Opakovaný Covid-19

emilllll
10. feb 2021

Dobrý deň chcela by som sa opýtať mal už niekto z vás opakovaný covid po mesiaci.Ja som mala covid 3.1.a bol stredne ťažký po 10dnoch mi bolo celkom ok.Nastupila som do práce okrem bolesti hlavy som sa cítila dobré,ale včera má zase začalo bolieť hrdlo a trochu aj svaly.

veronika4495
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
elizabet173
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
veronika4495
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
conta22
10. feb 2021

Presne včera som nad tym premýšľala že či sa to niekomu už stalo, že mal opakovane potvrdený covid napr aj o pól roka po prvom prekonaní

zuzkalujza
10. feb 2021

@emilllll podľa mňa len dozvuky, počula som, že sa to takto zvykne ešte potom vrátiť, alebo iné "bežné" ochorenie, ktoré stále sú aj keď mám pocit, že odkedy tu je COVID ostatné choroby prestali existovať.

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
elizabet173
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
panelacikova
10. feb 2021

@emilllll pri stredne ťažkom covide ak ubehol mesiac od potvrdenia pozitivity, to ešte nič neznamená. ja som bola stále pozitívna od prvých príznakov ešte po vyše 2 týždňoch! a doliečovala som sa ďalšie takmer 2 mesiace. stále sa to vo vlnách vracalo a ustupovalo. čiže skôr si myslím, že ti ešte dochádza choroba.

emilllll
autor
10. feb 2021

@panelacikova páni a keby som šla na test mohol by mi ukázať čo už normálne mám s toho bordel.Normalne sa vám to vracali príznaky?No hlava ma bolí stále už mesiac,ale ta bolesť krku a trochu aj tie svaly normálne som s toho paf.Tiez som počula že sa to ľuďom zvyklo vrátiť ale po takej krátkej fobe🤔

simonko2511
10. feb 2021

zdravim. chcem sa spýtať či si niekto požiadal o príplatok že sa nakazil v praci. a či to bola nejaka predavačka, či to zamestnavatel potvrdil. dakujem .

miriam11
10. feb 2021

@conta22 áno, Covid môžete mať opakovane. Najčastejšie sa vráti do 1 mesiaca po prekonaní, t. j. nedoliecenie. Presne to sedí na autorku... A keďže koronavirus zmutoval nielkokorat, nakaziť sa môžeš kedykoľvek ako pri chrípke.

99jane99
10. feb 2021

@elizabet173
“A kazdy normalny lekar posle cloveka s priznakmi na test, potom je jasne, co je a co nie je covid.”

@elizabet173
@miriam11
Je však potvrdené, že ak človek ktorý už Covid mal pôjde na test, test moze až po dobu 3 mesiacov stále vykazovať pozitívny výsledok, ale Covid nemá !
V zahraničí nato normalne upozorňujú pacientov, že aj napriek tomu ak sa clovek bude cítiť zle, na test netreba ist lebo na 99% test ukáže pozitívny výsledok, aj napriek tomu že to bude len nachladnutie, chrípka a pod.
Teba však ostať doma a normalne sa liečiť.
Zatiaľ nieje na 100% dokázané že Covid môže mat človek viac krat, na to aby to zistili by museli uchovávať vzorky každého jedného testu (čo samozrejme nieje možné) a museli by porovnať vzorky toho prvého testu s tým druhým. Len vtedy by mohli zistiť ci je to vírus totožný alebo je to další nový vírus.

majamat
10. feb 2021

po prekonani Covidu sa tvoria protilatky a pretrvavaju nejaky cas a chrania nas proti Covidu no protilatky sa vytvaraju v urcitych mnozstva, casto v zavislosti od toho, kolko virusu do nas preniklo a tiez v zavislosti od toho, v akej faze bola nasou imunitou infekcia zastavena. ak ma niekto imunitny system, ktore zareagoval vlemi dobre uz na urovni sliznic, tak potom bol virus zlikvidovany tymto sposobom a protilatky sa do takej meiry nemuseli vytvorit.
cize toto je individualne, ale udajne odolnost na bunkovej urovni je aj tak vytvorena.

a teda vacsinous a Covid po mesiacoi zopakovat nemoze,a le na 100% to asi vylucene nie je, resp. nepalti to pre 100% ludi ( co teda neplati pri ziadnej infekcii ), ale pre vacsinu ludi to plati.

ak mas po mesiaci priznaky, potom je tu moznost, ze mas inu infekciu. aj ked je chripka v utlme, to neznamena, ze zopar pripadov sa neobjavi. no rozdiel je len v tom, ze ich vdaka nasej ciastocnej izolacii bude ovela menej. dalsia vec je, su aj ine virusov einfekcie okrem chripky, aj ked sa casto pod chripku zaraduju. okrem toho mame aj bakterialne infekcie.
po prekonani Covidu, rovnako to plati po prekonani inych infekcii, je imunitny system viac ci menej oslaby a preto mozeme byt nachylnejsi na ine infekcie.

@elizabet173 pokial ma niekto prekonany Covid, nemoze ist na test. rychlotesty su total nepresne. Ag test odhali len akutnu fazu, cize mimo to uz to odhalit tiez nemusi, aj ked autorka akutnu fazu asi ma. no Ag test uplne predny tiez nie je. my sme mali Covid v robote a teda viacere moje kolegyne boli pri plosnom testovani negativne a za 2 dni prejavy.
a PCR test moze ukazovat pozitivitu z prvej infekcie aj 3mesiace. taky clovek nei ej infekcny,a le jehodychacie cesty sa takto dlho mozu cistit po prekonanej infekcii a vylucuju mrtvy virus. cize tento test je zbytocny, lebo absolutne nepovie, ci sa jedna o Covid,a lebo nie.

cele je to teraz komplikovane. co sa tyka viroz a chripky, tak tam pokial nei su komplikacie, je zbytocne chodit k dr. treba nasadit vitaminy, lieky na teplotu, pripadne kasel, dostatocna hydratacia, cajicky, oddych ( samozrejme PN sa teraz da vybavit aj cez telefon, lebo dr. to takto pri infekciach riesia,aby sa nenakazili )

emilllll
autor
10. feb 2021
elizabet173
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
ciarraa
10. feb 2021

@emilllll to neznamená ze mas Covid, bolo by dobre dat sa otestovat aby si vedela ci ano alebo nie ale je dost mozne ze mas oslabenu imunitu a zmenou pocasia si ochorela alebo ta ofuklo ci nieco ine

majamat
10. feb 2021

@simonko2511 u nas neviem, ci poziadali, a teda ja som mala Covid predtym, nez to bolo schvalene, takze aj keby nam to zamestnavatel potvrdil, tak mna to obislo. to je tiez enfer, ze sa to tyka len tych co to prekonali tusim po 21.11.21 ( ak si dobre pamatam datum )

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
majamat
10. feb 2021

@elizabet173 ak teda nema prekonany covid a ak ma podozrenie, dr. nemusi objednavat,. kazdy sa moze aj sam objednat na testy.

hastrmistr
10. feb 2021

Áno, covid sa opakuje. Moja sestra robí v covid centre v červenej najhoršej zóne (to je najťažšie odd v nemocnici) a ľudia chodia opakovane s potvrdený covidom.

99jane99
10. feb 2021

@elizabet173 No veď práve otom sa bavíme, že načo by ju na ten test posielal keď jej na 99% test ukáže že je pozitívna, ALE Covid mat nebude ?
A opakovane tomu nechápeš.

majamat
10. feb 2021

@elizabet173 ale ams pravdu, nic ine okrem covidu asi nenexistuje

99jane99
10. feb 2021

@elizabet173 Ja ale myslim konkrétne autorku, ktorá už Covid mala.

emilllll
autor
10. feb 2021

Och no otestovať nemám problém len ako píše majamat. Test ti môže ukázať ešte pozitivitu z pred mesiaca.No na zblazdnenie čo som si myslela,že to mám za sebou lebo bolo to dosť kruté hlavne ta bolesť svalov a hlavy hlava ma bolí do dnes.

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
elizabet173
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
majamat
10. feb 2021

@elizabet173 vsak som pisala, ze sa to moc riesit nemusi, ked nei su komplikacie. ten znamy mal co presne?

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
simonko2511
10. feb 2021

@majamat hej je to nefer....ako aj s tým papierom o prekonani...tiež len učity datum to nepotrebuje a stači mu len pozitívny test ukazať.

majamat
10. feb 2021

@elizabet173 tak to je divne, lebo aby toto vyhodnotil ako prepracovanost.
no pytala som sa, ze ako to uzavreli. mal teda Covid, alebo co to bolo, ked mal ATB?