Odstránenie znamienka z tváre a sklon ku keloidným jazvam

2. dec 2022

Ahojte. Robia sa mi keloidne jazvy a chcela by som dať odstrániť znamienko z tváre. Existuje plastická chirurgia kde to urobia bez jazvy? Najlepšie západné Slovensko. Nechcemat znetvorenu tvár no aj znamienko mi prekáža. Deti mi ho hocikedy škrabnu, rastu mi z neho chlpy, neznášam ho 😟 je veľkosti 0,5cm. Na kontrolu možnej chodím každý rok, po tejto stránke je poriadku a kvôli keloidnym jazvam chirurgický neodporúča dať preč lebo budem vyzerať ešte horšie. Ako sa ho mám zbaviť? Nemáte niekto skúsenosť prosím vás?

majamat
2. dec 2022

moc neporadim, ale existuju tusim kremy, ktore brania vzniku keloidu.
neviem, ci tomu dokaze zabranit plasticky chirurg. je to nieco co vznika pocas hojenia, nie pri vykone. je to sposob spravania sa tvojich tkaniv.
tu je zaujimavy clanok https://zdravie.pluska.sk/novinky-a-odbornici/k...

savanna
2. dec 2022

Nesla by som do toho. Tiez mam keloidne jazvy, ale nikto ti nikde nezaruci, ze to bude bez jazvy, ani najlepsi plasticky chirurg. Je to porucha hojenia koze, cize akykolvek zasah do koze moze skoncit keloidom. Mne napr. tvrdili, ze po operacii krcovych zil mi v slabine urcite nezostane keloid, ze tam sa nezvyknu tvorit. Donekonecna som tu jazvu masirovala, natierala a bum keloid, mozem aj neviem co robit.