Nízky tlak po tabletkách na tlak
Ahojte, nedávno som ako tehotná prekonala preeklampsiu. Následne po pôrode sa mi tlak ešte držal vyššie, no postupne klesal, ako som bola v nemocnici ešte sa držal tak 125/90 niekedy ten spodný aj 95. Takže mi nechali atenobene 50mg 2x do dňa. No ako som doma, tak mám tlak skôr nízky pohybuje sa tak 118/78 niekedy aj nižšie. Som samozrejme unavenejšia ale mám aj pocit takej malátnosti. Dr. som písala, no momentálne je chorý a odpisuje iba sestrička, že si mám merať tlak a zapisovať a keď prídem o 2 týždne na premeranie uvidia čo a ako. Ale bojím sa keďže sa starám o novorodenca aby som náhodou neodpadla. Vysadili by ste tabletky svojvoľne? Už som spravila to že miesto 50mg beriem 25mg 2 dni
@3petka ešte som chcela, že ak si si tú dávku znížila a máš dobrý tlak, tak to je tiež celkom dobrá alternatíva.
118/78 je normálny tlak.
Predpísané lieky by som nevysadzala. Meraj si tlak a ak by naďalej klesal tak potom by som sa opäť obrátila na zastupujuceho lekara
určite svojvolne nevysadzovať,viacej piť a oddychovať.
Dik baby, ja som tiež toho názoru že sama nevysadiť. Ale svokra robí paniku (a už nemám nervy každú chvíľku počúvať niečo o tlaku, najprv stále rýpala keď som mala vysoký a teraz nonstop rýpe že mám nízky) tak mi to behá nonstop po rozume, povedala som že skúsim znížiť dávku a tlak sa drží rovnako. Pijem veľa, oddychu je pomenej ale snažím sa vždy keď drobec spí aj ja vypnúť.
@janinah ja som mala koncom tehotenstva 150/100 na liekoch, vysadili mi Dopegyt, lebo po porode som mala 110/70, no lenze po par dnoch vyletel znova na 160/100, nasadili znova. Prepustali ma s 3 tbl. Dopegytu. Doma som navysila na 6 tabliet, lebo tlak stale vysoky a tyzden po porode 185/125, manzel mi volal RZP, potom som volala kardiologovi a predpisal mi Amlopin. Kojim. Beriem 2 t. denne. Ale citila som sa dobre, tlak aj 107/70, tak som vecernu davku vynechala a hadaj co? Tlak za par dni 160/110, tak znova nasadena plna davka.
@3petka takze sama nevysadzaj, ten tlak 118/78 je uplne idealny a vyzera, ze vdaka liekom. Radsej ziadne experimenty.

Ten tlak, čo uvádzaš ako nízky, tak ten absolútne nízky nie je. Je to úplne ideálny tlak, nízky by si mala, keby si mala pod 90/ 60. Pi dostatok tekutín. Mnohé lieky majú aj iné účinky -aj na pulz a podobne. Sama si lieky nikdy nevysadzaj a už vôbec nedávaj na rady žien na modrom koníku. Vždy sa rad s lekárom.