rodičov je úplne ticho …
kontrolné otázky -máte doma rekuperáciu, alebo centrálny vysávač? mne ten zvuk fakt znie ako dunenie odniekiaľ. že si to nenamyslam.
kontrolné otázky -máte doma rekuperáciu, alebo centrálny vysávač? mne ten zvuk fakt znie ako dunenie odniekiaľ. že si to nenamyslam.
@anonym_d4e803 mam rekuperaciu, ale mal som ju x-krat vypnutu, zapchate privody a nie je to rekuperaciou.
@anonym_d4e803 u mna je to tiez dunenie resp. akoby rezonovanie s meniacou sa intenzitou
@anonym_d4e803 mam rekuperaciu, ale mal som ju x-krat vypnutu, zapchate privody a nie je to rekuperaciou.
@stanno aku? my mame len v jednej izbe, tiež vypnutá zapchata všetko..už som aj to podozrievala, alebo že prepúšťa daky zvuk takto zvláštne
@anonym_d4e803 u mna je to tiez dunenie resp. akoby rezonovanie s meniacou sa intenzitou
@stanno a bol si s tým už u lekára? ja zatiaľ nie, berieš nejaké lieky? napr na tlak?
@anonym_d4e803 bol som na orl - tam nic. Neberiem na tlak..tento vikend to je velmi neprijemne u mna ...nonstop den noc
@stanno akože mala som aj ja zlu noc, fakt neviem čo to môže spôsobovať, či je to zvuk zvonka, alebo len v uchu.😔 alebo zeby z krčnej chrbtice? či tinnitus?
@stanno je to zvlástné, u mňa doma to však nikto iný nepocuje a pritom pre mňa to je hlasné dunenie 😆 ale zaujímavé je že u rodičov je úplne ticho …
@stanno
@monitas15 máte niečo nove? že čo to je? či zvuk zvonka alebo zvuk z ucha? tinnirus alebo krcna? inak vy nemáte aj mizofoniu? precitlivenosť na zvuky určite? pripadne vám nepraska sánka? že to môže byt aj zo zubov, keď sánka puká. no ale ja netuším zatiaľ teda že čo... pulz, tlak máte ok? ešte aj také že môže byt, že počujeme cievu ako pulzuje krv, keď je nejak blízko v uchu... ja naozaj neviem... 😔
@stanno
@monitas15 máte niečo nove? že čo to je? či zvuk zvonka alebo zvuk z ucha? tinnirus alebo krcna? inak vy nemáte aj mizofoniu? precitlivenosť na zvuky určite? pripadne vám nepraska sánka? že to môže byt aj zo zubov, keď sánka puká. no ale ja netuším zatiaľ teda že čo... pulz, tlak máte ok? ešte aj také že môže byt, že počujeme cievu ako pulzuje krv, keď je nejak blízko v uchu... ja naozaj neviem... 😔
@anonym_d4e803 ahojte. Mam precitlivenost na zvuky..hlavne pri unave. Okrem toho mi praska sanka. na oboch stranach. a stuhnutie chrbtice. Posledne dva tyzdne sa mi zlepsilo, ale neviem dovod. Snazim sa eliminovat stres, aj ked to nieje lahke. Ginko a guajakuran...uvidime...snad som pomohol
@stanno
@anonym_d4e803 zdravím, mám mizofoniu, vadí mi keď niekto vedla mňa nahlas dýcha alebo mlaska 😀 Tlak mavam pravidelne nízky. O 2 týždne idem na ORL ale myslím že u mňa to je zvýšená citlivosť na zvuky
@anonym_d4e803 zdravím, mám mizofoniu, vadí mi keď niekto vedla mňa nahlas dýcha alebo mlaska 😀 Tlak mavam pravidelne nízky. O 2 týždne idem na ORL ale myslím že u mňa to je zvýšená citlivosť na zvuky
uz mi to duní zas, tak ďaleko som sa nepohol :/
@stanno a ozaj, ty si darca krvi? snažím sa nájsť niečo spoločne, či by ro nemohlo mať súvis... ale už tu mizofoniu mame spolu všetci traja.
@stanno moje zistenie je také, že keď si zápcham práve ucho, aj tak to dunenie počujem, alw ak si zápcham ľavé ucho, tak stíchne. prisahala by som, že ten zvuk ide odniekiaľ zvonka, ale z tohto mi vychádza že to bude zvuk zvnútra, nie v dome ani z okoli. takže čo ro môže byt? tinnitus? mám nejakú šancu že to prestane? či som stratený prípad??
@stanno moje zistenie je také, že keď si zápcham práve ucho, aj tak to dunenie počujem, alw ak si zápcham ľavé ucho, tak stíchne. prisahala by som, že ten zvuk ide odniekiaľ zvonka, ale z tohto mi vychádza že to bude zvuk zvnútra, nie v dome ani z okoli. takže čo ro môže byt? tinnitus? mám nejakú šancu že to prestane? či som stratený prípad??
@anonym_d4e803 mám to rovnako.. vnímam to len jedným uchom. Audiometrické vyšetrenie neukázalo žiaden rozdiel medzi ľavým a pravým uchom
@anonym_d4e803 ja to mám tiež akoby cez jedno ucho, u mňa pravé. Ja, keď si ľahnem na to ucho na vankúš, počujem, akoby to šlo z vankúša. Keď sedím, akoby to šlo od steny.. za rok aj niečo som nezistil čo by to mohlo byť
@stanno a pomoze keď si to ucho zapchas, z ktorého ide dunenie? stíchne to? či nepomôže uši zapchať? ja idem na ušné o týždeň, podám info. akurat som zistila cez google, že pri tinite nepomôže ucho zapchať. keď toto pomáha, problém je inde. skúsiť ten manéver ešte, či nepomôže.
Tak bola som na ORL, všetko je v poriadku. No zaujímavé je že posledné dni je dunenie ešte silnejšie…

@monitas15 velmi podobne to mám aj ja.. počujem to najviac doma, najviac v noci a akoby hlavne cez jedno ucho... :( trápim sa s tým už cez rok. Niekedy keď som pár dní mimo domu a vrátim sa, akoby som to potom zasa pár dni nepočul... neviem čo to je, ale je to veľmi nepríjemné.