icon

Oddeľuje sa vám očné bielko?

zuzina24
20. mar 2025

Pekný deň prajem stretli ste sa niekto stým ze sa vám oddeľuje očné bielko ?
Nosím okuliare do diaľky ale nosím ich stale. Na bielom pozadí mi lietajú čierne machulky. Oči slzia. Najskôr som myslela že mi hnisa oko ale zistila som že sa mi oddeľuje bielko a zachádza 🙈. Čakám na manžela do 5 a pôjdeme na pohotovost. Ďakujem

zuzina24
autor
20. mar 2025

@zuzina24 prikladám foto

ivanakal
20. mar 2025

Podla mna toto nie je na pohotovost. Aj mne sa to stavalo, ale preslo to same. Bolievali ma oci, ale kupila som si kvapky a bolo dobre. Alebo si rob obklad z očianky.

zuzina24
autor
20. mar 2025

@ivanakal ďakujem vystrašilo má to oddelenie bielovej časti oka. Doteraz som si ničoho nevšimla až dnes.

pribinak
20. mar 2025

@zuzina24 myslím že @janinah je sestrička na očnom

zuzina24
autor
20. mar 2025

@pribinak ďakujem ❤️ počkám či odpíše.
Ale pre môj pokoj na duši radšej zájdem na pohotovost 🙈 nech môžem v kľude spať.

sowhat
20. mar 2025

tie cierne machulky lietajuce na bielom pozadi je zakal sklovca. casto to je vekom podmienene, vyskytuje sa vo vacsej miere aj pri kratkozrakosti. Nie je to nic vazne, ma to xy ludi a v sucasnosti sa to ani nelieci, kedze to nie je zdraviu nebezpecne, len to moze sposobovat nejaky diskomfort. su uz na to nejake operacie laserom, to je to pomerne rizikove a velmi sa to neodporuca. takze daj si to skontrolovat pri najblizsej navsteve ocnej, ale netreba panikarit.

sevrin
20. mar 2025

@sowhat mušky sa odstraňujú YAG laserom, je to bezpečné. Nie vždy to pomôže, ak je ich veľa, tak často skôr pomôže výmena šošovky. Po výmene sa to YAG laserom môže doladiť. Ale pokým to nie je akútne, tak očný to len tak nespraví.

@zuzina24 to čo znamená, že sa ti oddeľuje očné bielko? Máš na hranici dúhovky ako keby taký mierne krvavý polmesiac? To môže byť infekcia, očný ti dá kvapky. Môže to vzniknúť syndrómom suchého oka, obyčajne to prejde samé za pár dní.

dzescebuly
20. mar 2025

@zuzina24 @taktotedanie je očná dr,isto poradí

zuzina24
autor
20. mar 2025

Mám zápal spojoviek 🙈 a antibiotiká kvapky

zuzina24
autor
21. mar 2025

@sevrin tu sa mi to podarilo lepšie odfotiť 🙈 keď sa pomaly pozriem do strany tak bielko takto vybehne na viečko 🙈

sevrin
21. mar 2025

@zuzina24 aha to si mala na mysli. Mne to pripadá skôr ako hnis ktorý vznikol dôsledkom zápalu či infekcie, určite sa ti nerozpadá sklovec, však to by ti oko vytieklo.

zuzina24
autor
21. mar 2025

@sevrin hnis to nieje

sevrin
21. mar 2025

@zuzina24 o to viac by som bol znepokojený

zuzina24
autor
21. mar 2025

@sevrin na pohotovosti že mám zápal spojiviek dal kvapky. Mladý arogantný doktor 🤦
V pondelok idem k svojej dr tak jej ukážem foto ak sa to pri nej nebude robiť. Lebo som si všimla že sa mi to robí ráno keď vstanem. A keď prídem z vonku domov. Vôbec neviem čo to môže byť

nadchovnik
21. mar 2025

@zuzina24 Ja som s tým bola,trhá sa sietnica.Nič ti s tým nespravia,až keď sa odtrhne úplne budú to riešiť leizrovou operáciou.

rozculena
21. mar 2025

@nadchovnik keby sa jej odlučovala sietnica,iste by ju neposlali domov.
Odlúčenie sietnice je urgentný stav a v prípade, že sa nelieči, môže mať trvalé následky. O ich vzniku a priebehu ochorenia rozhoduje čas. Čím dlhšie tento stav trvá, tým väčšia je pravdepodobnosť trvalej straty zraku. Oslepnutie môže nastať už v priebehu niekoľkých dní

nini_ja
21. sep 2025

Mam presne to iste. Ako si dopadla?

nini_ja
21. sep 2025
@zuzina24

@sevrin tu sa mi to podarilo lepšie odfotiť 🙈 keď sa pomaly pozriem do strany tak bielko takto vybehne na viečko 🙈

@zuzina24 presne aj mne. Tiez som si to vsimla rano. Ako sa to vyriesilo?

zuzina24
autor
21. sep 2025
@nini_ja

@zuzina24 presne aj mne. Tiez som si to vsimla rano. Ako sa to vyriesilo?

@nini_ja pekný deň na pohotovosti že to je zápal spojiviek dali kvapky a masť a u svojej doktorky že to po 10 dní prejde ale teraz niekedy si to ráno zas všimnem že sa mi to robí

nini_ja
22. sep 2025
@zuzina24

@nini_ja pekný deň na pohotovosti že to je zápal spojiviek dali kvapky a masť a u svojej doktorky že to po 10 dní prejde ale teraz niekedy si to ráno zas všimnem že sa mi to robí

@zuzina24 a zmizlo to po tych 10 dnoch?