icon

Odložiť alebo zrušiť dovolenku kvôli covidu?

10. dec 2023

Čo by ste urobili prosím? Máme na tri dni zaplatený pobyt plus kúpené lístky ( nemáme auto) . Dcére vo štvrtok nebolo dobre zostala doma zo školy. V piatok mala slabosť, bolela ju hlava, hrdlo, horúčka. V sobotu už okrem kašľa nič. Životaschopné. Len v sobotu robila test kde vyšiel pozitívny covid test. Teraz neviem. V pondelok sme mali odísť. Ísť či neísť?

cafelatte
10. dec 2023

Ale tak test môže ukazovať pozitívitu ešte do neviem kedy, nerieš test, rieš ako sa cíti dieta.
Keď nebol kovid tak sa šlo do prace do kolektívu aj s nádchou. A asi nie je taký infekcny, je veľa skúseností že kovid mal len 1 člen v rodine a ostatní sa nenakazili aj keď zdieľali spoločnú domácnosť.
My sa netestujeme k ochoreniu sa správame ako pred rokom 2020.

vanilkovazmrzka
10. dec 2023

Ak uz nema ziadne priznaky, chodte.

maryetta
10. dec 2023

Ani nie karantena ako priznaky. Naco byvol niekto v karantene ak mu nic nie je. A niekto kto je este 2tyzdne odvalenny v posteli ale po 5.dnoch by mu skoncila “karantena”? Ak jej nic uz isto nie je tak chodte.

iwesska
10. dec 2023

Okrem kasla - nic. No ak vam nevadi,ze vas prostrednictvom toho kasla nakazi,tak chodte vsetci, rozneste to tam,nakazte aj inych,nech maju aj ostatni skazene sviatky🙄 Za 3 dni neprejde ani prechladnutie,nie to este covid...ale tak,ked su peniaze prednejsie🤷‍♀️

akvi
10. dec 2023

Ja nechápem, prečo sa niekto, komu vlastne dokopy nič nie je, testuje. Ak by test nerobila, tak ani okom nemihne a ide bez výčitiek svedomia a pod. Už by sa ľudia mali začať riadiť zdravým rozumom, som chorý, sedím doma a liečim sa. Nič mi nie je, žijem bežný život a nevzrusujem sa nad nejakým testom. Lebo ak by sa teraz začali zase všetci testovať, tak tu máme opäť pandémiu, nepoznám nikiho v okolí, kto by v tomto období nebol chorý. Polka ľudí má kovid. Niekoho zloží, niekto má deň sopel a je fit. Ak sa dcéra cíti dobre a netečie jej z nosa, kľudne môže ísť na dovolenku bez výčitiek svedomia.

nikaeli
10. dec 2023

Ako by si sa cítila, keby si zistila, že s vami cestuje niekto pozitívny? niekto, kto o tom vie? podľa môjho názoru má dcéra ostať doma. Keďže je už na intráku, asi je už dosť veľká na to, aby vedela pochopiť, že nemá ohrozovať iných. Snáď je už dosť veľká na to, aby dokázala spracovať sklamanie, že teraz na výlet nemôže. Inak - keby ste nemali kúpený pobyt, šla by v takom stave do školy? Bez ohľadu na to, čo robí kopa iných ľudí, ja by som ju nechala doma.

madeincssr
10. dec 2023

Len pre info: mňa obvoďáčka po telefóne poslala do práce (ukončila PNku) po cca 11 dňoch Covid-u aj napriek ešte pozitívnemu testu (už taká slabá bola tá čiarka, presne zodpovedala doznievajúcim príznakom, ktoré som jej popísal). A vravela čosi o počte dní, kedy by som už nemal byť infekčný pre okolie.

elmivelmi
10. dec 2023

tak pokial nebudete mat teplotu vy a dvera bude ok sla by som urcite.

kamatopo
10. dec 2023

Mladý organizmus sa vie rýchlejšie zregenerovať. Ak sa na to cíti kľudne choďte. Mňa teraz sestrička uz po piatich dňoch posielala do práce.

terezka1947
10. dec 2023

@akvi vôbec nejde o covid.
Ide o to,že keď je niekto chorý,mal by byť doma.
Covid len zvýraznil to,čo ľudia bežne robili-nerobili predtým a robia aj teraz. Som chorý,je mi lepšie,tak sa nebudem obmedzovať,veď ja už chorý som,z najhoršieho som vonku a čo má po iných.
@autorka,aj tak si urobíš podľa seba,veď nikto to vedieť nebude. Ale ja osobne by som nedoliečené dieta ,či dospelého nikde nebrala-kvoli tomu chorému samotnému,keď už nie kvôli iným.
Uzijte si dovolenku a aj ty budeš kludnejsia,že dcéra sa v teple dolieči.

aurora33
10. dec 2023

Ono je to také alibistické, že čo, Ved aj ostatní chodia. Tak buďte aj vy sebeckí ako ostatní a roznášajte covid ďalej. Gratulujem. Jednoducho si si tu chcela uľaviť svedomiu a čakala si odpovede, že hej hej máte to zaplatené, choďte aby chúďatko dcére nebolo ľúto. Ja osobne by som choré dieťa nevlacila nikde ale to som ja. Pre mňa je zdravie viac ako peniaze.

thoughtfulweirdo
10. dec 2023

Riadila by som sa klinickým stavom pacienta a nie testom. Čítam, že už má len kašeľ. Aký kašeľ? Ja mám tiež aktuálne len kašeľ (neviem aký, netestujem), akurát že keď začnem, tak chrchlem 10 minút v kuse a určite nie som v stave ísť medzi ľudí. Ale len kašeľ má aj môj manžel a ten si krátko odkasle 3x za deň 🤷🏻‍♀️ skutočne nie je kašeľ ako kašeľ.

laurita285
10. dec 2023

Kľudne by som šla, ochorieť môžete tak či onak... včera v kine kýchalo a kašľalo kvantum ľudí, všade sa motajú chorí takže je to jedno či človek xy ochorie od vás alebo od niekoho iného 😀 a to isté vy... je jedno či ochoriete od dcéry alebo niekoho iného, kto má lístok tiež a pôjde tam chorý 😀

terezka1947
10. dec 2023

@laurita285 nie,nie každý by išiel. Ísť niekde vedomí si toho,že som chorý a ohrozim iného je hyeniznus prvej triedy. Keby si mala doma onko dieťa,či dospelácka,či by si mala kvôli niečomu oslabenú imunitu,tiež by si takto hovorila?
Trošku mi príde nelogické,že zdraví ľudia musia sedieť doma,lebo vedome chorí si behajú hore dole.

abbey1
10. dec 2023

Mne stojí rozum, keď čítam koňa. Ešte nedávno boli všetci nerestovaní a neockovaní dezoláti. Nevadí, že keď sme chorí, poctivo sedíme doma, nechodíme medzi ľudí, nedávame choré deti do škôl a škôlok a už vôbec chorí nebeháme na dovolenku, do kina,...
Zrazu je vraj úplne v pohode ísť chorí kdekoľvek, lebo však i iní to robia.
To už skutočne úplne sa vytratil zdravý rozum a ohľaduplnosť voči sebe, keď už nie voči iným?
Autorka, dieťa nemá 5 rokov, že by ste ho museli doma varovať. Dcéra nech sa ďalej lieči u otca a vy choďte na pobyt. Čo vôbec riešiš? Koniec sveta, že pubertiačka príde o jeden trojdňový pobyt?

akvi
10. dec 2023

@terezka1947 autorka píše, že dcére už nič nie je. Mne sa tiež nepáči, keď chorí ľudia chodia do práce a pod. Lenže ona nechce ísť na základe testu, ktorý má nulovú výpovednú hodnotu, podstatné je, ako sa dcéra cíti, nie čo ukazuje test. Takže ak sa cíti dobre, nevidím dôvod, aby nešla.

laurita285
10. dec 2023

@terezka1947 no bohužiaľ, nežijeme v utopií 😀

felycity
10. dec 2023

pokiaľ dcéra už nemá žiadne príznaky min 2 dni tak by to malo byť ok, kašeľ - ťažko posudzovať, záleží aký je... zajtra to bude 5 deň, v doprave môže mať aj rusko = byť ohľaduplný voči ostatným. Test môže byť pozitívny ešte dlho.

miriam11
Odpoveď bola odstránená
mmoonna
10. dec 2023

My sme mali zaplatený víkend v zahraničí. Veľmi sme sa všetci tešili, v deň odchodu sa syn necítil dobre, ostali sme doma, peniaze nám prepadli, ľúto nám to bolo veľmi. Ale s chorým dieťaťom nebudem behať kade tade

terezka1947
10. dec 2023

@laurita285 chvalabohu ešte dosť ľudí žije v normálnom svete a správa sa normálne....a na tých ostatných raz spravodlivosť príde😉

autor
10. dec 2023

@maranco ono to vyznelo tak ako by mi išlo hlavne o peniaze, ale mne išlo o to, že nikam nechodíme sme chudobný a raz si človek nešetril aby mali deti zážitok a odrazu toto. Ale dcéra sa rozhodla, že nejde.

autor
10. dec 2023

@iwesska nie peniaze. Na peniaze kašlem. Išlo mi o zážitok. My nikde nechodíme. Toto malo byť také prvé dobrodružstvo naše. Prvé vianočné trhy mimo Slovenska

autor
10. dec 2023

@terezka1947 nejde dcéra nakoniec. Sama sa rozhodla, že nechce.

autor
10. dec 2023

Ďakujem za názory. Tak je to tak pol na pol. Niekto nerieši a niekto by ostal doma. Dcéra nakoniec ostáva doma u otca. Sama sa rozhodla. Ďakujem za rady. Keby necestujeme už o 6.00 ráno tak by som to riešila s doktorkou.

iwesska
10. dec 2023

Pozri sa,my sme v lete zrusili aj tabor,aj dovolenku pre synov uraz a manzelove zdrav.problemy. A mala to byt nasa jedina dovolenka v tomto roku. Takze ziadna nebola. A prezili sme to my aj deti.

elmivelmi
10. dec 2023

@iwesska tak synov uraz je zasa nieco ine ako teplota,chapes.Ktora v pondelok uz asi nebude.

elmivelmi
10. dec 2023

@akvi Ved prave ,otazka kto sa este testuje?Ja som dnes vyhodila 3 krabice testov po expiravii.Min rok sme sa este testovali,rok predtym kazdy sioel,no a tento rok?Uz sa testovat veru nebudeme pri kazdom sopli,kasli.

bucko555
10. dec 2023

Išla by som a neriešila pokiaľ je jej uz dobre .....cul je toho všade plno takže to vy nikto nikde nemohol ísť

madeincssr
10. dec 2023

Myslím, že autorka vec vyriešila optimálne a zbytočne sa tu už len točíme dookola. AUTORKA užite si pobyt!