Očkovanie proti ľudskému papilomavírusu vakcínou Silgard

mimi2823
8. dec 2015

Dobrý deň. Chcem sa opýtať, či máte niekto skúsenosti s vakcínou Silgard, či ste mali nejaké vedľajšie účinky, či to malo u vás vplyv na plodnosť atď. Mne ju môj gynekológ až pomaly nútil, no nezmienil sa o možnosti vedľajších účinkov, ktorých je na internete požehnane. Takisto som čítala, že nechráni (aspoň nie úplne) proti genitálnym bradaviciam, ktoré tento vírus dosť často spôsobuje, a takisto vraj po prekonaní aspoň jedného typu vírusu HPV je táto vakcína pomaly zbytočná a len zvyšuje riziko rakoviny u žien. Tak neviem, mám z toho dosť zmiešané pocity. 😒 Gynekológ mi takisto povedal, že ak sa rozhodnem poslúchnuť ho a rozhodnem sa pre aplikáciu Silgardu, mám prísť zajtra na prvú injekciu. Ale keď si zoberiem pomer pozitívnych a negatívnych ohlasov, nehovoriac o cene, nakoľko mne vakcínu ako 20-ročnej už ZP preplácať nebude, som skôr priklonena k rozhodnutiu neočkovať sa, ale rada by som si najskôr vypočula názor aj ďalších. P.S.- sexuálnych partnerov nestriedam. 🙂 Ďakujem za každú radu a odpoveď. Prajem pekný deň.

lajlilinka
8. dec 2015

Ja som sa dala očkovať Silgard keď to prišlo na trh cca 10 rokov dozadu ...
Nemala som žiadnu vedľajšiu reakciu...
Neviem čo je to zápal, výtok, svrbenie...
Otehotnela som hneď na prvý šup a to som dlhodobo užívala HAK.
Za mňa áno, aj moja dcéra keď bude mať na to vhodný vek, dám ju zaočkovať.

Btw. Sestra to podstúpila tiež a všetko je ok, už je mama 19 mesačnej slečny...

To čo je na nete by som brala s veľkou rezervou...

bibistec
12. dec 2015

určite je vacsie riziko ockovat ako neockovat, ja by som sa v ziadnom pripade nedala a hlavne nie je to na cely zivot treba sa preockovavat ak chodis na pravidelne kazdorocne prehliadky, + existuju za priplatok aj kvalitnejsie testy na rakovinu krcka maternice urcite sa nedavaj ockovat je to nebezpecne. tot moj nazor, tiez som citala tie negativne nasledky a okrem toho poriadne si precitaj aj pribalovy letak a sama sa nakoniec rozhodni

cinnamon111
12. dec 2015

Ja som sa dala Silgardom očkovať tiež, ja som sama chcela...nemala som žiadne vedľajšie účinky. O preočkovaní ale nič neviem....Lekár by ťa nútiť ale nemal, je to tvoja voľba- nie jeho.