Oddeľuje sa vám očné bielko?
Pekný deň prajem stretli ste sa niekto stým ze sa vám oddeľuje očné bielko ?
Nosím okuliare do diaľky ale nosím ich stale. Na bielom pozadí mi lietajú čierne machulky. Oči slzia. Najskôr som myslela že mi hnisa oko ale zistila som že sa mi oddeľuje bielko a zachádza 🙈. Čakám na manžela do 5 a pôjdeme na pohotovost. Ďakujem
Podla mna toto nie je na pohotovost. Aj mne sa to stavalo, ale preslo to same. Bolievali ma oci, ale kupila som si kvapky a bolo dobre. Alebo si rob obklad z očianky.
tie cierne machulky lietajuce na bielom pozadi je zakal sklovca. casto to je vekom podmienene, vyskytuje sa vo vacsej miere aj pri kratkozrakosti. Nie je to nic vazne, ma to xy ludi a v sucasnosti sa to ani nelieci, kedze to nie je zdraviu nebezpecne, len to moze sposobovat nejaky diskomfort. su uz na to nejake operacie laserom, to je to pomerne rizikove a velmi sa to neodporuca. takze daj si to skontrolovat pri najblizsej navsteve ocnej, ale netreba panikarit.
@sowhat mušky sa odstraňujú YAG laserom, je to bezpečné. Nie vždy to pomôže, ak je ich veľa, tak často skôr pomôže výmena šošovky. Po výmene sa to YAG laserom môže doladiť. Ale pokým to nie je akútne, tak očný to len tak nespraví.
@zuzina24 to čo znamená, že sa ti oddeľuje očné bielko? Máš na hranici dúhovky ako keby taký mierne krvavý polmesiac? To môže byť infekcia, očný ti dá kvapky. Môže to vzniknúť syndrómom suchého oka, obyčajne to prejde samé za pár dní.
@zuzina24 @taktotedanie je očná dr,isto poradí
@zuzina24 Ja som s tým bola,trhá sa sietnica.Nič ti s tým nespravia,až keď sa odtrhne úplne budú to riešiť leizrovou operáciou.
@nadchovnik keby sa jej odlučovala sietnica,iste by ju neposlali domov.
Odlúčenie sietnice je urgentný stav a v prípade, že sa nelieči, môže mať trvalé následky. O ich vzniku a priebehu ochorenia rozhoduje čas. Čím dlhšie tento stav trvá, tým väčšia je pravdepodobnosť trvalej straty zraku. Oslepnutie môže nastať už v priebehu niekoľkých dní
Mam presne to iste. Ako si dopadla?

@zuzina24 prikladám foto