Opakovaný fibroadenóm
Ahojte, zhruba pred rokom som mala operáciu, vybrali my dost veľký a teraz po roku mám zas jednu malinkú, v Tom istom prsníku len inde ☹ zajtra idem na kontrolu a neviem či mám nechať zobrať vzorku či je to na 100% , podľa usg to tak vyzerá...lenže pred 5 tými rokmi som mala len 0,5 malinkú a ako zobrali vzorku každy rok to rástlo až som sa rozhodla vybrať , mal už 5cm ☹ možem odmietnuť? Ja si myslím keby sa do toho nezasahovalo nemenil by sa..
@guudy ale mne sa zdá že začal rast po tej biopsii a to až do 5cm a neviem či mám nechať zajtra odobrať zase vzorku ☹ lebo zas je malinká..
Chapem, ja by som si nechala. Ale konzultuj podla mna u viacerych radiologov.
Ja mám tiež pár rokov fibroadenóm .Dva krát som bola na biopsiu a mne naopak sa zmenšil a už som len sledovaná raz za rok. Kvôli fibroadenóu aj cystám.

Ja mam fibroadenomy hadam aj 20 rokov. Nemenia sa, len sa sleduju. Nedala som si spravit ani biopsiu. Neodporucaju sa operovat, kym su stabilnej velkosti. Len ak rastu, pretoze sa casto deje presne to, co sa stalo tebe, ze sa znovu objavi. Castokrat na rovnakom mieste.
Takze za mna sledovat, ci bude rast a podla toho sa rozhodovat casom.