icon

Od akého hmyzu sú tieto štípance?

ema_65
22. júl 2018

Zdravim zienky, neviete mi niektora povedat od akeho hmyzu su tieto stipance? Mam ich najviac na stehne, niektore su aj v okoli pasu a jeden na pleci a na clenku. Niekedy svrbia, niekedy nie.

Od akého hmyzu sú tieto štípance?
Strana
z5
ivka973
7. dec 2022

Ahojte. A náhodou niekto vie z čoho koze byt toto? Mám na tele aj po jednom štípanci aj viac. Priateľ nemá nič iba ja mám. Začalo to 5t dozadu z toho 2t som mala štípance potom sme na 3t odišli nemala som nič piatok sme sa vrátili a som zase všade dostipna. Nesvrbi to svrbí iba keď si posucham a chcilu. Všetko sme už prezreli včera som našla blchu zdochnutu na sedačke vystriekali vyzmvyali vyvysavali mačku som odblsila aj keď som u nej nič nenašla. A aj tak som sa ráno zobudila so stipancami. Volali sme deratizéra ti môžu až budúci utorok a vraveli že ak som dostipana iba ja s najväčšou pravdepodobnosťou to budú plostice. Vraj idu za ženským hormónom. Ale nič som nenašla ani vajíčka larvy ani plostice len tu jednu blchu. Som zúfalá. Pridám dáke fotky. Tie na členku som si poriadne rozkrabala asi v noci

annak14
31. jan 2023

Ahoj
@ivka973 chcem sa opytat, co to nakoniec bolo? U mna je to podobne, iba ja som dostipana a stipance sa dost podobaju na tie tvoje.

ivka973
1. feb 2023

@annak14 ahoj u mna to boli blchy. Nakoniec som našla u mačky blchy. Odblsili sme ju a nakoniec vydochli všetky v byte v prebiehu 4 dni

annak14
1. feb 2023

@ivka973 my tu nemame ani macku ani psa, tiez som tipovala na blchy,len neviem odkial.uz upratujem,striekam, dezinfikujem 3 tyzdne a nic.tiez to stipe len mna.som uz zufala

annak14
1. feb 2023

Poradte kto mozte:((((
Stipe to len mna.nie len rano mi pribudaju stipance, ale aj pocas dna.byt vyupratovany,nic som nenasla.
Priatel sa smeje , kedze jeho nic nesvrbi, vravi , ze som asi na nieco alergicka. Ale mne to pride skor ako stipance.

vivuska666
1. feb 2023

@annak14 ked sme mali plostice tak tiez len mna stipali. Zo zaciatku vyzerali aj takto tie stipance. Popozeraj rosty postele. Vsade kde mozu zaliezt.

vivuska666
1. feb 2023

Takto napr

annak14
1. feb 2023

@vivuska666 no tak to sa poriadne podoba.len nic nenajdem. Postele som komplet rozobrala, rost bol na balkone a vystriekany sprejom na vsetok hmyz.Mozno to nieje este premnozene, neviem.nikde nic.madrace dviham kazdy den, ci nieco nenajdem nejake stopy. Ale nic. ide mi to riadne na nervy

vivuska666
1. feb 2023

Take cierne bodky si nenasla? Ked sa pretru vlhkou handrou tak sa rozmazu. To je trus. Zvacsa sa najde len ten.

annak14
1. feb 2023

@vivuska666 nie, vobec nic…ja uz by som najradsej volala firmu nech to tu postriekaju. Len moj drahy nie naco vsak tu noc nie je a zbytocne peniaze.

vivuska666
1. feb 2023

Ja saom nasla toto vtedy toto. Fuuj. Az ma strasa ked si spomeniem.

annak14
1. feb 2023

@vivuska666
Mala si to vtedy uz moc zamorene? Po tomto ako si to nasla

vivuska666
1. feb 2023

@annak14 Nastastie nie. Ale pod nami si majitel z bytu utobil hostel. Tak od neho to chodilo k nam. Ja som mala len v spalni na mojej polovicke postele. On tam mal cele hniezda co nam deratizeri vraveli.

ivka973
1. feb 2023

@annak14 a pod posteľou alebo aj okolo okien pozri či nenájdeš žiadne čierne bodky. Nejdem hovoriť čo to môže bT lebo ja som myslela že plostice má štípu. A nakoniec iba obyčajne blchy. Skús pozerať okolo okien pretože ja som tiež všetko kukala madrace sedačky koberce všetko ale nikdy som nekukla okolo okien. Nakoniec som tam pár sní po sebe našla blchy. Ale keď píšeš že nemáš dom zvieratá tak neviem 🥺

annak14
2. feb 2023

Mam skor pocit,ze ma to postipe ,ked som na gauci. Dnes som ho rozobrala,dokladne povysavala a postriekala sprejom na insekty. Necham posobit a pozmyvam a dlazku so savom. Zajtra som si spravila termin u lekara nech posudi tie stipance… som zvedava

annak14
2. feb 2023

@vivuska666
@ivka973
Dakujem vam za rady, uvidim zajtra

vivuska666
3. feb 2023

@annak14 daj vediet

annak14
3. feb 2023

@vivuska666 podla lekarky alergicka reakcia na nieco. Ak sa mi to nezlepsi, posle ma na kozne.lieky mi dat nevie, kedze som tehotna… tak uvidim. Trochu mam aj tak paranoju z toho

nikkas
14. mar 2023

@denisa098
@flower111flower prosím vás baby q toto je podla vas co

veronikamilan_00
27. apr 2023

Ahojte, neviete od coho taketo stipance môžu byť?

veronikamilan_00
25. sep 2023

Ahojte z coho mozu byt tieto vyrazky?

elennas
10. nov 2023

Neviete mi poradiť co mohlo spôsobiť tieto stipance. Mam ich dokopy 8 po celej pravej nohe.

nikkas
10. nov 2023

@elennas hmmm zaujímavé vyzerá to aj na pavúka ale no zas neviem...daj vedieť prosím ak to budeš riešiť a zistíš...

betka152
5. jan 2024

Ahojte; pozerám; čítam diskusiu a vidim, že vás je tu veľa zbehlych. Takáto som doštípana som sa pred 8 dňami zobudila a medzi časom pribudli aj nové štípance.

Prvý krát sa mi to stalo pred mesiacom u babky, štípance boli najmä na krku po uchom. Zmizli a mesiac nič. Na Vianoce som šla opäť k babke a na 5ty deň som sa zobudila takto dostipana na oboch nohách. Vrátila som sa k sebe na byt a teda štípance pribúdajú. U babky ani u mňa sa nenašlo nič, žiadne fľaky v posteliach, matrococh, rostoch :(

keď sa objavia štípance su svetle ako od komára, ale na dotyk tvrde a v strede sa objaví do pár hodín ako keby pľuzgier. Potom su už červensie. Svrbí to iba keď sa mi o nohy trie oblečenie a keď na to myslím 😳.
🙏🏼🙏🏼
Prvá foto je prvý deň, druha je na tretí den. Tretia foto je siedmy deň a posledná sú štípance ktoré medzi časom pribudli.

Ďakujem za rady 🙏🏼

vivuska666
6. jan 2024

@betka152 Fuuha. To navyzera teda moc dobre. A skusala si pozerat po tme s baterkou v rostoch a zahyboch roznych na posteli? Lebo ak by to boli plostice tak tie sa cez den skryju. Najdes ich iba niekde natlacene.

vivuska666
6. jan 2024

Inak pamatam si ze tiez mi najprv nabehli pupaky ako ked ma postipe komar. Ziadne scervenanie. To prislo az potom.

nikkas
7. jan 2024

@betka152 plostica....všetko dezinfikujte celu postel

betka152
12. jan 2024

@vivuska666 všetko bolo čisté , celu posteľ som prevrátila, matrac zvliekla z obalu, každú dierku v nom prešla a nikde ani fliacik. Zdržiavala som sa mimo izbu, nakukala s čelovkou , či náhodou niečo a tiež nič 😳. Ale, inak nechcem sa na to spoliehať , ale všetky rastliny som premiestnila do vedľajšej izby, vystriekala som ich mospilanom a je to presne týždeň co žiaden stipanec. Keď som bola prvý krát dostipana , pred tým mesiacom , tak som si vtedy priviezla od Maminy novú rastlinu plnú mušiek a tie sa mi rozmnozili po byte , rovnako ako sú rozmnožené aj u Maminy. Takze ostáva to záhadou, dúfam, že sa už nič neobjaví 😳

Strana
z5