icon

Nízky tlak a palpitácie

liviosa
20. júl 2025

Ahojte poslednú dobu si všímam že mám hrozne nízky tlak a vyššie pulzy. Keď sa to deje deje začne mi pichanie na hrudi a nepríjemne palpitacie.. dva dni dozadu to bolo vyvolané únavou a vyčerpaním z prace keď to však neprešlo zastavila som sa u obvodnej tá mi zobrala odbery EKG tlak pulz všetko norme.. keď ma počúvala povedala že aj teraz cítiť že srdiečko rýchlo bije. Je to nepríjemné vždy sa pri tom hrozne zadýchavam.. odporučila mi nebilet.. lexaurin podľa potreby a pred spaním mgso4… ja sa za ten môj nízky tlak bojim užívať lieky… máte niekto skúsenosti s podobný problémom alebo s nebiletom?

taktotedanie
20. júl 2025

@liviosa cim nizsi tlak tym vyssi tep , to je logicke srdce to musi nejako kompenzovat ked budes mat tlak “dobry” aj tep bude v pohode
Vela vela vela tekutin, nebat sa kofeinu, magnezium ti tlak este znizuje

mirokub
Odpoveď bola odstránená
taktotedanie
20. júl 2025
@mirokub
Odpoveď bola zmazaná

@mirokub postupnost je obvodny lekar, internista a ten posiela na kardiologiu

billy_jean
20. júl 2025

Moj dnesny tlak 97/65, pulz 88-90

dollyzv
20. júl 2025

Ja tiež mávam nízky tlak väčšinou okolo 100/60,kavu odjakživa nepijem a beriem magnerot 2-3x denne a nemam našťastie pocit ze by mi znižoval 🙂 tep som mávala vysoký, aj počas spánku mi par krát vybehol na 120 podľa hodiniek, ale ako beriem magnezium je to oveľa lepsie a tep si držím, pri bežných činnostiach nejde nad 90-100..0ri rýchlej chôdzi väčšinou do 125..ale ja som mala aj hraničné hodnoty magnezia..skús si dat dokopy krčnú chbrticu..ked mam s ňou problém tak aj srdce cítim aj mi rýchlejšie bije..

hradnapani
20. júl 2025
@mirokub
Odpoveď bola zmazaná

@mirokub dnes sa uz neodosiela kazda arytmia alebo zrychlene tepy k internistovi. Vseobecni dostali kompetencie to riesit, kedze maju ekg. Nehovorim, ze je to spravne, ale tak to je. Pokial to vyhodnotila takto a zaberu jej tie lieky, tak ju ani neodosle tak skoro.
@liviosa pri nizkom tlaku je to bezne. tak zacni najprv tym magneziom, ale nepomaha to zo dna na den, treba dlhsi cas, min. dva tyzdne, aby to zacalo skutocne zaberat.

mirokub
Odpoveď bola odstránená
taktotedanie
20. júl 2025
@mirokub
Odpoveď bola zmazaná

@mirokub no nie vsade sa to da a nie kazdy ma mozno financie nehovoriac o kontrolach ktore si tiez bude musiet platit
Interny lekar je tiez adekvatne vzdelany

mirokub
Odpoveď bola odstránená
mirokub
Odpoveď bola odstránená
hradnapani
20. júl 2025
@mirokub
Odpoveď bola zmazaná

@mirokub to ano, s tymto sa da suhlasit

taktotedanie
20. júl 2025