Nevládzem, som unavená
Mám 2 detičky,majú 4r a 15r.Mensi je malý čertík,staršia v puberte.No máme veselo doma.Toto leto mi dáva zabrať.
Pracujem,deti sú doma celé leto a robia si zle navzájom.S manželom sme sa snažili vykryť prázdniny,no manžel to nedával doma s deťmi.Stale riešiť nezhody,volava mi do práce nech už dôjdem domov že nevládze.Ked dôjdem domov na obed,rýchlo do seba niečo nahádzať.Rano nachystám suroviny dám variť,manžel to dorobi,aspoň niečo.Potom utekám naspäť do práce.Poobede dôjdem domov celá zničená.Neviem čo skôr,riady umyť,popratat niečo.S deťmi ísť von.Sice staršia chodí von aj sama s kamarátkami,no musím von s menším.Ked nejdeme von tak je zlý ako čert.Horko mi je nevládzem.Vecer zas uložiť všetko na poriadok,vychystat veci na ďalší deň.Hrat sa s deťmi,a čakám kedy pôjdu spať aby som si aj ja oddýchla.Cez víkend zas variť upratovať,deťom sa venovať.Manzel pomáha no deti chcú viac mňa než jeho.Tym pádom ani cez víkend si neoddýchnem.A to ešte aj záhradu robiť,vôbec nestíham.
Ako to robíte vy ,stíhate všetko?Nie ste unavene?
Manzel by mal budovat vztah s detmi.
Je ako tvoje tretie decko
Mam pocit, ze tato autorka tu uz pisala 50 tem. Starsie dieta z predosleho vztahu, nervak a psychopat muz, hypoteka na dom a ako sa neda odist..
@dadis ...ale jedno sa jej musí uznať.. slušná komunikácia 🙃
A nervak syna na ihrisko nevezme, lebo je na syna chorobne fixovany, ked sa mu stane co u len drobny uraz, krici, nadava, mozno uz aj autorke struhol. Nervy si vybija aj na tej nevlastnej dcere, napriklad ked priniesla vsi. Takze to, ze ma autorka doma znudene deti (ktore by neboli) a ona je utahana ako kon, je len to najmenej..
Decka potrebuju program, to by vam podla mna pomohlo. Len treba vymysliet aky.
Odtava uz len napisat aby si sa dobre vyspala lebo ostatni su z toho cakania na teba asi este viac unaveni
@dadis myslis, ze to je ta co riesila aky "makeupe" dat synovi na modrinu z ihriska, lebo ju muz zabije? Ak ano, tak tu skoda pisat. Osudovu chybu spravila, ze sa s takym spriahla, doviedla k nemu svoju dceru a este mu porodila dieta. Tu nepomoze ani svatena voda. Ta dcera sa asi nevie dockat dna ked zbali slivky a odide z toho ich "sladkeho domova naplneneho laskou"
Bože ženy, trochu empatie by nezaškodilo. 15-ročný pubertiak je náročnejší na nervy ako malé dieťa. Určite sú aj kľudnejší jedinci a ich mamy majú predstavu, že aká pohodička. Ale nie všetko je o výchove, proste jedno dieťa je kľudné a ďalšie dá rodičovi zabrať. A ďalšia vec, aj tá 15-ročná má prázdniny, takže aby celý deň upratoval, strážila a varila je trochu sila. Mala som na krku mladšieho brata a ostatné povinnosti cez prázdniny a kamošky furt pindali, že nemôžem s nimi nikam ísť, lebo furt dačo. Chápala som to, ale aj ja som si chcela užívať a musela som čakať, kým naši prídu z práce. Takže nejaký zdravý stred nájsť by bolo super.
15 ročnú zamestnaj...
mám doma15 r. slečnu - očistí zemiaky, zeleninu, ľahšie jedlá dokáže navariť ... ak niečo nevie - pozrie na recept cez net. pustí práčku, umývačku, povešia prádlo, poumýva okná.
samozrejme povysávať, pozametať, upratať si izbu, poumývať umývadlá, vaňu, sprch. kút, urobiť menší nákup, dať žrať psovi, mačke, odložiť riad, ....to je asi všetko čo bežne robí 15 r.
mám aj 17 a 13 r. - takže pomaly ja už nerobím nič ....😉
Ja som za posledné týždne prišla na to ze z 90% je lepšie byť chlapom - keď porovnávam ženy a mužov v okolí.... 🤗 odpoveď pre teba niekedy mám pocit že sa mi všetko pod rukami rozpadá, dáko pofrflem, podudrem a idem ďalej.
chod na dovolenku s malym, pekne all inclusive, buchni si po stole ze aj ty potrebujes oddych, dieta bude cely den na bazene a ty sa budes pri nom slnit, pubertiacku a muza nechaj dona, snad nezomru od hladu…jediny kto ma zmenu v rukach si ty, tu ti nik neporadi zazracne riesenie, lebo niknie je v tvojej kozi, mozno by si mohla skusit parkrat navstivit psychologicku, vyrozpravas sa a pomoze ti najst aspon nejake znesitelne riesenie, mne prides ako na pokraji vyhorenia, netreba to bagatelizovat…
So štvorročným sa učíš čo? A 15 ročná by sa už mala učiť davno sama. Máš toho strašne veľa na hlave. Trošku zlý systém. Nečudujem sa že už nevládzes. Dcera by mala byť už samostatná aj sama chodiť na krúžky a štvorročnemu ešte krúžky veľmi podľa mňa netreba. Zredukuje si priority a vypusti čo nie je nutné. Dcéru veď viac k samostatnosti a nech ti viac pomáha v domácnosti. A muž sa len vyhovára tiež. Typická mužská výhovorka ja to neviem ja to robiť nebudem, tak nech sa naučí. By ma nasrali a nechám ich týždeň samých doma nech si poradia. A potom by si možno aj cenili compre nich robíš. Je toho na teba veľa, všetko je len na tebe. Dávaj bacha aby si nemala z toho zdravotné problémy. Stres je sviňa a únava tiež. Držím palce aby sa to nejak vyriešilo. A určite neodbehuj ešte z práce domov. Povedz že sa nedá šéf ti to zatrhol a hotovo. Nákup im špagety, mrazené pirohy a ovocné gule a nech si uvaria alebo budú hladní, to už zvládne aj 15 ročná toto uvariť. Max polievku by som im urobila.
@dadis podla mna (dufam) je to plateny troll, ktory si tie vsetky temy musi vymyslat
Tak co povedat…si proste makka. Telefon by som nedvihala. Proste mama musi pracovat. Domov cez obed by som nechodila, bud navar vecer, nech navari tatko, kludne si mozu objednat pizzu atd. 15rocnej sa nechce plnit si povinnosti? V poriadku, ziadne vreckove…ta s tebou riadne cvici. Varit ani strazit dieta nemusi, ale to uz by mal byt samostatny jedinec. Manzela trepnut panvicou po hlave, jasne, ze 4rocny robi zle, ked je chudak zavrety doma a nema kde vybit energiu.
@miskakyska ona mu naschval pokazi hracku, Boze moj dobry...🙄.
Moja 8 rocna mi zabavi 2,5 rocneho, da mu jest, ruky mu umyje, da plienku na spanie...nie ze pokazi hracku.
Problém je tu tvoj chlap a nie deti ... Sakra nech ich doobeda niekde zoberie von a obed stačí jednoduchý v tomto teple
Ja hlavne žasnem z tvojho manžela. To čo máš za tupelo, že nezvláda deti?
Tak toto je velmi zle pre teba a bojim sa,ze tu je naprava v nedohlade. Uplne zle chovanie muza,ako dalsie dieta,x-krat ti volat do prace je nonsens a aj tvoja starsia dcera,ma si upratat izbu?no nie,dostane ulohy primerane veku a ak ich neurobi,vezmem mobil/tv/nepojde s kamoskami. Bodka. A ma mat dost rozumu na to,aby malemu nerobila prieky,ona to uz ma plnohodnotne chapat. Vsetko si zvalila na svoje plecia,necuduj sa,ze nic nestihas,ked im behas okolo zadkov…
15 ročná sa nevie postarať o 4 ročného a robia si zle? Ja som sa o brata starala od mojich 13 rokov, aj celé leto vždy každé prázdniny som sa dokázala o neho sama postarať. Od rána až do poobedia, kým neprišla mama z roboty. Od raňajok, prebaľovanie, prezliekanie, obed, uloženie na spánok. Treba ju zapájať a nie hovoriť, že ona nechce, ona je v puberte. A pokazí tomu 4 ročnému hračku? Keby bola v podobnom veku nepoviem, že si robia zle a pokazí hračku, ale 15 ročná? A muž by sa mal tiež naučiť, že keď máte deti, ma sa vedieť o ne plnohodnotne postarať. A nie volať ti do roboty, že nevládze.
@mateson
Ahoj, ja som navarit vedela. Nie 5 chodove menu ale vedela. Napriklad kisle polievky - sosovicovu, fazulovu, upiect kura, urobit rezne.
Vobec nemam na mysli, ze by dcera 25 rocna mala varit a zaroven opatrovat brachu. Ale aj domace prace sme robili. Umyt utriet riady, vyniest kose a utriet prach, upratat izbu. A z duse som nenavidela umyvanie krystalu. Nas to mama ucila a teda ani by na nenapadlo povedat, ze sa mi nechce, ty kokos. To by bolo. Raz ma sice neskutocne vytocila, ked ma 15 minut pred mojim rande nechala obalivat rezne. Vtedy som sa nesmierne tesila na den, kedy sa odstahujem.
Ale ozaj sme v takom veku uz fungovali a brali to ako normalnu vec tie cinnosti.
Ale ty nevzhliadaj ku kamaratkam, otvorila sa diskusiu s nejakym problemom a na druhej strane sa utesujes, ze aj kamosky to tak maju. No ja ani moje kamosky to tak napriklad nemame (par vynimiek sa samozrejme najde). U vacsiny normalnych rodicov su deti na prvom mieste, ale obcas potrebuje aj rodic svoj priestor, aby nebol vycerpany a aby mohol byt rodicom, ktory ma energiu.
15 rocna potrebuje robit veci v domacnosti aj ako pripravu na vlastny dospelacky zivot
Presne to ma autorka napadlo, tu ti radia, ze 15 ročná kofa ma varit, upratovať, strážiť dieťa a v druhej diskusii opak. Ja neviem ja mam 14 ročného syna, ma svoje záujmy a ak by som mala druhe nikdy by som nevyzadovala od neho varenie, stráženie atd. Ano pomoc ako takú ale toto? Ved 15 ročný ma svoje záujmy nie robiť aupair. A prave preto to druhe nemám, lebo by som tiez bola zničená, mam rada svoju pohodu. Musis to asi lepšie zmenezovat a muža dat dohromady.
To pendlovanie hore dole cez prestavku je podla mna zbytocne. Dalo by sa to aj inak poriesit. Neviem v com ti pomaha manzel ked pises ze skoro vsetky domace prace robis ty,treba urcite zapojit aj rodinu. Nevrav mi,ze 15 rocna nepovysava,neumyje podlahu,aj zahradu by zvladla,riady...to uz realne aj ten 4 rocny by mohol po sebe poupratovat. Manzel nehovoriac,ten by mohol ist prikladom detom,ze nie len mama tu drhne,ale vsetci!
Milá autorka....máš nahovno muža.To je celé.
To tam máš preklep s 15.rocnu?...😠
Zapriahnut, nech sa postará o malého aj domácnosť.
Keď už starý he hnily, nech nie je rovnaka▪️
@portret7 ona vždy napíše, že aj kamarátky to tak majú vyžaluje sa a nič nezmení.Asi má doma ignorantov s ktorými nehne, lebo sa nerada hada. Pizzu neobjednaju, lebo muž povie, že to je drahé.Takmer všetky príspevky dole na stránke sú od nej občas zmení vek detí🙂
A muž nerobí nič v minulom príspevku to napísala, že on delí práce na mužské a ženské.Tak potom nech muž zarobí lepšie veď to je úloha chlapa, keď prstom doma inak nepohne.Teraz cez prázdniny ho asi donútila aspoň dovarit.Ja sa jej nečudujem, že je unavená a má toho plné kecky tá únava pramení z nespokojnosti.Dcera môže pomôcť v piatok upratať nemusia v sobotu v piatok navaria a v sobotu kľudný deň.Ale to je jedno ja si ju pamätám z iného príspevku, keď mala syna v škôlke 8-11:30 a ešte bola na rodičovskej syna zobrali skor a aj tak isto nič nestíhala, lebo 2x do týždňa do mesta do Lidlu nakúpiť, potom doktorov riešila večný sťažovateľ nič sa nezmeni

@katka123456 nenapisala nic co by sme tu nenapisali viacere, mozno to podala prikro, ale vsetko co napisala je presne to iste co sa tu napisalo viackrat, len inymi slovami. Je to len inac napisana pravda o tom ako si nazivaju