Neviem rozprávať

25. feb 2024

Ahoj, ja vlastne celú dobu neviem rozprávať 🙈 keď chcem niečo povedat tak ako keby chcem povedat tri veci naraz a začnem ´koktat”. Inokedy začnem rozprávať a rozprávam veľmi rýchlo. Ako sa toho zbaviť? Snažím sa, že keď niečo poviem rozprávať pomalšie a už je to oveľa lepšie ako pred rokmi, ale stále to nie je ono. Je ešte nejaká iná rada ako to zlepšiť? Buď rozprávam rýchlo alebo častejšie - koktam ale nie že slabiky ale so slovami. Myslím si že nemám žiadnu rečovú vadu.

amonet
25. feb 2024

vyhladaj logopeda

simkaaaa
25. feb 2024

Ahoj 🙂 to isté som mala aj ja. Zamestnala som sa vo firme kde rozprávam s ľudmi minimálne 4hod denne. Moja reč sa zlepšila o 70% . Takže za mňa prax 🙂 rozprávať, rozprávať a rozprávať a hlavne sa nebáť

majamat
25. feb 2024

za to mozu ciastocne vrodene schopnosti. nie kaudy je rodeny recnik, resp nie kazdy ma talent komunikovat. a niekto je v tomto az podrpiemerny.
tiez psychika - povahove vlastnosti ta bezpochyby ovplyvnuju, ak si introvert, mozes vediet aj dobre rozpravat,a le teda niektori introverti komunikuju malo, strania sa toho, rpeto to asi tak lahko zvladat nebbudu.
tiez momoentalny, ci dlhodoby psychicky stav - uzkosstne ochorenia sposobuju stres pri komunikacii, co rec urcite ovplyvnuje.

a teda ako to zlepsit? hlavne trenovat, tiez psychicky sa vysporiadat s nejakym nepohodlim pri komunikacii.

klimkaa
25. feb 2024

Treba veľa čítať a nahlas alebo sa rozprávať sama so sebou..doma napr.idem pozývať, vysypať smeti musím ešte to alebo ono.. ale hlavne na hlas.. čítať knihu,noviny atď.

cikada123
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
lelecik
25. feb 2024

Ja som bola tiež taká, ale zamestnala som sa v práci, kde som celý deň rozprávala a je to ooovela lepšie 🙂 Chce to prax 🙂