icon

Ako zabrániť očnej infekcii a jej šíreniu?

katarina092
22. dec 2023

Ahojte,
Mam otazku. Pred par dnami mali moje male deti hnis na ociach, utierala som tamponmi s kamilkovym cajom a kvapkami, potom som to chytila ja mala som najhorsi priebeh pred 2 dnami totalne hnisave oci, davam si kamilky aj kvapky do oci.. dnes je to o dost lepsie, len ich mam zacervenane a si ich obcas utieram… Zaujima ma do akej miery je to aktualne nakazlive, ci tym mozem v spolocnosti niekoho nakazit..
Dakujem za odpovede

janinah
22. dec 2023

Kamilky teda harmanček je nevhodný.staci umývať prevarenou vodou.Kvapky do očí predpokladám že dáky ocuflash . Všetci ste mali.mate zápal spojoviek a je to silné nákazlivé choroba.Potrebujete adekvátnu liečbu.teraz už len očné vyšetrenie na očnej pohotovosti .A áno.mozete niekoho nakaziť

mamina7070
22. dec 2023

jasne ze to je infekcne a kamilky su na to nevhodne len si to zhorsis

anavixy
22. dec 2023

Plno ludi dava zbytocne atb do nosa x-krat rocne, ale ked ich realne potrebuju, tak sa liecia bylinkami a este nevhodne. Pri hnisavom zapale nie je co riesit a treba ist k lekarovi pre atb kvapky do oci. Infekcne to urcite stale je, kedze to nemas doliecene, zaklad je dodrziavat hygienu, tym, ze pojdes medzi ludi to neroznesies, ale ked si pochytas oci a nasledne nejaky predmet, ruky atd. velmi lahko to od teba este chytia dalsi.

rivini
22. dec 2023

@katarina092 ano, je to nakazlive. Vola sa to zapal ocnych spojiviek a ak to mate vsetci traja, tak logicky, ide o virusovu infekciu a mozes nakazit aj inych ludi. Od podania ATB clovek nie je infekcny po 24 hodinach, bez ATB 5-7 dni. Kamilky a rumancek stav mozu len zhorsit.

luliu
22. dec 2023

Na hnisavé oči sú ATB a nie kamilky, tie sú úplne nevhodné. A je to veľmi infekcne

pkgirl30
22. dec 2023

syn má už tretí deň antibiotiká a používam repíkový čaj

taktotedanie
22. dec 2023

Kedy sa ludia odnaucia davat tie bylinky do oci
Asi dokym nebudu mat taku alergicku reakciu, ze im viecka opuchnu, ako keby mali namiesto oci pingpongove lopticky a nebudu ich vediet otvorit..

egonsk
22. dec 2023

@taktotedanie no, aby nedopadli ako v South Park - zanet spojivek (pinkeye epizoda)

zuzanaete
22. dec 2023

Deti to teraz mali. Okrem liekov doktorka kazala kupit ocianku a tym potierat. Celkovo zvysit prisun vitaminov.

hanelka1
23. dec 2023

@katarina092 áno, zápal oči je infekčné ochorenie prevažne vírusové ako napríklad chrípka, môžeš nakaziť ľudí okolo, minulý týždeň v mojej triede v škole od seba deti pochytali zápal očí, teraz sa to nejako rozmohlo.

katarina092
autor
29. dec 2023

Preslo to za par dni celej rodine bez antibiotik.. len kvapky sme pouzivali, skor si myslim ze je prehnane sahat hned po antibiotikach, tie by sa podla mna mali davat pri naozaj akutnych pripadoch.

taktotedanie
30. dec 2023

@katarina092 no ja by som vam vedela povedat co sa stane ak sa stav nelieci adekvatne

katarina092
autor
30. dec 2023

@taktotedanie Vy mate s tymto skusenost? Ze ste nepouzili antibiotika?

katarina092
autor
30. dec 2023

@taktotedanie skor to zalezi od diagnozy….

taktotedanie
30. dec 2023

@katarina092 pracujem na ocnej ambulancii