icon

Neviem, či sa dať testovať

22. okt 2020

Mám dilemu.. neviem či sa dať odtetsovať. Zajtra to u nás v BJ začína.. ja som na materskej a muž chodí do práce. Nechcem tam ísť len kvôli tomu, že nemám kde dať malého a nechcem ho tam brat a nedajbože sa ešte nakazí alebo on alebo ja.. ale podľa všetkého muž asi musí ísť keďže chodí do práce či ?? Respektíve keby sa on dal odtestovat a ja nie , tak by tiez nemohol chodiť do práce, lebo žijeme v jednom byte?? O samostatne testy mi nejde.. ja len keď si predstavím, že tam bude plno ľudí a boh vie koľko pozitívnych a mám tam ísť s dieťaťom... Teraz nam nič nie je , vlastne ani nikam nechodíme.. čo keď sa tam nakazime ??

Strana
z3
sandrika1986
23. okt 2020

Ahojte, ja byvam pri Trencine a chcela som sa opytat, ze v pondelok este mozem ist s dcerou do skolky ako doprovod, ale ak by sme sa s najstarsou dcerou, ktora ma 12r nezucastnili dalsi vikend testovania, tak vlastne najmladsia dcera by nemohla chodit do skolky..ano ?

kristinkakvetinka
23. okt 2020

@sandrika1986 ako dopravod do školy mozes ist to ta nebude nikto kontrolovať.A neviem inak z akého dôvodu ja mám ukazovať nejaky výsledok testu policajtovi ,max.občiansky mu ukážem a idem preč.

liluska123456
Odpoveď bola odstránená
sandrika1986
23. okt 2020

Som zvedava ako toto vsetko dopadne a co nas este neminie...
Radsej pojdem na testovanie aj s najstarsou dcerou...nech mame ako tak pokoj.

mogaa
24. okt 2020

@sandrika1986 skôr škola si môže dať požiadavku aby do školy išli len deti otestované - teda tie nad 10rokov....niektoré školy už informovali že ak sa niekto z domácnosti nezúčastní testovania, treba nechať deti doma - to sa týka samozrejme 1.stupńa , keďže 2.stupeň prechádza na dištančnú výučbu

adula12
24. okt 2020

@mogaa ty mas tych teorii teda 😁😁😁

mogaa
24. okt 2020

@adula12 akých teorii? neviem na ktorú správu reaguješ....

anastazia93
24. okt 2020

@adula12 neviem odkiaľ beriete to kaslanie. Dnes bola moja svokra aj moja kamoška v okrese Bardejov a veru kašľať nemali. Len vyfukat nos do vreckovky.
Rusko máš dole niekoľko sekund čo spravia výter. V obchode má polovica ľudí rusko pod nosom. Holými rukami chytaju potraviny oblečenie hocičo podľa toho v akom obchode ste a potom tam prídete vy, chytíte ten jogurt ktorý on vrátil lebo si to rozmyslel.
Tam občiansky držíte vy, nepodavate ho ani tomu človeku.
Na výsledok čakali vonku ( ale je pravda že to nemusí byť všade) kde boli rozostupy niekoľko metrov, všetci v tichosti sedeli, mali nasadené rusko, sleduju vás vojaci, takže nikto nemá rusko pod nosom.
Neviem ale ani vetranie v obchodoch mi nepríde ideálne.

simca06022011
24. okt 2020

@anastazia93 ja som bola na teste uz dvakrat a tiez som si neodkaslavala ani dokonca som si nos nemusela fukat, kedze som nemala nadchu... ani som nevidela, ze by to niekto pred testom robil...

anastazia93
24. okt 2020

@simca06022011 tak pri instruktaznom videu je že treba vyfukat nos,uvidíme čo nám v jednotlivých miestnostiach povedia na ďalší tyzden.
Ale kaslanie tam veru nie je.
Svagrina vravela že kašľať mala pri PCR teste,pri tomto nie.

simca06022011
24. okt 2020

@anastazia93 ja som ani jedno nerobila pri PCR 🤔

ela_79
Autor odpoveď zmazal
adula12
24. okt 2020

@anastazia93 ked si videla to instruktazne video, tak tam vraveli a ukazovali aj odkaslanie, tak aspon ma neosocuj, ze ODKIAL som to zobrala. rovnake video si videla aj ty, tak si ho pozri este raz. 😉

anastazia93
24. okt 2020

@adula12 https://dennikn.sk/2101711/zaklonte-hlavu-neuro....
Neviem či máš predplatné, takže neviem či to video pôjde.
Ale žiadne kaslanie tam nie je. Iba fúkanie nosa. A presne takto to prebiehalo aj u svokry dneska. (A aj u kamošky) ako to bolo na Orave neviem. Ale popytam sa znamych ci Museli kašľať. 🙂

anastazia93
24. okt 2020

@adula12 tak zisťovala som 🙂 jedna kamarátka mi napísala ze oni aj fúkalo nos aj kaslali ale ešte vonku pred vstupom.

beezmeenaa
25. okt 2020

@mina17 do obchodu, k lekárovi i lekárne. Dokonca krst, svadba pohreb aj netestovani. Nestraste, zbytočne tam ma ísť mamička s malým dieťaťom co chodí len na prechádzky do prírody.

beezmeenaa
25. okt 2020

@sandrika1986 s tým vláda ráta. Každý si povie radšej pôjdem nech mam pokoj. Takže to nie je dobrovoľné. Pretože vydieraju a strašia. Zachviľu sa pre to aby sme mali kľud dáme všetci očkovať a potom aj čipovat. A pre kľud sa vzdame aj domnelej slobody ktorú ešte akože mame. Neviem co by povedala mamička, ktorá došla o dieťa v pôrodnici. Lebo sa nepodrobila testu. To sa naozaj včera stalo. Dali sme moc do rúk psychopatom, ktorí majú teraz na nás zbraň. Tu ide teraz o viac ako iba o dobrovolne testovanie. Zajtra môžte odovzdávať majetok.

beezmeenaa
25. okt 2020

@kristinkakvetinka doprovod do školy a skolky nepatrí medzi výnimky. Pri kontrole treba test. Jedin

beezmeenaa
25. okt 2020

@adula12 mne táto informácia veľmi pomohla. Keďže nikde neviem nájsť info o týchto deťoch. Navyše dceru nemáme ani ako odviezť do skoly, keďže bez testu nemôžme.

Strana
z3