icon

Obrusovanie zubov pred nasadením mostíka

junova
6. apr 2022

Dnes mi obrusovali predné tri zuby kvôli mostíku. Zuby sú živé, obrusovanie pohoda ale teraz tá bolesť pri jedení aj pití čistej vody. Veľmi sú citlivé, bolia ma. Tie, ktoré máte s tým skúsenost koľko to bude takto nanič. Neviem ani čo jesť, nemôžem sladké, slané, studené, teplé. Nasadiť mi ho majú o týždeň.

Strana
z2
junova
autor
6. apr 2022

@simik19 keď sa to nebude dať vydržať požiadam o ten dočasný, aj mňa boli aj dýchanie

junova
autor
6. apr 2022

@marhulka13 och, držím palce

marhulka13
6. apr 2022

@junova mne horné zuby robili dokonca na dvakrát, takže aj to bola zaujímavosť dať dolu starý mostík. Teraz si dám spodné urobiť preto tiež hneď všetky

junova
autor
6. apr 2022

@marhulka13 je to veľký problém dať dole mostík?

junova
autor
6. apr 2022

@andrejka1974 super, nech už máš za tým, určite to bude vyzerať pekne.

marhulka13
6. apr 2022

@junova skôr zdĺhavý a mala som pocit, že mi aj mozog vytiahnu, mne to obrusovali ako zuby a keď ostali len pliesky čo boli vnútri, tie takým dlatom sa snažili odlepiť. Bolo to nepríjemné, no dalo sa to vydržat. Vtedy som mala iba predných šesť zubov. Teraz mám všetkých 16 zubov, to by mi asi aj celý deň dávali dolu

1sisa2
19. mar 2024

@simik19 zdravím, chcem sa spýtať. Mám predny mostík na vrchnej časti a spodné zuby sa mi nedajú usadnuť pod predne lebo je to široké a nemôžem preto ani jesť lebo mi to nedosada. Mate tu niekto takú skúsenosť ?

simik19
19. mar 2024

@1sisa2 otazka zvyku.. ani mne to “nepasuje” s dolnymi, stale citim akoby som mala proste uplne nakrivo zdeformovany cely chrup, ale jest viem normalne.. ak to mate cerstve a nove tak si zvyknete do 2 tyzdnov.. ani ja som nevedela na zaciatku, az mi to zavadzalo 🙂

1sisa2
20. mar 2024

@simik19 Ďakujem za odpoveď. No ja som rozmýšľala že či neskusim iného zubára, lebo dnes povedal že inak sa nedá. Ešte mi zbrusil spodné a že to je všetko. Prosté potrebujem tenší lebo Napr. Mne chýbal len jeden zub jak su tie dve predné v strede tak hneď ten vedľa nich po ľavej strane a mostik mám len na dva že mi brúsil len jeden zub. Viem že sa musia brusiť dve ale našťastie to spravil len na jeden. A je to prosté široké z vnútornej strany, a zadné stoličky nepritlačím na doraz. Jedlo tak max rozpučim ale neprežuvam. Musím jest na pravej a z dlhodobého hľadiska je to zle jesť len na jednej strane bo si časom pokazim aj tie zdravé zuby. A keď sa aj snažím poriadne respektíve Normálne pritlačiť zadné stoličky na ľavej tak hneď mi to tlači na ten mostik a to boli a i tak nepritlačim ako to ma byť. To že to je umelé a jak žuvačka v ústach mi nevadí človek si zvykne na všetko ale že sa nedá jesť tak to asi nie. Keby tu mal niekto takú skúsenosť či sa to dá vyrobiť aj tenšie alebo kratšie lebo moje zuby pri zovretí tie spodné končia na nejakéj úrovni a ten mostik sa ešte predtým rozširuje a ešte pokračuje ďalej. Tam kde mám ďasno na mojich zubov tak na mostíku je v tej úrovni ešte stale zub ktorý pokračuje vyšie smerom k nosu ak to mám tak povedať pre lepšie pochopenie. Bola by som rada ak by sa niekto vedel vyjadriť. No zubný mostík by som si už určite nedala. No keď teraz nad tým tak rozmýšľam tak keby som to mala aj na pravej strane. Tak jedlo jem asi len rozpučene. Musí to byť určite zle namerané alebo ja neviem. A teraz sa tvári že sa inak nedá.

Strana
z2