Obavy z magnetickej rezonancie
V minulosti som sem pridavala ze som mala zvláštne bolesti hlavy a krcnej chrbtice...v januári som bola na MRI krcnej a mozgu....dnes som si pozrela vysledky,k dr.idem až 11.3. Píšu tam nieco,ze pravdepodobne skleroza multiplex. Bojím sa však,či to nemoze byt rakovina..alebo metastazy...popisuju viacpocetne lezie na v oboch hemisferach,na mozočku aj v krcnej chrbtice. Paneboze,ja uz nevladzem s týmito diagnozami
@ibatanecnica no ale môj popis nemám pocit ze je 100% je tam,ze pravdepodobne
@zuji ja som boreliozu mala, dokonca liecenu.. @ibatanecnica ma pravdu, lumbalku mas zatial negativnu, tak to neuzavreli sklerozou, avsak ta ma rozny priebeh a rychlost u kazdeho.Verim, ze sa u teba nic nezmeni
@rebellefleur lumbalku mi nerobili
@alenacseto ano pravdepodobne. Konecny verdikt bude mst lekar co dalej. Uvidis co.navrhne
Ci este cakat a zopakovat Mr neskor alebo navrhne nejaku liecbu. Ak by to.nebola SM mala by si pisane nieco v zmysle ze neplnaju kriteria Sm alebo hraniciace s SM. Ak tam uz nieco zacalo al e.nalez nie je 100%ny. Rada som ti napisala ze.urcite to nie je SM ale.podla.nalezu tomu tak asi nie je. Kedy ides k dr? Moja dcera mala prce vysledky take ze.lezie nevykazovali znamky smky. Az.neskor sa to rozbehlo
@maddie1711 a ako vyzeraju tie ataky? Ake prejavy ma?
@ibatanecnica mala by som ísť 11teho ale chcem ist zajtra
@alenacseto dr by ta mal na zaklade tej spravy poslat na lumbalku
@alenacseto dsrzim palce. Potom daj vediet ako si dopadla. A.neboj znie to.sice.hrozne ale poviem ti ze.su ovela horsie.choroby.
@rebellefleur akoze aj tej sa bojim,ja a ihly....
@ibatanecnica ano viem,rakovina...
@alenacseto nielen ta. Napriklad aj ''obycajna '' cukrovka dokaze s clovekom ''divy'' narobit
@alenacseto no v podstate lezie môžu byt rôzneho charakteru, množstva či veľkosti a pri sm by mali byt na nejakých miestach. Ten popis vlastne znamená že ich nemá tam kde by ich mal mat pri diagnóze sm. Aspoň takto nám to vysvetlila neurologicka
@ibatanecnica aj tým som si presla...a.nakoniec mi zistili nador na pankrease-inzulinóm
@ibatanecnica to veľmi dobre viem. Lenže niekoľko neurológov mu to vyše 10 rokov nechcelo potvrdiť, pretože tie ,,stavy” ako píšeš neboli vôbec SM charakteru.
@maddie1711 neurologickych diegnoz.je velmi.vela. sem tam sa stane ze.je diagnostia tazsia a zdlhava
@ibatanecnica to je pravda. Ale nakoľko si niekoľko starých ostrieľaných neurologov nebolo istých diagnostikou, hlavne kvôli tomu ,,čistému” likvoru a kvôli leziam, ktoré citujem ,,nemajú charakter SM a neležia v dráhe” tak určite dôvody a podozrenia sú na mieste. A vlastne ich jediný smerodatny príznak boli lezie, ktoré v jeho prípade mohli vzniknúť aj po brutálnej bitke čo mal rok pred ,,prvými príznakmi” kde mal silný otras mozgu, zlomenú čeľusť, pomliaždené podocnicove oblúky a ďalšie zranenia …. Ale to je vlastne jedno, niečo mu je, ale v tomto prípade bola podľa mňa diagnostika chybná. No aj keby neviem ako veľmi chcel, už ho budú vždy posudzovať ako SM pacienta.
@ikonica za posledných 8 rokov nemal žiadny. Stale mal len také, čo brali ako náznaky atakov, najčastejšie v jeho prípade trpnutie jednej ruky, raz mal ,,slabšiu” nohu, vždy do neho naliali kortikoidy a prešlo to. Jediný silný mal počas kovidu kde to ale podľa dr ani nebol atak ale postcovid alebo TIA. stav podobný ako slabá mŕtvica, odišla mu na chvíľu artikulacia, ochabla celá láva strana, neschopnosť udržať čokoľvek v rukách problém z dýchaním, trvalo to asi 2-3 minúty. Potom to samé ustúpilo, ostala ale narušená artikulacia - toto trva ale už je to počuť len keď je fyzicky unavený napr po náročnom dni alebo v prípade nedostatočného spánku.
@maddie1711 no ale toto nie je pripad autorky. Predpokladam ze tam je diagnostika.istejsia. v.jeho pripade to ozaj nemusi mat SM ale.mozno nespada ani pod ine neurolog. Diagnozy. Tam sa tazko potom hlada co.cloveku je
@ibatanecnica veď toto. Ale zase oni niekedy zvyknú strašiť dopredu. Ale zvyčajne keď tam he podozrenie na sm, aj sa to potvrdí. Áno preto som aj písala autorke postup , aký mal on, od prvotnych vyšetrení az po diagnostiku.
hod si spravu do chat gpt, hodi ti spravu v ludskej reci. U mna napr. priamo bolo vpisane v sprave ze nie su metastazy ani nador (ja som ale bola na driekovej chrbtici)..
@katkaseiner chatgpt mi to tak napísalo,ze s najväčšou pravdepodobnosťou je to SM a nie nador lebo ze to rozptylenie tych lezii je špecifické pre SM,tiež to,že nie sú prítomné opuchy, ktoré by nasvedčovali nádoru...atd
@alenacseto skus si to nahodit znova a pytat sa na sposob riesenia, liecenia...aspon kym pojdea k dr . Ja som tiez cakala dlho na dr, tak aspoň ma to trolinku ukludnilo...necedomost bola najhorsia
@alenacseto my sme minulý týždeň riešili magnetickú hlavy - popis z MRI. Rovno na lístku bolo napísane že sa jedná o nádor, čiže ak by na nádor mali podozrenie, napísali by to tam 🙂 veľmi ti držím palce nech všetko dopadne dobre…
@milaadka ďakujem za info , držím palce aj vam, resp. Osobe, ktorej potvrdili nador
@alenacseto ďakujem pekne
@rebellefleur dnes som bola na kontrole u onkologicky,ta ma pekne vystrasila...posielam ma na PET CT...lebo ,že podľa popisu to bude SM,že nepíšu,že by to boli metastazy a musíme veriť,že sa nepomylili,tak pre istotu mam ísť na pet ct

@alenacseto mame v rodine roky takze sme si vselico zistovali a meskor som pracovala na neurologii. Takze.informacii mam.viac.nez dost