Odumretie vaječníkov
Ahojte potrebujem taku radu mam problem, doktor mi zistil ze asi uz nebudem moct mat druhe babo lavi vajecnik 80%nie a pravy na 40%ano :'( bojim sa ze uz druhe mat nebudem a ako kazda zena tuzim po druhom babatku ale som mlada mam 21r priatel 20 sme spolu 3roky, syna mam s ex priatelom no s terajsim maju velmi pekny vztah on tiez tuzi po babatku ale jasne ze este nie ani ja niesom nato pripravena na dalsie :-\ ale bojim sa ze cim budem starsia tym bude mensia sanca :-\
Bola som na testy🙂
@ale_na aké konkrétne testy Ti robili?
Aj krvne,ultrazvuk,vytery
@ale_na Nie som vôbec odborník, ale na VŠ som mala spolužiačku, ktorej povedali, že buď bude mať bábo do 2 rokov, alebo už nebude mať vôbec. Dozrievalo jej mnohonásobne viac vajíčok každý mesiac, ako by malo - aspoň tak to svojho času opísala ona. S priateľom sa zobrali a keď končila Bc., tak už mala riadne veľké bruško - čakala dvojičky a viac deti ozaj nemajú.
@kristinka86 - jezis :-\ este ze maju tie dva deturence 🙂
Dufam ze sa dockam este druheho 🙂
@ale_na nevieš čo presne zisťovali?
To sa ultrazvukom a výterom dá zistiť odumieranie vaječníkov?
@catherinah- neviem , pozeral ultrazvukom a povedal ze moje vajecniky nezvladnu dalsie tehotenstvo
@ale_na No, presne ako píšeš! Mali šťastie, že mali rovno dvojičky, lebo by inak tiež ostali pri jednom. Ale ona bola z dvojičiek, tak šanca tam bola. 😝 Ja som ju vtedy veľmi obdivovala, že do toho takto "skočila". Lekár jej povedal, že potom už deti mať nebude vôbec, tak to urýchlili a sú doteraz spolu. Chalani sú už veľkí. Držím palce, nech sa teda druhé ešte podarí. 😉
@ale_na mne to tiež povedali ešte dávno- hádam aj pred 15 rokmi, vtedy som nemala ani priatela, že nech čím skor otehotnieť.
Preto ma zaujíma ako to zistili....
@ale_na tak najprv pišeš, ze tužiš po 2 bábätku ale nie si pripravena? pokial nemate nejake existenčne problémy tak si holt v situácii ze musiš brat do uvahy aj tvoj zdravotny stav a to, ze čím viac to budeš odkladat tým je väčšie riziko ze neotehotnieš. Cas hra proti tebe. Raz si uz porodila tak ,,jaképak copak,, proste porodiš znova, vieš o čom to je.
@kristinka86 tak to je super ze im to stale vydrzalo 🙂 radsej skor ako nikdy 🙂
@catherinah skuste ist tiez za lekarom ja som isla ze na preventivku a dozvedela som sa toto nezdali sa mu vajecniky
@sardinka335 ako tuzim po nom ale mam aj panicky strach s prveho porodu pri prvom ma 2x zasivali hned po tyzdni a od vtedy mam daku traumu stoho 😀 😀 ale babatko chcem jasne ze keby bolo tak som happy 😉
@ale_na to si este mladucka. mo je to na tebe.ak chces mat druhe tak sa poponahkaj aby si to potom nebanovala a nemusela zhanat darcovske vajicka....ozaj..A taketo veci sa pytaj doktora.ked nerozumies.nech ti to vysvetli presne .preci ako .zaco.mal by ti bez problemov poskytnut informacie.
@sardinka335 a je to urcite aj tym ze byvame zatial v 1izb.byte momentalne som len na dobrovolnej cinnosti a bojim sa zeby som to neutiahla a este jedno dieta mam :-\
@ale_na nepanikar, o par mesicov si daj spravit testy znova a u ineho dr. Moze ti dat uplne ine vysledky. To je velmi malo pravdepodobne aby v takom mladom veku si mala take vysledky a este ked jedno dieta uz mas a nebol problem otehotniet. A pytaj nech ti na papier napisu ake testy robi a ake su vysledky lebo tak po lopate vysvetlene ako si si apametala bez detajlov je na nic.

@ale_na Ak je takýto problém, tak odobrať vajíčka (viacero) a dať zamraziť.