Opakované nakazenie črevnou virózou

nakoni
2. máj 2023

Dobrý deň, v priebehu minulého týždňa sme si doma všetci prešli črevnou virózou v rozostupe 2 dní.
Ja som mala v stredu slabé hnačky a kŕče v žalúdku.
V nedeľu večer som opäť v priebehu hodiny vracala, ale o 2 hodiny som už bola úplne v poriadku. Je dosť možné že to bolo aj zlou kombináciou jedla.
Otázka znie: Je možné sa opäť nakaziť črevnou virózou v takomto krátkom čase? Alebo určitý čas po prekonaní je vytvorená imunita. Ďakujem

majamat
2. máj 2023

@nakoni asi zavisi od nakazy,a le vseobecne by skor mala byt vytvorena imunita.
fakt je, ze travenie moze byt zhorsene dlhsiu dobu - co nei je priznakom infekcie,a le jej dosledkom, je to individualne. oreto si mohla aj vracat v nedelu. a ako pises, dietna chyba a stavpo viroze. toto dokopy sposobilo vracanie. priapdne mozu byt z rovnakeho dovodu aj hnacky, crevo sa musi zregenerovat, preto potrebujes dietnejsie stravovanie urcite dlhsiu dobu.

- regeneracia creva po poruseni iety u celiatika - pri jednorazovej konzumacii lepku, trva 2t. celiatik, ktory nie je na diete, ma samozrejme ovela silenjsie poskodenie creva,a le ten ktory na diete je, ma crevo zdrave a pri jednorazovom poruseni diety sa poskodi mozno menej,a lebo rovnako ako pri crevnej viroze.
z coho vypylva, ze aj pri crevnej viroze crevo potrebuje urcite 2t dietovania. nie prizneho, ale skor taku striedmejsiu stravu - doplnanie probiotik, vlakniny, vylucit prehanave jedla a jedla, ktory by mohli naduvat.

nakoni
autor
2. máj 2023

@majamat ďakujem 🙂